Final Four, Λαρεντζάκης στο Gazzetta: «Πάντα παίζουμε για να κερδίζουμε, τώρα πλέον το πρωτάθλημα!» (vid)

O Γιαννούλης Λαρεντζάκης σουτάρει στο καλάθι της Φενέρμπαχτσέ!
O 30χρονος Έλληνας διεθνής guard έκανε τον απολογισμό του Final 4 για τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η ομάδα του πρέπει να επικεντρωθεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και υπογραμμίζοντας ότι η άμυνα που οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν, είχε μεγαλύτερη επίδραση από την μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα.

Το 3ο συνεχόμενο Final 4 των Πειραιωτών, ολοκληρώθηκε με την γλυκόπικρη γεύση του νικηφόρου μικρού τελικού και της 3ης θέσης, που όμως, δεν ήταν αρκετή για να απαλύνει την στενοχώρια των παικτών του. Εκ των κορυφαίων της 2ης διαδοχικής νίκης (87-84) του Ολυμπιακού επί της Φενερμπαχτσέ ήταν ο Γιανούλης Λαρεντζάκης (10π., 2ρ., 4κλ. & 5λ. με 2/3 τριπ. σε 23’) και μετά το τέλος του αγώνα, έκανε για λογαριασμό του Gazzetta, τον απόλογισμός της εφετινής ευρωπαϊκής προσπάθειας που ολοκληρώθηκε.

«Ο μικρός τελικός δεν είναι και το πιο ευχάριστο συναίσθημα, γιατί πάντα υπάρχει στενοχώρια για τον αποκλεισμό από τον τελικό, αλλά πάντα πρέπει να παίζουμε για να κερδίζουμε. Υπάρχει σίγουρα απογοήτευση γιατί ήρθαμε εδώ με στόχο τον τίτλο και για μία ακόμη φορά δεν τα καταφέραμε, αλλά το μπάσκετ δεν τελειώνει εδώ. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει πάρα πολλά πράγματα, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε γιατί έχουμε μπροστά μας τον στόχο του πρωτάθλημα!», δήλωσε αρχικά ο “Λάρι”, που έδωσε πολύ μεγαλύτερη έμφαση στο παθητικό των 85,5 πόντων με το οποίο τελείωσαν τους αγώνες του στο Βερολίνο οι «ερυθρόλευκοι» και πολύ λιγότερο στο 51,8% (29/52 τριπ.) που είχαν πίσω από τα 6,75.

«Παίζαμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο στον ημιτελικό, με μεγάλη επαφή με το καλάθι και πολλούς ποιοτικούς παίκτες, οπότε ξέραμε ότι πρώτα απ’ όλα έπρεπε να παίξουμε άμυνα. Δεν το κάναμε αυτό στο μεγαλύτερο διάστημα του 1ου μέρους και μετά ήταν δύσκολο να γυρίσουμε στο παιχνίδι…», κατέληξε ο 30χρονος άσος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.