«Κεραυνοί» Πέσιτς κατά Νάχμπαρ: «Είναι ανώμαλος, οι παίκτες δεν προπονούνται και τραυματίζονται»

Gazzetta team
«Κεραυνοί» Πέσιτς κατά Νάχμπαρ: «Είναι ανώμαλος, οι παίκτες δεν προπονούνται και τραυματίζονται»
Με τον πρόεδρο της Ένωσης Παικτών Euroleague, Μπόστιαν Νάχμπαρ, τα έβαλε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Ερυθρού Αστέρα (65-73), ο 70χρονος προπονητής εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην φόργουορντ, με αφορμή τους τραυματισμούς των παικτών του (Πάνγκος - Ερτέλ).

«Μας λείπουν παίκτες, αλλά και σε άλλους λείπουν παίκτες επίσης. Ξέρετε πως έγινε το Παγκόσμιο Κύπελλο και πρακτικά, όλοι οι παίκτες που έπαιξαν, τραυματίστηκαν. Δεν τους τραυμάτισα εγώ, το έκαναν μόνοι τους, με το να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο. Έπαιξαν εκεί μόνο και δεν προπονήθηκαν. Όταν δεν προπονείσαι... και τώρα ο Νάχμπαρ φτιάχνει νέους κανονισμούς, οι οποίοι αναφέρουν πως η προετοιμασία την επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου. Δεν είναι νορμάλ τύπος. Δεν ξέρει καν ότι είμαστε στην Ευρώπη και όχι στο ΝΒΑ. Συνήθως παίρνουμε από το ΝΒΑ ό,τι δεν είναι καλό, δεν σκεφτόμαστε καν να μιλήσουμε για το τι είναι καλό.

Φανταστείτε πως λέει μπροστά στην Ένωση Παικτών ότι οι ομάδες αρχίζουν προετοιμασία στις 24 Αυγούστου κι έχουμε το Σούπερ Καπ στις 21 ή όλες οι ομάδες. Η σεζόν αρχίζει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Και λέει για τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας για όλη τη σεζόν, που διαρκεί 10 μήνες. Ο τύπος είναι τελείως ανώμαλος.

Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση κι όχι μόνο εμείς, αλλά και άλλες ομάδες, όπως η Φενέρ και η Ρεάλ, που έδωσαν επίσης πολλούς παίκτες. Συνήθως οι ευρωπαϊκές ομάδες είναι που δίνουν παίκτες για το Παγκόσμιο. Κι όλοι τραυματίστηκαν! Δεν ξέρω πως αυτοί οι άνθρωποι, που ξέρουν πως έχει η κατάσταση, δεν μας ρωτούν καθόλου. Συνήθως, όταν δεν ξέρω κάτι, ρωτάω. Και δεν ρωτούν αν υπάρχει μια μέθοδος προπόνησης. Νομίζουν μόνο πως είναι "αγόρασε τον παίκτη και νίκησε". Πρέπει να προετοιμάσεις τον παίκτη, έχει ανάγκη από προπόνηση. Ίσως η προπόνηση δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου! Ξέρουμε τα πάντα, χωρίς προπόνηση! Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε πολλούς τραυματισμούς και αυτό δεν είναι καλό γενικά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».