Ονουάκου: Συγκεντρώνει ενδιαφέρον από Μακάμπι, Φενέρμπαχτσε και Βαλένθια (vid)

Ονουάκου: Συγκεντρώνει ενδιαφέρον από Μακάμπι, Φενέρμπαχτσε και Βαλένθια (vid)
Ο Τσινάνου Ονουάκου έχει μεγάλη ζήτηση στη θερινή αγορά μετά την εξαιρετική σεζόν που έκανε στο Ισραήλ και φέρεται να βρίσκεται, μεταξύ άλλων, στο ραντάρ ομάδων της Euroleague.

O 25χρονος φόργουορντ-σέντερ (2.11μ.) - «χρυσός» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των U19 με τη Team USA στην Κρήτη - ολοκλήρωσε εσχάτως μια σπουδαία σεζόν στο Ισραήλ με τη φανέλα της Μπνέι Χερτσλίγια, μετρώντας 15.7 πόντους, 9.3 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ σε 26 αγώνες της κανονικής περιόδου της Winner League. Στα playoffs, όπου η ομάδα του διεκδίκησε τον τίτλο αλλά δεν τα κατάφερε εν τέλει στους τελικούς με τη Χαποέλ Χολόν, ο Αμερικανός ψηλός κατέγραψε 17.4 πόντους, 11.9 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 0.9 τάπες ανά 28.5 λεπτά δράσης σε 8 ματς, προκαλώντας ακόμη περισσότερο... θόρυβο με τις εμφανίσεις του.

Μάλιστα σύμφωνα με το sport5.co.il, το όνομα του Ονουάκου ήδη βρίσκεται στην ατζέντα ομάδων όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Φενέρμπαχτσε, αλλά κι η Βαλένθια. Πιο συγκεκριμένα, η «Ομάδα του Λαού» φέρεται να του έχει προτείνει ήδη συμβόλαιο συνεργασίες με απολαβές περί των 600 χιλιάδων δολαρίων κι ενώ πάντοτε ο παίκτης βρίσκεται στο ραντάρ του σχεδιασμού των Τούρκων και των Ισπανών, με φόντο την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Φέτος ο Ονουάκου κατέκτησε το Κύπελλο Ισραήλ με τη Μπνέι, ενώ αναδείχθηκε κι MVP του πρωταθλήματος. Από το 2016 έως το 2018 βρισκόταν στους Χιούστον Ρόκετς, πραγματοποιώντας πάντως μόλις έξι εμφανίσεις στην διετία, αγωνιζόμενος κατά βάση στη G League.

Από τα όσα μεταφέρονται πάντως μέχρι στιγμής στον Τύπο του Ισραήλ, η Μακάμπι είναι εκείνη που φαίνεται να έχει ένα πρώτο προβάδισμα για να αποσπάσει την υπογραφή του.