Euroleague: Η «μάχη» της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα σε Εφές και Φενέρ (vids)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Η χρονιά στην Euroleague κλείνει με το τοπικό ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τη Φενέρμπαχτσε.

Με τον κόσμο πλέον να μετράει αντίστροφα για το τέλος του χρόνου, έτσι και η Euroleague μπαίνει σήμερα, Πέμπτη (28/12), στη 17η και τελευταία για το 2023 αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η «μάχη» αρχίζει στις 19:30 εκεί όπου η Ευρώπη συναντάει την Ασία, στις ιστορικές ακτές του Βοσπόρου, την Κωνσταντινούπολη, με το ντέρμπι ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τη Φενέρμπαχτσε.

Δύο ομάδες οι οποίες έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία η κάθε μία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του μπάσκετ. Από τις σταθερές παρουσίες της Φενέρ στο Final 4 με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της μέχρι και στις συνεχόμενες κατακτήσεις της Εφές του Εργκίν Αταμάν, αμφότεροι οι σύλλογοι έχουν ένα ιδιαίτερο κύρος μέσα στο τουρνουά.

Η «σκληρή» και ανώτερη Φενέρ

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αυτή τη στιγμή πιο ψηλά στη βαθμολογική κατάταξη βρίσκεται η Φενέρ. Πιο συγκεκριμένα, έχει ρεκόρ 9-7 καταλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την 7η θέση στη βαθμολογία. Μάλιστα, είναι μέχρι τώρα η μόνη ομάδα που κατάφερε να κάμψει την τρομερή Ρεάλ Μαδρίτης που φιγουράρει στην κορυφή.

Εδώ και λίγες ημέρες, αυτός που ανέλαβε την ηγεσία του πάγκου της τούρκικης ομάδας, είναι ο Σάρας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος διαδέχθηκε τον Δημήτρη Ιτούδη έχοντας στο ρόστερ του μεταξύ άλλων και 3 Έλληνες. Τον Νικ Καλάθη, τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η αξιόμαχη Αναντολού Εφές

Από την άλλη πλευρά, η Εφές έχει ρεκόρ 7-9 και βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, είναι ένας παλιός γνώριμος της Φενέρ, ο Ερντέμ Τσαν.

Ο Τούρκος τεχνικός ήταν επί αρκετά χρόνια στο τεχνικό επιτελείο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο εκείνος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και μετά την πετυχημένη σεζόν στο «τιμόνι» της Τουρκ Τέλεκομ και την αποχώρηση του Εργκίν Αταμάμν από τον σύλλογο, ο ίδιος «άρπαξε» την ευκαιρία και πλέον δοκιμάζει την τύχη του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο σύνολό της, η Εφές δεν έχει αλλάξει πολύ σε σύγκριση με πέρυσι, ωστόσο οι διαδοχικοί και σοβαροί τραυματισμοί έχουν επηρεάσει τα σχέδια του Τσαν, με τους παίκτες του ωστόσο, παρά τα προβλήματα, να έχουν καταφέρει να δυσκολέψουν αρκετές από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους.

@Photo credits: @FBBasketbol