Τζέιμς: «Η τιμωρία από την ΤΣΣΚΑ ήταν διαφορετική γιατί δεν με ένοιαζε, θα έχω πάντα... την ταμπέλα»

Τζέιμς: «Η τιμωρία από την ΤΣΣΚΑ ήταν διαφορετική γιατί δεν με ένοιαζε, θα έχω πάντα... την ταμπέλα»
Ο Μάικ Τζέιμς σε συνέντευξή του παρέθεσε τις διαφορές μεταξύ της τιμωρίας της ΤΣΣΚΑ με την αντίστοιχη της Μονακό

Η κοινή πορεία της Μονακό με τον Μάικ Τζέιμς πέρασε από... 40 κύματα προσφάτως με την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Αμερικανό, ο οποίος παρακολούθησε αρκετά παιχνίδια εκτός παρκέ.

Σε συνέντευξή του στο Basketnews αναφέρθηκε σε αυτή τη συνθήκη λέγοντας πως «Είναι διαφορετικό από αυτό με την ΤΣΣΚΑ. Ειλικρινά, όταν ήμουν σε "αναστολή" εκεί, πραγματικά δεν με ένοιαζε. Περνούσα τόσα πολλά εκτός γηπέδου που δεν με ενδιέφερε πραγματικά το μπάσκετ εκείνη την εποχή. Δεν με ενόχλησε καθόλου, δεν άλλαξε τίποτα για μένα...

Ήμουν απλά στο σπίτι. Δεν με ένοιαζε, καθώς ανησυχούσα περισσότερο για την οικογένειά μου και τι συνέβαινε πίσω στο σπίτι μου. Και νομίζω ότι αυτή η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Ακριβώς επειδή με νοιάζει» είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Αλλά ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Είναι κάπως ανάμεσα σε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω. Οπότε είναι δύσκολο να προσπαθήσεις να αλλάξεις ό,τι συμβαίνει ή το πώς θέλει ο κόσμος μας να είσαι ή τον τρόπο που είσαι... Προσπαθώ να καταλάβω στα τέλη της σεζόν όταν τα παιχνίδια έχουν σημασία, ειδικά όταν βάζω τόση πίεση στον εαυτό μου για να είμαι καλός. Όλοι περιμένουν από μένα να είμαι αυτό που έχω αποδείξει ότι είμαι. Οπότε απλά προσπαθώ να καταλάβω και να βοηθήσω την ομάδα...

Είναι μια δύσκολη κατάσταση, ειδικά για κάποιον σαν εμένα. Κρατώ τον εαυτό μου σε υψηλό επίπεδο στο μπάσκετ και στα πράγματα γενικότερα. Απλά δεν παίζω όπως παλιά ή όπως έχω συνηθίσει να παίζω...Δεν λέω ότι αυτό είναι κακό ή καλό. Αλλά το εξερευνώ».

Η Μονακό μέτρησε επτά αναμετρήσεις νικηφόρες χωρίς τον Αμερικανό στην αποστολή της, με τα πράγματα να μην εξελίσσονται με τον ίδιο τρόπο κατά την επιστροφή του. Όπως η ήττα από την Ζάλγκιρις.

Ενώ ο Τζέιμς ολοκλήρωσε τα λόγια του με ένα... συμπέρασμα για τα όσα ακολουθούν το όνομά του. «Θα έχω πάντα αυτή την... ταμπέλα ούτως ή άλλως... Απλώς έχω ένα μικρό περιθώρια με τα πάντα... Αν το κάνω, εξετάζεται λίγο διαφορετικά. Είναι πάντα σαν, "ω, κάνει αυτό, ή είναι έτσι". Είτε το απέκτησα επειδή είναι αλήθεια είτε επειδή έγινε υπερβολικό με την πάροδο του χρόνου, έτσι έχουν τα πράγματα. Μπόρεσα να ζήσω με αυτό».