Πέσιτς: Ανοίγει πειθαρχική διαδικασία για τις δηλώσεις η Euroleague

Πέσιτς: Ανοίγει πειθαρχική διαδικασία για τις δηλώσεις η Euroleague

Gazzetta team
Πέσιτς: Ανοίγει πειθαρχική διαδικασία για τις δηλώσεις η Euroleague
Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις της Euroleague, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Σβέτισλαβ Πέιστς με στόχο τον πρόεδρο της Ένωσης Παικτών, Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Ο 70χρονος προπονητής της Μπαρτσελόνα εξαπέλυσε επίθεση στον Μπόστιαν Νάχμπαρ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Παικτών της Euroleague, για τον τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ενδεικτικά, τον χαρακτήρισε «ανώμαλο», λέγοντας πως δεν μπορεί να καταλάβει πως η προπόνηση είναι σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας των παικτών, οι οποίοι τραυματίζονται ελλείψει αυτής.

Αυτές οι δηλώσεις έφεραν δυσαρέσκεια στους διοργανωτές και θα ανοίξει πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του Πέσιτς, ενώ από τους κύκλους της Euroleague υποστηρίζεται πως:

«Η Euroleague δεν θα ανεχθεί καμία έλλειψη σεβασμού από κανέναν από τους συμμετέχοντές της κατά οποιουδήποτε προσώπου ή συλλόγου, όποιος κι αν είναι ο λόγος. Τέτοιες λέξεις δεν έχουν σχέση με τις αξίες του σεβασμού που προωθούν και υπερασπίζονται η Euroleague και οι ομάδες της. Επιπλέον, οι ερωτήσεις που έχει ο κόουτς Πέσιτς, έχουν συζητηθεί και εγκριθεί από όλες τις ομάδες της Euroleague, ακολουθώντας τις προτάσεις που κοινοποιήθηκαν μεταξύ ομάδων και παικτών της Ένωσης. Τον 21ο αιώνα, αυτές οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες είναι κοινές σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, υποστηριζόμενες πλήρως από όλους τους μετόχους της EuroLeague».