Αταμάν: «Τώρα ο Πόποβιτς μπορεί να με βοηθήσει να πάω στο ΝΒΑ»! (vid)

Αταμάν: «Τώρα ο Πόποβιτς μπορεί να με βοηθήσει να πάω στο ΝΒΑ»! (vid)
Ο Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε τον λόγο που ο Βασίλιε Μίτσιτς πήρε το τελευταίο σουτ και όχι ο Σέιν Λάρκιν, αναφέρθηκε στην άμυνα στον Κώστα Σλούκα και απεύθυνε... κάλεσμα στον Γκρεγκ Πόποβιτς που βρέθηκε στην Stark Arena.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

Η Αναντολού Εφές προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έπειτα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού με το buzzer beater τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς και ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είναι όμορφο να είσαι στην πλευρά των νικητών. Ειδικά μάλιστα έπειτα από ένα buzzer beater. Λυπάμαι για τον φίλο μου, τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ήταν ένα σπουδαίο ματς, συγχαρητήρια επίσης στον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί του δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα στο Final 4. Πρώτη φορά είδα σε Final 4, σε άλλη χώρα, σε άλλη πόλη, περισσότερους από 15.000 οπαδούς! Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα. Δεν αρχίσαμε καλά το ματς. Το αμυντικό πλάνο του Μπαρτζώκα δούλεψε πραγματικά καλά.. Ειδικά η πίεση στον Μίτσιτς και τον Λάρκιν. Ο Ελάιτζα Μπράιαντ μάς έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα, την ίδια στιγμή ο Λάρκιν έκανε το παιχνίδι του, ειδικά στην τρανζίσιον επίθεση. Γυρίσαμε το ματς. Στο β' ημίχρονο, ο Λάρκιν είχε μια κράμπα, έμεινε εκτός 3-4', γύρισε στο ματς όμως δεν ήταν στον ίδιο ρυθμό. Ο Μίτσιτς κουράστηκε. Ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να επιστρέψει... Εν τέλει ο Μίτσιτς τα κατάφερε. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα παίξουμε στον τελικό».

Εν συνεχεία μίλησε:

Για την παρουσία του Γκρεγκ Πόποβιτς στην Stark Arena και την τρίτη συνεχόμενη πρόκριση της Εφές σε τελικό: «Είναι μεγάλη τιμή ότι ο Γκρεγκ Πόποβιτς βρέθηκε εδώ και παρακολούθησε το ματς, είναι ένας θρύλος του μπάσκετ. Ίσως έπειτα από τρεις σερί παρουσίες σε τελικούς πιστεύει: "ας πάρουμε έναν Ευρωπαίο προπονητή στο ΝΒΑ"! Να με βοηθήσει να πάω στο ΝΒΑ (γέλια). Είναι καλός φίλος, πριν από τέσσερα χρόνια πήγα στο Σαν Αντόνιο, έμεινα 10 μέρες. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Φυσικά, για εμάς είναι τεράστια επίδοση για αυτή την ομάδα. Ανέλαβα την ομάδα το 2017-18, στην τελευταία θέση της EuroLeague. Τα τελευταία 4 χρόνια είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Αν λάβουμε υπόψη και την ακύρωση μιας χρονιάς, είμαστε συνεχώς στους τελικούς. Όμως μίλησα με τους παίκτες μου στα αποδυτήρια. Σίγουρα είναι μεγάλο αποτέλεσμα. Ήλθαμε εδώ να κερδίσουμε τον τίτλο και απέχουμε μόνια μια νίκη για το back-to-back. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον τίτλο και φέτος».

Για την άμυνα στον Κώστα Σλούκα και το αν η Εφές είναι η καλύτερη ομάδα στην σύχρονη ιστορία της EuroLeague: «Ξέρουμε πως ο Σλούκας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Σκοράρει, δημιουργεί, παίζει το pick-n-roll. Του αρέσει να πασάρει την μπάλα έξω στον Σάσα Βεζένκοβ, στον Παπανικολάου στη γνωία... Στα τελευταία λεπτά ήμασταν συμπαγείς στο pick-n-roll, κλείσαμε τον τρόπο να πασάρει. Ρισκάραμε κάποια σουτ από μακριά. Δεν του δώσαμε την ευκαιρία να παίξει καλά την pick-n-roll επίθεση. Για εμάς, είχαμε πρόβλημα στην αρχή να σταματήσουμε τον Φαλ. Στο β', ρίξαμε στο παρκέ πιο αμυντικούς παίκτες, τον Ντάνστον και τον Σίνγκλετον. Κάναμε τρομερή δουλειά στην άμυνα. Ο Μπράιαντ ήταν ένας από τους παίκτες κλειδιά. Ο Μπαρτζώκας έβαλε πίεση στον Λάρκιν και τον Μίτσιτς, επομένως ο Μπράιαντ ήταν κομβικός. Βρήκαμε τον τρόπο για να επιτεθούμε. Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση, θα δούμε το Σάββατο βράδυ. Αν κάνουμε το back-to-back. Αν λάβουμε υπόψη και τη χρονιά που ακυρώθηκε... Πείτε εσείς! Εσείς είστε οι δημοσιογράφοι. Για μένα, αυτή η ομάδα είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

Για το τι είπε στους παίκτες του στο τελευταίο timeout: «Θέλαμε να φάμε όλον τον χρόνο, γι' αυτό κάναμε την επαναφορά από την base line και όχι στην άλλη πλευρά. Είπα στους παίκτες μου ότι θα επιτεθούμε στα τελευταία 5-6". Επιλέξαμε τον Μίτσιτς και όχι τον Λάρκιν αφού μετά την κράμπα, βγήκε εκτός ρυθμού. Του είπα να επιτεθεί, υπήρχε το μπόνους των βολών, δεν βρήκε διάδρομο να κάνει τη διείσδυση και σούταρε. Χάσαμε 5-6 εύκολα σουτ, εύκολες κατοχές όμως έβαλε το τελευταίο σουτ. Χάσαμε στην Αθήνα με το τρίποντο του Σλούκα. Απόψε κερδίσαμε. Δυστυχώς γι' αυτούς. Αυτό είναι το Final 4 και θα παίξουμε στον τελικό».

Για το ενδεχόμενο να παίξει κόντρα στην Μπαρτσελόνα: «Ας περιμένουμε. Είναι μεγάλο παιχνίδι. Σέβομαι τις δυο ομάδες όμως φέτος δεν τελείωσα τα ματς με την Μπαρτσελόνα! Και στα δυο αποβλήθηκα! Θα έχω διαφορετικό κίνητρο αν βρω την Μπαρτσελόνα. Να τελειώσω το παιχνίδι με την κούπα»