Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 71-85: Της έβαλαν «φρένο» Μούσα και απουσίες

Δημήτρης Οικονόμου
Η Ρεάλ Μαδρίτης (8-3) υποχρέωσε την Φενέρμπαχτσε (9-2) των απουσιών στη δεύτερη ήττα της στην EuroLeague με 71-85.

Το «τρένο» της Φενέρμπαχτσε εκτροχιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη. Οι απουσίες των Γκούντουριτς και Γουίλμπεκιν αποψίλωσαν το rotation του Δημήτρη Ιτούδη και οι Μαδριλένοι πέρασαν πολύ πιο εύκολα από ό,τι περίμεναν στην Τουρκία, επικρατώντας με 85-71, αφού κατάφεραν να ελέγξουν και τα 40 λεπτά του αγώνα.

Μπορεί ο Μότλεϊ να έκανε τα πάντα με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά χωρίς τους Γκούντουριτς και Γουίλμπεκιν η Φενέρ έψαχνε ηρεμία και σκορ που δεν μπορούσε να βρει. Από την αντίπερα όχθη η τριάδα των Μούσα (18π, 6 ασ, 4ρ), Ταβάρες (17π, 4ρ, 4ασ) Χεζόνια (9π, 7ρ) έλεγξαν την κατάσταση, με τη Ρεάλ να διατηρεί από την αρχή ως το τέλος τα ηνία του ματς.

Ο αγώνας

Οι απουσίες της Φενέρμπαχτσε έπαιξαν από το ξεκίνημα ρόλο στην αναμέτρηση. Ο Ιτούδης αναγκάστηκε να πάει με πεντάδες που δεν είχαν χημεία και η Ρεάλ πήγε στο +6 (9-15) με τον Γκος να σκοράρει πέντε σερί. Η είσοδος του Μότλεϊ ήταν αναγκαία απέναντι στον Ταβάρες, όμως το 11-15 μετατράπηκε άμεσα σε 11-25, με τον Ντεκ να φτάνει τους 10 πόντους στην περίοδο.

Από εκεί και πέρα η Φενέρ ήταν σα να παίζει μόνο με τον Μότλεϊ επιθετικά, πέραν από κάποια σκόρπια σουτ του Μαχμούτογλου. Ο σέντερ των Τούρκων έφτασε τους 16 στο ημίχρονο, αλλά ο πλουραλισμός της Ρεάλ έπαιξε τον ρόλο του. Από τον πάγκο οι Γιουλ, Κοζέρ και Χεζόνια έφεραν σκορ και οι διαφορές παρέμεναν στις παρυφές των 8 πόντων, μέχρι το τρίποντο του Κροάτη για το 32-44 (19').

Η Ρεάλ έμοιαζε να ψάχνει μία χαριστική βολή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ο Μούσα τη βρήκε. Τρία δικά του τρίποντα, λες και παίζει... ρολόι έστειλαν γρήγορα τη διαφορά στο +21 (41-62, 24'). Παρά το ξέσπασμα του Μπούκερ, οι Μαδριλένοι είχαν την ψυχραιμία να σημαδέψουν κοντά στη ρακέτα, με ένα μικρό 5-0 να φέρνει τους Τούρκους πιο κοντά, στο 54-68 μετά το τέλος της 3ης περιόδου.

Οι τελευταίοι χτύποι της Φενέρ ήρθαν από τα χέρια του Έντουαρντς, όμως κάθε φορά που προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά, ένα μεγάλο σουτ έκανε την εμφάνισή του. Ο Χεζόνια σκόραρε για τρεις για το 58-72 και λίγο αργότερα με το τρίτο του τρίποντο διαμόρφωσε το 62-76. Ούτε χρόνος, ούτε τρόπος υπήρχε για επιστροφή στο τελευταίο τετράλεπτο, με το παιχνίδι μετά και το rotation των προπονητών να οδηγείται στο τελικό 71-85.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 34-46, 54-68, 71-85

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το 34-46 του ημιχρόνου ήρθαν τρία τρίποντα του Μούσα και το παιχνίδι έφτασε στο 41-64 σε ένα πεντάλεπτο. Δεν υπήρχε τρόπος επιστροφής για την Φενέρ των απουσιών.

O MVP: Ο Τζάναν Μούσα με 18 πόντους (3/3 2π, 3/5 3π.) έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού την Ρεάλ, συμπληρώνοντας τη στατιστική του με 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νικ Καλάθης είχε μεν 6 ασίστ, αλλά χωρίς τους Γουίλμπεκιν, Γκούντουριτς οι 2 πόντοι του με 1/5 εντός παιδιάς είναι φτωχή επίδοση.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Πρώτα ο Ντεκ με 10 πόντους στην πρώτη περίοδο και στη συνέχεια ο Ταβάρες με 17 πόντους (7/7 2π.), 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Φενέρ ηττήθηκε έχοντας 13-6 επιθετικά ριμπάουντ και 7-14 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Είναι τυχερή η Ρεάλ που πέτυχε με απουσίες την Φενέρμπαχτσε αλλά ταυτόχρονα και πολύ ικανή στο να τη φέρει σε δύσκολη θέση. Απόλυτος έλεγχος του παιχνιδιού και μεγάλα σουτ, με τον Ματέο να δείχνει πως... γυρίζει το χαρτί.

@Photo credits: Twitter/ RMBaloncesto

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.