Βαλένθια: Συζητά με τη EuroLeague για σταθερή παρουσία στον θεσμό

Βαλένθια: Συζητά με τη EuroLeague για σταθερή παρουσία στον θεσμό

Γιάννης Σταυρουλάκης
.
Ο Γενικός Διευθυντής της Βαλένθια, Ενρίκ Καρμπονέλ, αποκάλυψε ότι οι Ίβηρες βρίσκονται σε συζητήσεις με τη EuroLeague προκειμένου το κλαμπ να έχει σταθερή παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Το μεγαλεπήβολο project της Βαλένθια σε ό,τι αφορά το επιβλητικό νέο γήπεδο, τη Roig Arena, συνολικού κόστους 282 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι Ίβηρες θέλουν να ανανεώσουν την παρουσία τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Γενικό Διευθυντή του οργανισμού, Ενρίκ Καρμπονέλ, η Βαλένθια βρίσκεται σε επαφές με τη EuroLeague Basketball σχετικά με αυτή την προοπτική.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Las Provincias, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνεργαζόμαστε με τη EuroLeague ώστε η Βαλένθια να έχει σταθερή παρουσία στη διοργάνωση, όμως με συμβόλαιο τύπου Α ή με άδεια για ορισμένα χρόνια. Διαπραγματευόμαστε τη σταθερότητα που θα μας επιτρέψει να είμαστε στη EuroLeague μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Η EuroLeague καταλαβαίνει το αίτημά μας. Έχει να κάνει με το μοντέλο που ακολουθεί ο σύλλογος, οι φίλαθλοι και οι χορηγοί. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να μπαίνουμε στον Μάρτιο και να μην γνωρίζουμε σε ποια διοργάνωση θα παίζουμε του χρόνου! Έχουμε ένα Plan B σε περίπτωση που πρέπει να παίξουμε το Eurocup».

@Photo credits: ACB Media