Παρτιζάν - Αρμάνι Μιλάνο 82-69: Από το -15 στην άνετη επικράτηση (vid)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η παρτιζάν κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο
Με μία πολύ μεγάλη ανατροπή η Παρτιζάν Βελιγραδίου κατάφερε να επικρατήσει της Αρμάνι Μιλάνο με 82-69.

Στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Euroleague, η Παρτιζάν Βελιγραδίου υποδέχτηκε την Αρμάνι Μιλάνο, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν μία πολύ μεγάλη ανατροπή και να παίρνουν τη νίκη με 82-69.

Η Αρμάνι φάνηκε να έχει το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όντας η ομάδα που είχε επιβάλλει τον ρυθμό της με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 25-20 ενώ το ημίχρονο να λήγει 44-39 και την ομάδα του Βελιγραδίου να φαίνεται πως είναι ικανή να βγάλει αντίδραση.

Το δεύτερο μισό άρχισε με τον ιταλικό σύλλογο να είναι καταιγιστικός στα πρώτα λεπτά του ωστόσο οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν. Αφού πρώτα μείωσαν στο τέλος της τρίτης περιόδου στον πόντο (62-61), στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν σε μία φαινομενικά άνετη επικράτηση με 82-69.

Παρτιζάν – Μιλάνο: Το ματς

Η Αρμάνι Μιλάνο μπήκε ελαφρός καλύτερα στο ματς σε σύγκριση με την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου προηγούνταν με 3 πόντους (10-13) ενώ κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά μέχρι το τέλος της περιόδου η οποία έληξε 20-25, μία περίοδος η οποία στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Άλεκσα Αβράμοβιτς που γύρισε το πόδι του.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου και πέρασαν μπροστά με 29-27 στο 7:13. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα όμως συνέχισε να αποδίδει καλά και πήρε μετά από λίγο ξανά τα ηνία του σκορ. Πήγαν μάλιστα στα αποδυτήρια όντας μπροστά με το σκορ στο 44-39.

Καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μισό ήταν ο Σέιβον Σιλντς με 15 πόντους με 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων, ρόλο ηγέτη είχε ο Μπρούνο Καμπόκλο με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν και με διψήφια διαφορά στα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν το σκορ έφτασε στο 56-45. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ωστόσο μπόρεσαν να βρουν τα πατήματά τους και ροκάνισαν τη διαφορά σε απόσταση «αναπνοής», με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 62-61 υπέρ του ιταλικού συλλόγου.

Το ματς απέκτησε μία πολύ άγρια ομορφιά με την Παρτιζάν να καταφέρνει λίγο πριν τα μέσα της τέταρτης περιόδου να φτάσει στο +4 (70-64). Παρά το time out, οι παίκτες της σέρβικης ομάδας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και λίγο αργότερα βρέθηκαν μπροστά με 12 πόντους (76-64, 3:00). Το ματς τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 82-69.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 39-44, 61-62, 82-69

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην κατάρρευση της Αρμάνι Μιλάνο στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου που έδωσε ψυχολογία στην Παρτιζάν και μπόρεσε να χτίσει το σκορ πάνω σε αυτό.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κέβιν Πάντερ που σερ 29:27 λεπτά συμμετοχής είχε σημειώσει 19 πόντους (3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/4 βολές) ενώ παράλληλα μοίρασε και 3 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Καμπόκλο με 16 πόντους (5 ριμπάουντ) και ο ΛεΝτέι με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ: Του Σέιβον Σιλντς με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 33:27 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Κάιλ Χάινς που σε 25:17 λεπτά εντός παρκέ είχε μόλις 5 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ευστοχία της Παρτιζάν Βελιγραδίου στα τρίποντα όπου σούταρε με 47,6% αντί του 29% της Αρμάνι Μιλάνο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Παρτιζάν Βελιγραδίου θα υποδεχτεί τη Στουντέτσκι τη Δευτέρα (11/12) για την Αδριατική Λίγκα ενώ η Αρμάνι Μιλάνο θα φιλοξενήσει τη Βίρτους Μπολόνια για το ιταλικό πρωτάθλημα την Κυριακή (10/12).

τα στατιστικά της Αρμάνι

τα στατιστικά της Παρτιζάν

@Photo credits: @PartizanBC