Γιασικεβίτσιους: «Η ευθύνη βαραίνει τον προπονητή, έχει δικαίωμα στο κακό παιχνίδι ο Μίροτιτς»

Newsroom
Γιασικεβίτσιους σε δηλώσεις για την Μπαρτσελόνα
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε μετά τον χαμένο ημιτελικό του Final Four με την Ρεάλ και στάθηκε στη δική του ευθύνη για την εικόνα της Μπαρτσελόνα, αλλά και το... δικαίωμα του Νίκολα Μίροτιτς.

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Ρεάλ στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four του Κάουνας και είδε τους Μαδριλένους να παίρνουν τη θέση του τελικού.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, θέλησε να δώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε η ήττα, αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Νίκολα Μίροτιτς και μετέφερε τη σκέψη του για τη χρονιά.

«Έπαιξαν περισσότερο ως ομάδα, είχαν υπομονή και στα 40 λεπτά. Η ευθύνη σε αυτές τις καταστάσεις πέφτει στον προπονητή. Δεν βρήκα τον τρόπο να παίξουμε καλύτερα ομαδικά, να γυρίσουμε καλύτερα την μπάλα και μοιάζαμε με ομάδα που ήθελε να κάνει πολλά σε ατομικό επίπεδο. Ήρθαμε εδώ έχοντας παίξει ομαδικά όλη τη σεζόν, αλλά αυτές είναι οι ιδιαιτερότητες του Final Four. Ένα κακό παιχνίδι και χάνεις την ευκαιρία να κυνηγήσεις τον τίτλο, οπότε δυστυχώς για εμάς τελείωσε...».

Όσον αφορά την εμφάνιση του Νίκολα Μίροτιτς που έπιασε τα χαμηλότερα στάνταρ, εκείνος απάντησε πως «Ακούστε, οι παίκτες είναι άνθρωποι. Μπορούν να έχουν κακές μέρες. Έχει το δικαίωμα να κάνει ένα κακό παιχνίδι, όπως όλοι. Δεν με ενοχλεί και ήμασταν ακόμη κοντά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίξαμε ως ομάδα. Όλα μπορούν να συμβούν, όμως ομαδικά πρέπει να ξεπερνάμε κάθε πρόβλημα. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι αφήσαμε την ταυτότητά μας, το ομαδικό μπάσκετ και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις ατομικά. Και στο τέλος πληρώσαμε το τίμημα».

Και συνέχισε μιλώντας για τον αποκλεισμό... από το όνειρο του τροπαίου: «Κρίνετε εσείς για εμένα. Εγώ θεωρώ ότι είναι απογοήτευση το αποψινό αποτέλεσμα, δεν ξέρω αν είναι αποτυχία, δεν θέλω να πάρω την ατάκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το ποσοστό δεν είναι το σημαντικότερο, δεν είμαστε χαρούμενοι, αλλά καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο για τους παίκτες. Το ήθελαν σαν τρελοί, απλώς δεν παίξαμε ως ομάδα. Είναι εντάξει να μην κάνεις ένα καλό παιχνίδι, αλλά όταν γίνει αυτό πρέπει να βοηθήσουν οι συμπαίκτες σου. Δεν βρήκαμε τρόπο για να στηριχθούμε ο ένας στον ώμο του άλλου, δεν μας νοιάζει το ποσοστό. Το μόνο που με νοιάζει είναι να παίξουμε ως ομάδα, το μπάσκετ μας ήταν κακό για 40 λεπτά. Είχαμε μικρά διαστήματα με καλό, με ομαδικό μπάσκετ. Δεν κερδίζεις έτσι.

Αυτή τη στιγμή, αυτή η ήττα είναι η ήττα που με πονάει περισσότερο από κάθε άλλη σε Final Four».