Euroleague: Για το αήττητο ο Ολυμπιακός, ψάχνει αντίδραση ο Παναθηναϊκός

Νίκος Καρφής
Euroleague: Για το αήττητο ο Ολυμπιακός, ψάχνει αντίδραση ο Παναθηναϊκός
O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μονακό (21:00), ενώ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Βιτόρια κόντρα στη Μπασκόνια για τη Euroleague.

Δύσκολες μάχες περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους αιώνιους στην τέταρτη αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αφήσει πίσω την τέταρτη πιο βαριά ήττα της ιστορίας του στη διοργάνωση από την Άλμπα στο Βερολίνο και θα ψάξει τρόπο να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να επιστρέψει στις νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι κοντράρονται με τη Μονακό του παλιού γνώριμου, Μάικ Τζέιμς και θέλουν να πάνε στο 2-2 στη Euroleague, παίρνοντας παράλληλα το πρώτο εντός έδρας ροζ φύλλο αγώνα.

Στην προπόνηση των πράσινων στο Βερολίνο πριν την επιστροφή στην Αθήνα, ο Ντέρικ Γουίλιαμς έμεινε εκτός λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε στον μηρό του αριστερού του ποδιού στο ματς με την Αλμπα. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθει αύριο και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά του ο Ράντονιτς τόνισε μεταξύ άλλων για το ματς πως: «Πρέπει να αντιδράσουμε μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι και να είμαστε πολύ καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση».

Για το αήττητο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την περιπλάνηση του στην Ισπανία και μετά το μεγάλο διπλό μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ χάρη στο καλάθι του Σλούκα, θέλει να κάνει άλλη μια μεγάλη νίκη κόντρα στη Μπασκόνια για να πάει στο 4/4 και να διατηρήσει το αήττητο.

O Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη σημασία που έχουν για την ομάδα του οι δύο μεγάλες νίκες με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εχουμε παίξει σε δύο δύσκολες έδρες και κερδίσαμε, κάτι που για εμένα δεν ήταν εύκολο. Ήταν πονηρά ματς. Από κει και πέρα, όπως έχω πει κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι μια διαφορετική ιστορία. Είναι τελείως διαφορετικό ματς αυτό με την Μπασκόνια, σε σχέση με την Ρεάλ. Είναι τελείως διαφορετικό το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσεις, τελείως άλλα πράγματα πρέπει να κάνεις και αμυντικά και επιθετικά».

Από την πλευρά των παικτών, ο Κάνααν μίλησε για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν ο προπονητής και οι συμπαίκτες του. Σημαντική απουσία για τους Πειραιώτες στο ματς κόντρα στους Βάσκους ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έλειψε και στο διπλό του Ολυμπιακού μέσα στη Μαδρίτη.

Το πρόγραμμα

Εφές - Άλμπα 20:30

Παναθηναϊκός-Μονακό 21:00

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 21:30

Ρεάλ - Ερυθρός Αστέρας 21:45

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.