Προμηθέας, BCL: Η Μάλαγα ήταν το πιο υψηλό εμπόδιο για τους Πατρινούς

.
Ο Προμηθέας καλείται να ξεπεράσει το πιο υψηλό εμπόδιο στα προημιτελικά του BCL αφού η κληρωτίδα τον έστειλε πάνω στη Μάλαγα που κάνει τρομερή σεζόν στην Ισπανία με 20 νίκες σε 25 αγώνες και λογίζεται ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στη διοργάνωση της FIBA.

Ο Αντώνης Κόνιαρης ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων και την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League. «Εδώ που φτάσαμε σίγουρα δε θέλουμε να σταματήσει το ταξίδι» εξήγησε ο Έλληνας γκαρντ και ακολούθως η κληρωτίδα έστειλε τους Πατρινούς πάνω στην Ουνικάχα Μάλαγα!

Η ομάδα της Ανδαλουσίας παρατάχθηκε στην εκκίνηση του φετινού BCL ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή σεζόν στη Liga Endesa και στη διοργάνωση της FIBA.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο παρουσιάζει τρομερή συνέπεια και φιγουράρει στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην ισπανική λίγκα με ρεκόρ 20-5, απέχοντας τέσσερις νίκες από την τρίτη Μπαρτσελόνα (16-9) και έχοντας εδραιωθεί από νωρίς στα ψηλά πατώματα της κατάταξης, ακολουθώντας την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης (22-3).

Σε ό,τι αφορά το Basketball Champions League, η Μάλαγα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην α' φάση με ρεκόρ 4-2 στο Group A, αφήνοντας πίσω της τη ΛεΜαν (3-3), το Περιστέρι bwin (3-3) και τη Σομπατέλι (2-4). Ακολούθως, έκανε το 6-0 στο Top-16 απέναντι στην Τόφας, τη Στρασμπούρ και τη Σολέ και πλέον έχει μπροστά της τις αναμετρήσεις με τον Προμηθέα σε σειρά αγώνων best-of-three, παίζοντας με πλεονέκτημα έδρας.

Οι «Έλληνες» και οι Ευρωλιγκάτοι

Στο ρόστερ της βρίσκονται παίκτες με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR, Κέντρικ Πέρι ο οποίος μετράει 11.7 πόντους, 4.6 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ και ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, Τάισον Κάρτερ με 10.8 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ στο BCL.

Επίσης, ξεχωρίζει ο Ισπανός διεθνής Αλμπέρτο Ντίαθ, ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς των 157 αγώνων στη EuroLeague με την Μπαρτσελόνα, τη Ρόμα, την Άλμπα και τη Μπάγερν Μονάχου καθώς και ο Γουίλ Τόμας με εμπειρία στη Βαλένθια, τη Ζενίτ και τη Μονακό.

Πάντως η Μάλαγα προέρχεται από την αποτυχία στο Copa del Rey που διεξήχθη στην έδρα της, στο Martin Carpena όπου παρατάχθηκε με υψηλές προσδοκίες όμως αποκλείστηκε στον προημιτελικό από την Τενερίφη.

@Photo credits: ACB Media
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα