Μπάγερν - Μπαρτσελόνα 59-52: Αμυντικό σεμινάριο και Game 5 (vids)

Μπάγερν - Μπαρτσελόνα 59-52: Αμυντικό σεμινάριο και Game 5 (vids)
Μία απίθανη, όσο και μοναδική εμφάνιση της Μπάγερν Μονάχου (59-52), ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα (2-2) και οδήγησε τη σειρά σε Game 5, την Τρίτη (3/5).

Ο Αντρέα Τρινκιέρι αρνείται να χάσει. Οδήγησε τη σειρά ανάμεσα στη δική του Μπάγερν Μονάχου και στην Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος, μετά την επικράτηση με 59-52.

Όλα θα κριθούν στο Game 5 της Τρίτης (3/5) με τη νικήτρια να παίρνει το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου. Η άμυνα της Μπάγερν ώθησε την Μπαρτσελόνα σε μία άθλια εμφάνιση, όπου με δυσκολία κατάφερε να συμπληρώσει διψήφιο αριθμό σουτ ενός παιδιάς!

Το ματς

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε το πρώτο ημίχρονο της ζωής της! Μία απίθανη επίδειξη αμυντικής δύναμης και προσήλωσης στο στόχο. Χάθηκε μόνο για ένα λεπτό, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο πέντε απανωτούς πόντους (από τον Αμπρίνες) σε ένα αγωνιστικό λεπτό, χωρίς να χρειαστεί βολές!

Δίχως υπερβολή, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα να σουτάρει με 9% στα τρίποντα (1/11, ξεκίνησε με 0/8 προτού έρθει ο Αμπρίνες) και 35.7% στα δίποντα (5/14). Μαζί σε αυτά προσθέστε 6 λάθη. Αν δεν υπήρχαν οι βολές, οι Καταλανοί θα κυνηγούσαν μεγαλύτερη διαφορά από το -11 του ημιχρόνου (36-25).

Συνολικά στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα εκτέλεσε 16 βολές και οι παίκτες της ευστόχησαν στις 12 (75%).

Η Μπάγερν μπορεί να είχε 3/10 τρίποντα, όμως κάλυψε τη... χασούρα της κοντά στο καλάθι (11/23), με τους Οθέλο Χάντερ, Όγκουστιν Ρούμπιτ και Ντεσόν Τόμας να ταλαιπωρούν τους εκάστοτε αντιπάλους τους.

Τα πέντε πρώτα λεπτά κύλησαν όπως και το προηγούμενο ματς. Η Μπάγερν σκόραρε μόλις τρεις πόντους, αλλά η Μπαρτσελόνα είχε ένα πελώριο μηδέν. Σε όλα! Κακές επιλογές, πολλά λάθη και καμία ψυχραιμία, κάτι που είχε ζητήσει ο Σάρας Γιασικεβίτσιους στο ημίχρονο!

Η Μπάγερν είχε το ρυθμό και τις λύσεις. Και με ένα τρίποντο του Ουάιλερ-Μπαμπ από τη γωνία έκανε το 44-28, τρία λεπτά πριν το τέλος της 3ης! Στο +16 η γερμανική ομάδα και στα χέρια της το 2-2!

Το βασανιστήριο για την Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και έφτασε στο... όριο των 20 πόντων (+19, 48-29) μετά από ένα καλάθι του Οθέλο Χάντερ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα.

Ο ρυθμός δεν άλλαξε και στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Οι Καταλανοί ήταν εγκλωβισμένοι, δεν πήραν καμία έξτρα βοήθεια από τον πάγκο τους και παρακολουθούσαν την παθιασμένη Μπάγερν να συνεχίζει το έργο της. Και να φτάνει σε μία τεράστια νίκης και στο 2-2 στη σειρά, παρά την απέλπιδα προσπάθεια της ομάδας του Γιασικεβίτσιους, που έφτασε τη διαφορά μέχρι τους 11 πόντους (59-48).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην εκπληκτική άμυνα της Μπάγερν, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά σε ομαδικό, όπου... στραγγάλισε την επίθεση των Καταλανών.

O MVP: Ο Νικ Ουάιλερ – Μπαμπ, την ημέρα που έγινε γνωστή η πρόθεση της ανανέωσης της παραμονής του, είχε 12 πόντους, 4 ασίστ, 8 ριμπάουντ.

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΡΙΚΟΙ: Όλη η ομάδα της Μπαρτσελόνα, χωρίς εξαίρεση.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Πολλοί. Ο Ρούμπιτ με 7 πόντους, 4 ριμπάουντ, ο Χάντερ με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και ο Σίσκο με 6 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 3/25 τρίποντα της Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το απίθανο καλάθι της Μπαρτσελόνα στο φινάλε της 3ης και ενώ είχε στη διάθεσή της 0.4 του δευτερολέπτου.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπάγερν παρέδωσε ένα εξαιρετικό σεμινάριο. Όχι μόνο σε άμυνα και επίθεση, αλλά πώς να αντιμετωπίσει μία ομάδα ένα ματς με την ήττα να φέρνει αποκλεισμό. Απογοητευτική η Μπαρτσελόνα, τόσο για το σημείο της σεζόν, όσο και για το υλικό της.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 36-25, 50-34, 59-52

Bayern - Barcelona

Bayern - Barcelona

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 2-2

Game 1: Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 77-67
Game 2: Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 75-90
Game 3: Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 66-75
Game 4: Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 59-52
Game 5: Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 3/5

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.