Μπαρτσελόνα - Βιλερμπάν 84-71: Με φόρα... Clasico «σκόρπισε» τους Γάλλους στη Βαρκελώνη (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Μπαρτσελόνα - Βιλερμπάν 84-71: Με φόρα... Clasico «σκόρπισε» τους Γάλλους στη Βαρκελώνη (vid)
Οι «μπλαουγράνα» σημείωσαν την 17η νίκη τους στην Euroleague για φέτος μετά το εύκολο βράδυ απέναντι στην Βιλερμπάν της οποίας επικράτησαν με 84-71 για την 23η αγωνιστική.

Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα μετά την επιτυχία τους στο Clasico για την ACB. Αυτό και έκαναν. Χωρίς να αφήσουν περιθώρια στην Βιλερμπάν, ήταν κυριαρχικοί από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και με επιμέρους 28-17 έβαλαν τις βάσεις. Το τελικό 84-71 τους δικαίωσε απόλυτα και τους διατήρησε σε τροχιά πρωτιάς με 17-5.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα το προβάδισμα με 13-4 με τον Μίροτιτς να σκοράρει τους 5 πρώτους πόντους της ομάδας του και τον Λαπροβίτολα να συνεχίζει έχοντας 2/2 από την περιφέρεια. Ένα σερί 5-0 από την Βιλερμπάν την έφερε λίγο πιο κοντά στο σκορ (13-9), ωστόσο η είσοδος του Γιοκουμπάιτις βοήθησε την Μπαρτσελόνα να φτάσει στο 26-13 και να κλείσει το δεκάλεπτο στο +11 (28-17).

Οι παίκτες του Πάρκερ βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι μόλις μία φορά με τον Αντετοκούνμπο για κάτι παραπάνω από 4 λεπτά στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τους «μπλαουγκράνα» να ανεβαίνει σταθερά (36-19). Με… μπροστάρη τον Οκόμπο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μέχρι και σε 40-28, ωστόσο βρέθηκαν ξανά να κυνηγούν το -15 (45-30) στο ημίχρονο.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, η Μπαρτσελόνα σε διάστημα 2:30 λεπτών έφτασε στο +19 (54-35) βρίσκοντας χώρους στην άμυνα των Γάλλων. Στο υπόλοιπο του τρίτου μέρους η Βιλερμπάν προσπάθησε να βρει τις λύσεις, όμως οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις και έφτασαν την διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της με το +23 (68-45).

Το τελευταίο μέρος έμοιαζε περισσότερο διαδικαστικό. Οι Αντετοκούνμπο, Οκόμπο και Φαλ κρατούσαν την επίθεση των φιλοξενούμενων την ώρα που η Μπαρτσελόνα.... έσβηνε τις μηχανές μετά το +25 (84-59) λίγα λεπτά πριν τη λήξη, χωρίς να υπάρχει πλέον χρόνος για να διαφοροποιηθεί το οτιδήποτε.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 45-30, 68-50, 84-71

ΠΟΥ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Σε ολόκληρο το πλάνο της Μπαρτσελόνα που δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλο, αλλά και στο πρώτο δεκάλεπτο που ήταν αυτό που έκοψε… τα φτερά στους Γάλλους.

O MVP: Ο Νίκολα Μίροτιτς που σημείωσε 16 πόντους, με 7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο στα 19 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο «ΑΦΑΝΉΣ» ΉΡΩΑΣ: Ο Νίκολα Λαπροβίτολα απόλυτος «συμπαραστάτης» με 20 πόντους και 4/7 τρίποντα, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.
Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Ο Στραζέλ που σε 25 λεπτά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Όλα αυτά έγιναν υπό το βλέμμα δύο… θρυλικών μορφών με τον Πάρκερ και τον Ναβάρο να δίνουν το παρών.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα πολλά λάθη κάθε ομάδας με 13 (5 του Καλάθη) και 12 αντίστοιχα, η αστοχία και των δύο από την περιφέρεια, οι 30 βαθμοί στην αξιολόγηση του Φαλ από τους 78 συνολικά της Βιλερμπάν.

ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα από την Ούνικς και μάλιστα με εμφατικό τρόπο κρατώντας την επαφή με την πρωτιά. Από την άλλη η Βιλερμπάν που είχε ήδη την σημαντική απουσία του Χάουαρντ υπέστη μία… αναμενόμενη νίκη και δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα.

φ
ξ