Ρεάλ-Μπάγερν 88-73: Νίκη στη βραδιά αποθέωσης του Πάμπλο Λάσο

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Γιουλ
Η επιστροφή του Πάμπλο Λάσο στη Μαδρίτη ως αντίπαλος της Ρεάλ προφανώς ήταν το γεγονός που ξεχώρισε, ειδικά μετά την αποθέωσή του από το κοινό κι έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ Μαδρίτης κι ας νίκησε με διαφορά 15 πόντων (88-73) την Μπάγερν Μονάχου.

Στην πολυετή θητεία του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πάμπλο Λάσο κέρδισε τον τίτλο ενός εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία της ισπανικής ομάδας και η αποθέωση που απόλαυσε στην επιστροφή του στη Μαδρίτη, ως αντίπαλος, ήταν τουλάχιστον λογική, αναμενόμενη και απόλυτα συγκινητική καθώς ξέσπασε σε κλάματα. Στο παιχνίδι, η Μπάγερν Μονάχου έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ η οποία επικράτησε χάρη στην ηγετική φυσιογνωμία του Σέρχιο Γιουλ αλλά και του 14-2 επιμέρους σκορ που έκανε στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Ο αγώνας

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τα βρήκε απλά… μπαστούνια στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά στο τέλος αυτού ήταν και στο -4 (19-23) έπειτα από buzzer beater του Κάρσεν Έντουαρντς. Η Μπάγερν σούταρε με το εντυπωσιακό 57% στο τρίποντο σ’ αυτή την περίοδο στηριζόμενη στον βραχύσωμο Αμερικανό αλλά και στους Φραντσίσκο, Μπονγκά και την ίδια στιγμή η Ρεάλ έχοντας ευάλωτη άμυνα είχε 8/22 σουτ εντός παιδιάς παρότι ξεκίνησε το παιχνίδι με οκτώ αναπάντητους πόντους και μάζεψε συνολικά επτά επιθετικά ριμπάουντ! Ο δε Μούσα πρόλαβε να είχε 1/8 σουτ στην πρώτη περίοδο!

Η κυριαρχία της Ρεάλ κάτω από τα ρακέτα συνεχίστηκε με πειστήριο τα 13 επιθετικά ριμπάουντ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με μεγαλύτερη ακρίβεια στα σουτ από κοντινή και μακρινή απόσταση, οι γηπεδούχοι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα. Γιουλ και Πουαγιέ έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη (37-31, 17’). Εκεί ο Ιμπάκα κράτησε την Μπάγερν Μονάχου, η δε Ρεάλ πάνω στην προσπάθειά της να χτίσει διαφορά, βιάστηκε αρκετά με συνέπεια τα λάθη και το 42-37 στο τέλος του ημιχρόνου.

Αυτό που προσπάθησε να βιασύνη να πετύχει στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ρεάλ το επιχείρησε με μεθοδικότητα στην 3η περίοδο και με πρωταγωνιστή τον Μάριο Χεζόνια αλλά και τον Φακούντο Καμπάτσο έφτασε στο +12 (57-45, 25'). Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε προσωπικότητα και με δικό της 0-8 σερί φρόντισε να κρατηθεί στο παιχνίδι (57-53) κάνοντας αυτό που είχε ζητήσει και ο Πάμπλο Λάσο στις δηλώσεις του στο ημίχρονο, τα μεγάλα σουτ που κρατούν ζωντανή μια ομάδα στη Μαδρίτη.

Δύο-τρεις καλές άμυνες μαζί με τα καλάθια στο transition παιχνίδι που έφτιαξε ο Σέρχιο Γιουλ γέμισαν με οξυγόνο τα πνευμόνια της Ρεάλ (77-59, 34') καθώς η Μπάγερν προσπάθησε ανεπιτυχώς να βρει λύσεις από μακρινή απόσταση. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν απόπειρα επιστροφής στο παιχνίδι αλλά έχοντας συμπληρώσει ομαδικά φάουλ και δίχως τη δυνατότητα να βάλουν πίεση στην άμυνά τους, δεν θα μπορούσαν να πετύχουν τίποτε περισσότερο από μια... τιμητική ήττα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Ρεάλ έκανε 14-2 επιμέρους σκορ στις αρχές της τελευταίας περιόδου και πατώντας πάνω σε διαφορά 18 πόντων ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Πριν την έναρξη του αγώνα ο Φακούντο Καμπάτσο πήρε το βραβείο του MVP για τον μήνα Δεκέμβριο, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ έκανε τη διαφορά για τη Ρεάλ με τους πόντους που έβαλε, τη δημιουργία αλλά και το έξυπνο παιχνίδι του.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Πουαγιέ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κυριαρχία της Ρεάλ κάτω από τη ρακέτα και μαζί με τον Χεζόνια αλλά και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχαν υποστηρικτικό ρόλο.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Μπονγκά, θετικοί ήταν και οι Μπούκερ, Φραντσίσκο, Έντουαρντς.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μπολμάρο... έσπασε τα καλάθια, δεν βρήκε ρυθμό και ο Βάιλερ Μπαμπ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο για τη Ρεάλ να έχει περισσότερα λάθη (15) από ασίστ (13), αλλά την κράτησαν τα επιθετικά ριμπάουντ (16). Το ίδιο ίσχυσε και για την Μπάγερν με 9 ασίστ και 14 λάθη.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Ρεάλ θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και η Μπάγερν θα υποδεχθεί την Εφές.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 42-37, 63-57, 88-73

Τα στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης

Τα στατιστικά της Μπάγερν