Ολυμπιακός - Βίρτους: Ο άθλος των «ερυθρόλευκων» στη... σκιά του ιταλικού ενθουσιασμού (vids)

Ο Γουόκαπ κόντρα στον Χάκετ και τον Σενγκέλια στον αγώνα της Βίρτους με τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός που κατάφερε μέσα από όλα τα προβλήματα να «πατήσει στα πόδια» του, κόντρα στη Βίρτους που εντυπωσίασε τους πάντες στην αρχή της σεζόν.

Η πρώτη μέρα δράσης της 28ης αγωνιστικής της Euroleague θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βίρτους Μπολόνια, το βράδυ της Πέμπτης (7/3, 22:00).

Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν ρεκόρ 16-11 και βρίσκονται στην 6η θέση, θα υποδεχτούν την ομάδα του Λούκα Μπάνκι που βρίσκεται με 17 νίκες και 10 ήττες στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Αν και οι δύο τους βρίσκονται ψηλά στον πίνακα, το «ταξίδι» τους έως τώρα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης δεν μοιάζει ιδιαίτερα το ένα με το άλλο.

Στον πρώτο γύρο ο σύλλογος από τη Μπολόνια είχε επικρατήσει στις λεπτομέρειες εντός έδρας με 69-67, σε αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός με προβλήματα συνέχεια μέσα στη σεζόν

Από τη μία πλευρά οι γηπεδούχοι, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα παρά τα όσα προβλήματα που προέκυπταν, να βρίσκει διαρκώς λύσεις και να οδηγεί τον σύλλογο του Πειραιά σε «τροχιά» play off. Ο Ολυμπιακός μπορεί τις περασμένες δύο σεζόν να ήταν εντυπωσιακός, ειδικότερα την περυσινή όπου πραγματικά στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς έμοιαζε ασταμάτητος, ωστόσο φέτος τα πράγματα δεν έχουν κυλήσει και τόσο ομαλά, με προβλήματα τραυματισμών να μην έχουν αφήσει σε ησυχία τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αναγκάστηκαν να προβούν μέχρι και σε αλλαγές του ρόστερ ώστε να τα αντιμετωπίσουν. Τέτοιου είδους προβλήματα προέκυψαν μάλιστα και αυτή τη φορά, καθώς εκτός δράσης θα παραμείνουν οι Τόμας Γουόκαπ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης ενώ αμφίβολος είναι ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Τελικά όμως, όλα όσα προέκυπταν δεν μπόρεσαν να τους σταματήσουν και πλέον, λίγους αγώνες πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, βρίσκονται σε τέτοιο σημείο όπου διεκδικούν απευθείας μία θέση στην επόμενη φάση της Euroleague, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Η Βίρτους που «έλαμψε» από την αρχή της χρονιάς

Από την άλλη πλευρά η Βίρτους Μπολόνια όπου είχε ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα, έχοντας ως προπονητή τον Λούκα Μπάνκι ο οποίο διαδέχθηκε τον Σέρτζιο Σκαριόλο και πραγματοποιώντας ένα πολύ δυνατό πρώτο γύρο, μπόρεσε να σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, δημιουργώντας παράλληλα ένα πολύ μεγάλο hype, έναν μεγάλο ενθουσιασμό γύρω από τη σεζόν της Βίρτους.

Όλος αυτός ο ενθουσιασμός για την ιταλική ομάδα, ίσως «επισκίασε» ως έναν βαθμό τον άθλο του Ολυμπιακού, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής πλέον η μία από την άλλη και την Euroleague να μπαίνει σιγά σιγά στην τελική της ευθεία.

@Photo credits: eurokinissi