Ολυμπιακός: Οι τέσσερις του Λονδίνου θέλουν να κατακτήσουν και το Βελιγράδι

Ολυμπιακός: Οι τέσσερις του Λονδίνου θέλουν να κατακτήσουν και το Βελιγράδι

Ολυμπιακός: Οι τέσσερις του Λονδίνου θέλουν να κατακτήσουν και το Βελιγράδι
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Σλούκας και ο Κώστας Παπανικολάου ταξίδεψαν στο Βελιγράδι κουβαλώντας μαζί τους μνήμες από το τελευταίο ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού και το back-to-back στο Λονδίνο.

Ο Ολυμπιακός αποτελεί αναμφίβολα το κεφάλαιο που σημάδεψε την καριέρα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αφενός γιατί ο 56χρονος κόουτς έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την EuroLeague έπειτα από δύο σπουδαίες εμφανίσεις στο Λονδίνο και την «κατοστάρα» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και αφετέρου γιατί ο ίδιος έζησε το παιδικό του όνειρο, να κοουτσάρει δηλαδή την ομάδα της καρδιάς του. Η επόμενη χρονιά στον ερυθρόλευκο πάγκο δεν συνοδεύτηκε από κάποιον τίτλο. Οι Πειραιώτες απέτυχαν να προκριθούν στο Final 4 στο Μιλάνο καθώς δεν ξεπέρασαν το εμπόδιο της «Βασίλισσας». Τη σειρά που αποτέλεσε τις «πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου» όπως παραδέχτηκε αργότερα ο Πάμπλο Λάσο.

Τον Ιανουάριο του 2020 ο Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακο και πλέον θα κοουτσάρει τους Πειραιώτες σε ακόμη ένα Final 4 με στόχο να πετύχει ό,τι κατάφερε πριν από 9 χρόνια στην O2 Arena. Στον πάγκο βρίσκονται τρεις παίκτες που ήταν μέλης εκείνης της ομάδας που έπαιξε απόλυτο μπάσκετ στον τελικό με τη Ρεάλ, που σμπαράλιασε την άμυνα των Μαδριλένων και από το -17, κατέληξε σε μια μυθική «κατοστάρα», σφραγίζοντας το ιστορικό back-to-back! Ο Κώστας Σλούκας, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου θέλουν να φτάσουν και φέτος ως το τέλος της διαδρομής, κουβαλώντας μαζί τους τις αναμνήσεις από το Λονδίνο. «Τι έγινε; Σου λείψαμε;» εξήγησε ο Παπανικολάου προς την κούπα της EuroLeague στο απολαυστικό video που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός, κάνοντας... ερωτική εξομολόγηση στο τρόπαιο της διοργάνωσης.

Αφού στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ο Έλληνας φόργουορντ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για την Μπαρτσελόνα (2013-14). Ακολούθησε το πέρασμά του από τους Ρόκετς (2014-15) και τους Ντένβερ Νάγκετς (2015-16) πριν επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους» τον Ιανουάριο του 2016 για τη δεύτερη θητεία του. Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας έμεινε για άλλα δυο χρόνια στον Ολυμπιακό από όπου αποχώρησε το 2015 για τη Φενέρμπαχτσε όπου έμεινε μια πενταετία, κατακτώντας την EuroLeague και τρία πρωταθλήματα Τουρκίας υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το 2020 επέστρεψε ως ο επόμενος ηγέτης των Πειραιωτών και τώρα θέλει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Όσον αφορά τον Πρίντεζη, ήταν μέλος του ιστορικού back-to-back και φέτος θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει τον τίτλο ως αρχηγός.

Κώστας Σλούκας

Τι έκανε στον τελικό το 2013
11 πόντοι
7/7 βολές
2/3 δίποντα
0/1 τρίποντο
1 κλέψιμο
1 λάθος
9 PIR
σε 15:46

Γιώργος Πρίντεζης

Τι έκανε στον τελικό το 2013
5 πόντοι
1/2 βολές
2/3 δίποντα
0/1 τρίποντο
3 ριμπάουντ
1 ασίστ
1 λάθος
2 PIR
σε 16:49

Κώστας Παπανικολάου

Τι έκανε στον τελικό το 2013
5 πόντοι
1/2 βολές
2/4 δίποντα
0/2 τρίποντα
3 ριμπάουντ
1 ασίστ
1 κλέψιμο
4 PIR
σε 21:28

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.