Παναθηναϊκός: Γκουντάιτις για... παρτενέρ του Παπαγιάννη (vids)

Παναθηναϊκός: Γκουντάιτις για... παρτενέρ του Παπαγιάννη (vids)

Newsroom
Παναθηναϊκός: Γκουντάιτις για... παρτενέρ του Παπαγιάννη (vids)
Ο Αρτούρας Γκουντάιτις φέρεται να είναι ένας από τους σέντερ που «κοιτάζουν» στον Παναθηναϊκό για την ενίσχυση της front line ώστε να αποτελέσει τον παρτενέρ του Γιώργου Παπαγιάννη.

Στον Παναθηναϊκό έχουν απλώσει παντού... δίχτυα για την ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ. Τόσο για την περιφέρεια της ομάδας, όσο και για την «ρακέτα». Ένας από αυτούς που εξετάζουν οι «πράσινοι» είναι και ο Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος ξεκίνησε τη περασμένη σεζόν στην Αγία Πετρούπολη με τη φανέλα της Ζενίτ, ενώ έκλεισε τη χρονιά στην Ιταλία και δη στη Νάπολι.

Ο Λιθουανός σέντερ (29χρ., 2.08μ.) προορίζεται για παρτενέρ του Γιώργου Παπαγιάννη στην «πράσινη» frontline, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο όσον αφορά το μέλλον του διεθνούς παίκτη του Παναθηναϊκού. Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό το ενδιαφέρον των Μιλγουόκι Μπακς για τον «Big Papa» ωστόσο η περίπτωση μετακόμισής του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι αρκετά περίπλοκη. Και αυτό λόγω του υψηλού buy out που πρέπει να λάβει ο Παναθηναϊκός και το οποίο ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γκουντάιτις έχει πλούσια εμπειρία στην EuroLeague έχοντας φορέσεις τις φανέλες των Ζάλγκιρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Συνολικά μετράει 144 παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχοντας κατά μέσο όρο 8.9 πόντους και 4.9 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με ποσοστό 61% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα και 72% στις βολές.

Επίσης έχει και 14 συμμετοχής στο EuroCup με 10.2 πόντους και 6.3 ριμπάουντ ως παίκτης της Ρίτας.

Εκτός του Γκουντάιτις στη λίστα για την frontline βρίσκεται και το όνομα του Κάλεμπ Ταρζέφσκι (29χρ., 2.13μ.) ο οποίος την τελευταία πενταετία αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο ενώ έχει προταθεί και ο Τσινάνου Ονουάκου (26χρ., 2.11μ.), ο οποίος έχει περάσει μια διετία από το ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς, ενώ φέτος αγωνίστηκε στο Ισραήλ με τη φανέλα της Μπνέι Ερτζελία.