ΤΣΣΚΑ-Ζενίτ-Ούνικς: Η Ρωσία αντεπιτίθεται και θέλει 3 ομάδες στα playoffs

Νίκος Καρφής
ΤΣΣΚΑ-Ζενίτ-Ούνικς: Η Ρωσία αντεπιτίθεται και θέλει 3 ομάδες στα playoffs
ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς παλεύουν για να μπουν στην 8άδα και το Gazzetta γράφει για τις ρωσικές ομάδες που διαπρέπουν φέτος στη Euroleague.

Βρισκόμαστε λίγο μετά από τη μέση του δρόμου στην φετινή regular season της Euroleague και οι εκπρόσωποι της Ρωσίας θέλουν να κρατήσουν τη χώρα ψηλά στη διοργάνωση. ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς βρίσκονται στην πρώτη 8άδα, ψάχνοντας τρόπο να μπουν σε πρώτη φάση στα playoffs και από εκεί να διεκδικήσουν πρόκριση για το Final 4.

Το Gazzetta στέκεται στη Ρωσία που αντεπιτίθεται και έχει όνειρο να δει τρεις εκπροσώπους της στα playoffs.

H ΤΣΣΚΑ που θα ανέβει κι άλλο

Η ΤΣΣΚΑ μας έχει συνηθίσει σε συμμετοχές σε Final 4 και κούπες. Επίσης μας έχει καλομάθει σε υψηλές θέσεις στη regular season της Euroleague. Έτσι η 7η θέση για την ομάδα του Ιτούδη προκαλεί έκπληξη, όμως το σύνολο από τη Μόσχα αναμένεται να κάνει την αντεπίθεση του στο τελευταίο στάδιο της σεζόν και να ανέβει. Μια ομάδα που ποτέ δεν θες για αντίπαλο στα playoffs.

Έχει ρεκόρ 12-8 και μετρά τις 3 από τις 5 ήττες της στην έδρα της. Μιλάμε για την 7η επίθεση της διοργάνωσης με 79.5 πόντους ανά παιχνίδι. Είναι έκτη στα ριμπάουντ με 34.8 κατά μέσο όρο, ενώ κάνει καλή δουλειά στα μπλοκ με 2.8. Στην πρώτη 8άδα στα τρίποντα με 35.2%.

Ο Κλάιμπερν για άλλη μια φορά είναι ο κορυφαίος παίκτης της με 15 πόντους και 5.4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο Σενγκέλια έχει 12.7 πόντους με 4.7 ριμπάουντ ανά ματς, ενώ ο Σβεντ που επέστρεψε φέτος στην ΤΣΣΚΑ μετά από πολλά χρόνια, μετρά 10.8 πόντους και 3.5 ασίστ.

Η Ζενίτ στοχεύει στο πλεονέκτημα έδρας

Για άλλη μια φορά η πορεία της Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ δεν είναι τυχαία. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έβγαλε το λάδι της Μπαρτσελόνα στα περσινά playoffs και φέτος στοχεύει στο βήμα παραπάνω. Μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Εφές ανέβηκε στην 4η θέση και έχει 13 νίκες και 7 ήττες. Διατηρεί μεγάλες πιθανότητες για το πλεονέκτημα έδρας.

Διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, αφού δέχεται μόλις 72.3 πόντους ανά ματς. Βρίσκεται στην τρίτη θέση στη Euroleague και στα μπλοκ, αφού κάνει 2.7 κατά μέσο όρο. Πέμπτη στο ποσοστό στα τρίποντα με 36.2%, κάτι που δείχνει την έφεση της στον συγκεκριμένο τομέα λόγω των καλών σουτέρ που έχει στο ρόστερ. Ο Φράνκαμπ σουτάρει με 43.8% και ο Κουλάγκιν με 42.4%.

Για τη Ζενίτ πρώτος σκόρερ είναι ο Λόιντ που μετρά 12.9 πόντους, αλλά και 4 ασίστ ανά παιχνίδι. Ο Μίκι βοηθά πολύ με 10.2 πόντους και 4.5 ριμπάουντ, ενώ ο πάντα επικίνδυνος Μπίλι Μπάρον έχει 10.5 πόντους και 35% στα τρίποντα. Κορυφαίος ριμπάουντερ της ομάδας δεν είναι κάποιος ψηλός, αλλά ο Πονίτκα με 5.2.

Η Ούνικς του Χεζόνια δεν αστειεύεται

Δεν... ψάρωσε η Ούνικς αν και άπειρη στη Εuroleague. Η ομάδα από το Καζάν έχει κάνει μερικές εντυπωσιακές νίκες που της επιτρέπουν να βρίσκεται στην 6η θέση με ρεκόρ 12-8 και με τις εμφανίσεις βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τα playoffs. Ξεκίνησε άσχημα με δύο εντός έδρας ήττες από Μονακό και Ζενίτ, αλλά στη συνέχεια πάτησε... γκάζι.

Είναι έβδομη στις ασίστ, αφού μοιράζει 16.6 ανά παιχνίδι, ενώ πρόκειται για την κορυφαία με διαφορά ομάδα στα κλεψίματα με 9.5 κατά μέσο όρο, αφού ο κύριος Τζον Μπράουν κάνει θραύση με 3 ανά ματς. Σουτάρει εξαιρετικά με 37.8% στα τρίποντα, όντας στην δεύτερη θέση στη διοργάνωση.

Ο Χεζόνια εντυπωσιάζει με 13.8 πόντους και 5.9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ ο Κάνααν έχει 13.7 πόντους με 45.2% στα τρίποντα. Σημαντικές βοήθειες δίνει και ο Λορέντζο Μπράουν με 13.6 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Φυσικά εξαιρετικός είναι και ο Τζον Μπράουν με 10.4 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, κάνοντας παπάδες στον αμυντικό τομέα. Από τους καλύτερους αμυντικούς της διοργάνωσης.