Μπαρτσελόνα: Οι επτά πιτσιρικάδες που έχουν ντεμπουτάρει με τον Γιασικεβίτσιους (vid)

Μπαρτσελόνα: Οι επτά πιτσιρικάδες που έχουν ντεμπουτάρει με τον Γιασικεβίτσιους (vid)

Μπαρτσελόνα: Οι επτά πιτσιρικάδες που έχουν ντεμπουτάρει με τον Γιασικεβίτσιους (vid)
Ο Μεξικανός φόργουορντ Γκάελ Μπονίγια ήταν ο έβδομος πιτσιρικάς που έκανε το ντεμπούτο του στην Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και το Gazzetta καταγράφει τη λίστα των νεαρών παικτών που πήραν τις ευκαιρίες τους από το Σάρας.

Στον κόσμο αρέσει να βλέπει νέα πρόσωπα. Για τους φίλους της Μπαρτσελόνα, λοιπόν, το να βλέπουν πιτσιρικάδες να κάνουν το ντεμπούτο τους με την πρώτη ομάδα σε συνδυασμό με την πορεία των Καταλανών που είναι πρώτοι στην ισπανική λίγκα και την EuroLeague, είναι παράγοντες αρκετοί για να τους ενθουσιάσουν.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Μπαρτσελόνα το βράδυ της Παρασκευής (1/4, 21:00) και το Gazzetta καταγράφει τη λίστα των επτά νεαρών παικτών που έκαναν το ντεμπούτο τους υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

  • Μπράνκου Μπάντιο (1999, 1μ.91)

Ο 23χρονος γκαρντ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Σενεγάλης. Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα και αγωνίστηκε στη LEB Plata, την τρίτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ με τη Β' ομάδα των Καταλανών, σημειώνοντας 13.4 πόντους. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 έκανε το ντεμπούτο του στη Liga Endesa με τους «μπλαουγκράνα», παίζοντας 7' κόντρα στην Μπούργος και σημειώνοντας ένα τρίποντο. Φέτος αγωνίζεται στους Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης.

  • Ίμπου Μπάντζι (2002, 2μ.16)

Ο 19χρονος Σενεγαλέζος σέντερ αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα τον Δεκέμβρη του '18. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο Adidas Next Generation Tournament που διεξήχθη στη Βαλένθια, σημειώνοντας 8 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και 5 μπλοκ μ.ό. Στις 20 Δεκεμβρίου 2020 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ισπανική λίγκα, σημειώνοντας δυο πόντους σε 4:39 απέναντι στην Μπανταλόνα. Τη φετινή σεζόν παίζει στη LEB Oro, την αντίστοιχη Α2 της Ισπανίας με τη Γέιδα.

  • Μίκαελ Καϊσέδο (2003, 1μ.99)

Ο 18χρονος γκαρντ-φόργουορντ αναδείχτηκε MVP του Adidas Next Generation τον Δεκέμβριο του 2020 στη Βαλένθια. Τη σεζόν 2020-21 έπαιξε στην Μπαρτσελόνα Β' στη LEB Oro και συμμετείχε παράλληλα στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Στις 9 Ιανουαρίου 2021 ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους του έδωσε χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση με τη Μανρέσα ενώ έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague την 7η αγωνιστική της φετινής σεζόν κόντρα στη Μακάμπι.

  • Αγουστίν Ουμπάλ (2003, 1μ.98)

Ο 18χρονος πόιντ γκαρντ γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο, αποτελώντας διεθνή με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Ο Ουμπάλ έπαιξε στις ακαδημίες της Κλουμπ Μαλβίν και από εκεί, εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα Β'. Τον Αύγουστο του 2021 κλήθηκε στην πρώτη ομάδα των Καταλανών και τον Οκτώβριο έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στη Ρεάλ Μπέτις. Επίσης, τον Νοέμβριο έπαιξε για πρώτη φορά στην EuroLeague απέναντι στη Βιλερμπάν.

  • Ράφα Βιγιάρ (2004, 1μ.88)

Η περίπτωση του Ράφα Βιγιάρ ήλθε εσχάτως στο προσκήνιο με την επιλογή του στην καλύτερη πεντάδα του ANGT Πάτρας μαζί με τους Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, Όφρι Νάβεχ (Μακάμπι), Μίρο Λιτλ (Ελσίνκι) και Ματέο Βισιντίν (Στέλλα Ατζούρα). O νεαρός γκαρντ έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην εντός έδρας νίκη επί της Ζάλγκιρις με σκορ 96-73, σημειώνοντας 3 πόντους με 1/2 τρίποντα και 1 ριμπάουντα στα 3:08 που έμεινε στο παρκέ.

  • Τζέιμς Νάτζι (2004, 2μ.08)

Στις 9 Ιανουαρίου, ο Τζέιμς Νάτζι συμπεριλήφθηκε στη 12άδα της Μπαρτσελόνα για τον αγώνα με τη Μανρέσα ελλείψε του Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος είχε τεθεί off λόγω Covid-19 κι εν τέλει, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τον έριξε στο παρκέ, τελειώνοντας τον αγώνα με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 κοψίματα σε 19' συμμετοχής! Μάλιτσα έγινε ο νεότερος παίκτης που κάνει πέντε μπλοκ στη Liga Endesa, σε ηλικία 17 ετών και 150 ημερών!

  • Γκάελ Μπονίγια (2003, 2μ.02)

Η Μπαρτσελόνα οδηγεί την κούρσα στην EuroLeague και θα ολοκληρώσει τη regular season στην κορυφή της κατάταξης ενώ ο Μεξικανός φόργουορντ Γκάελ Μπονίγια έκανε το ντεμπούτο του με τους «μπλαουγκράνα» στην πρόσφατη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε με σκορ 88-67, έχοντας 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο στα 5:22 που έμεινε στο παρκέ.