Οι άγνωστες ιστορίες που αποκαλύφθηκαν και έδειξαν τον ηγέτη Σλούκα εκτός παρκέ (vid)

Οι άγνωστες ιστορίες που αποκαλύφθηκαν και έδειξαν τον ηγέτη Σλούκα εκτός παρκέ (vid)

Κώστας Σλούκας
Στο περιθώριο των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού, αποκαλύφθηκαν κάποια επεισόδια από τον ρόλο του Σλούκα στα αποδυτήρια.

Αν η εφετινή χρονιά του Παναθηναϊκού στην Euroleague είναι κάτι πρωτόγνωρο που θα μνημονεύεται για χρόνια, τότε αυτή του Κώστα Σλούκα είναι άξια να γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix. Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς τι έχει συμβεί από πέρυσι όταν και γινόταν γνωστή η απόφασή του να μην ανανεώσει με τον Ολυμπιακό και να πάει στον αιώνιο αντίπαλο του...

Για να φτάσει να κατακτήσει την κούπα και να χριστεί MVP του Final Four, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» χρειάστηκε να περάσει έναν δρόμο που μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν... Το αντίθετο. Ήταν γεμάτος εμπόδια που κατάφερε όχι απλά να τα περάσει, αλλά να συμπαρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα μαζί, σε κάτι που στην αρχή της σεζόν φαινόταν ως τρελό όνειρο...

Άλλωστε για αυτό οι «πράσινοι» αποφάσισαν να δαπανήσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό για να τον πάρουν στην ομάδα τους... Για να αποκτήσουν έναν ηγέτη τόσο εντός του παρκέ, όσο και εντός των αποδυτήριων. Εκεί, προφανώς όσοι ζουν την καθημερινότητα της ομάδας, μπορούν να εξιστορίσουν πολλά από τα περιστατικά που έχουν γίνει και επιβεβαιώνουν αυτόν τον ρόλο/χαρακτήρα.

Δύο από αυτά όμως, βγήκαν χθες στην επιφάνεια...

Οι συμβουλές στον Καλαϊτζάκη

Το πρώτο είχε να κάνει με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο οποίος ήταν ο X Factor στον ημιτελικό με την Φενέρμπαχτσε. Την ώρα που μιλούσε στην κάμερα της Nova από τα αποδυτήρια της Uber Arena, πήρε το μικρόφωνο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και είπε: «Το αξίζει γιατί έχει δουλέψει πολύ. Του έλεγα μείνει ήρεμος και δούλευε, δούλευε, δούλευε. Στο είχα πει...», με τον Καλαϊτζάκη να απαντά: «Ήταν ο πρώτος που με πίστεψε. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά θα το πω... Μίλησε και με όλους τους προπονητές για να μου δώσουν παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Ήταν ο πρώτος που με πίστεψε από την αρχή της χρονιάς και τον ευχαριστώ πολύ. Το είπα και πριν, θα το πω και τώρα, μετά το σημερινό, έγραψε ιστορία και είναι ο καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών. Ήταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού φέτος».

Η πίστη στον Αταμάν

Το δεύτερο ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν στο ίδιο μέρος ο Εργκιν Αταμάν, μάζεψε όλους τους παίκτες και το σταφ, τους έβαλε απέναντί του και γύρισε το χρόνο λίγο πίσω, λέγοντάς τους: «Θυμηθείτε. Πριν από 3 μήνες ο Κώστας είπε "ακολουθήστε αυτό τον άνθρωπο και θα πάμε στο Final Four και το κερδίσαμε».

Προφανώς υπάρχουν και άλλα τέτοια σκηνικά, τα οποία είτε θα μεινουν κρυφά, είτε θα αποκαλυφθούν με την παροδο του χρόνου. Η ουσία είναι όμως οτι ο Κώστας Σλούκας αποκτήθηκε ως ηγέτης και απέδειξε πως ειναι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.