Λορέντζο Μπράουν: Τον ήθελε ο Παναθηναϊκός, εκτέλεσε Ολυμπιακό, εντυπωσιάζει στην Ούνικς

Λορέντζο Μπράουν: Τον ήθελε ο Παναθηναϊκός, εκτέλεσε Ολυμπιακό, εντυπωσιάζει στην Ούνικς

Νίκος Καρφής
Λορέντζο Μπράουν: Τον ήθελε ο Παναθηναϊκός, εκτέλεσε Ολυμπιακό, εντυπωσιάζει στην Ούνικς
O Λορέντζο Μπράουν εντυπωσίασε στη νίκη της Ούνικς επί της Άλμπα και το Gazzetta στέκεται στον γκαρντ που ήθελαν οι αιώνιοι στο παρελθόν

Η Ούνικς συνέχισε την ανοδική πορεία της, αφού νίκησε και την Άλμπα, παλεύοντας για να στερεωθεί στην 8άδα και να πετύχει ένα όσο το δυνατόν πλασάρισμα ενόψει των playoffs.

Ρώσοι είδαν τον Λορέντζο Μπράουν να κάνει το καλύτερο ματς του μέσα στη σεζόν και κατάφερε να αναδειχθεί MVP της αγωνιστικής, μαζεύοντας 31 βαθμούς στην αξιολόγηση. Το Gazzetta γράφει για τον γκαρντ της Ούνικς που κάποτε είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό, είχε... σκοτώσει τον Ολυμπιακό, όμως πλέον βγάζει μάτια με την πρώην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Το show με την Άλμπα

Απέναντι στους Γερμανούς ο Μπράουν ήταν εντυπωσιακός. Κατάφερε να τελειώσει το ματς με 21 πόντους, 7/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 31 στην αξιολόγηση. Έδωσε ρεσιτάλ και ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της ομάδας του, οδηγώντας τη σε μια νίκη που της ανέβασε την ψυχολογία ενόψει συνέχειας. Αυτόν τον Μπράουν θέλουν να βλέπουν όλοι οι άνθρωποι στο Καζάν και για αυτό τον λόγο τον απέκτησαν το καλοκαίρι.

Ο στόχος του Παναθηναϊκού

Το όνομα του είχε απασχολήσει έντονα το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν κατέληξαν οι δύο πλευρές σε γάμο. Τόσο το 2021, όσο και το 2020 και μετά την πολύ καλή σεζόν που είχε πραγματοποιήσει με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, οι πράσινοι ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωση του. Τότε που ο περισσότερος κόσμος έμαθε τι μπορεί να κάνει στο παρκέ της Ευρώπης, ερχόμενος από το ΝΒΑ. Το τριφύλλι θεώρησε πως ο Μπράουν θα έκανε τη διαφορά στα γκαρντ, αλλά δεν προχώρησε το θέμα. Ωστόσο ο Μπράουν δεν ήρθε ποτέ στο ΟΑΚΑ και τράβηξε για Τουρκία, αφού μετά τον Ερυθρό Αστέρα και πριν την Ούνικς, έπαιξε στη Φενέρ.

Θυμίζει Μπράουν της πρώτης σεζόν

n

Ο Λορέντζο φαίνεται πως έχει βρει τον ρόλο που θέλει στην Ούνικς, έχει κολλήσει τέλεια στα συστήματα της ομάδας και έχει τον χώρο να λάμψει με τη φανέλα των Ρώσων. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως θυμίζει τον παίκτη που θαυμάσαμε στον Ερυθρό Αστέρα. Φέτος έχει 11.6 πόντους, 4.8 ασίστ, κορυφαίος μέσος όρος στην καριέρα του στη Euroleague), 4 ριμπάουντ και 1.8 κλεψίματα ανά ματς. Στις τρεις τελευταίες κατηγορίες έχει τον καλύτερο μέρο όρο της καριέρας του. Μόνο στους πόντους βρίσκεται κάτω από αυτά που μας είχε δείξει στον Ερυθρό Αστέρα, τότε που έβαζε 12.3 πόντους, ενώ μοίραζε 4.6 ασίστ και κατέβαζε 3.3 ριμπάουντ. Φυσικά φέτος είναι αρκετά πιο πάνω από τα στατιστικά του με τη φανέλα της Φενέρ, όπου είχε 9.5 πόντους, 3.5 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ, Γενικά δεν ήταν τόσο καλός όσο είναι φέτος. Στην Ούνικς βρήκε ένα περιβάλλον που δείχνει τις δυνατότητες και αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο.

Χρειάζεται σταθερότητα στο σκοράρισμα και τρίποντο

Ένα πράγμα που θα πρέπει να βελτιώσει ο Μπράουν, είναι σταθερότητα του στον επιθετικό τομέα, αφού έχει διαφορές από ματς σε ματς. Φέτος έχει πετύχει σε 4 περιπτώσεις πάνω από 10 πόντους και σε μια πάνω από 20 (21 κόντρα στην Άλμπα). Στα υπόλοιπα έμεινε στο 10- και σίγουρα θα θέλει να το φτιάξει αυτό. Άλλος ένας τομέας που δεν τα πάει και τόσο καλά είναι η ευστοχία του στο τρίποντο. Φέτος έχει το χειρότερο ποσοστό της καριέρας του στη Euroleague, σουτάροντας με 27.5%. Είναι η αχίλλειος πτέρνα του μέχρι τώρα και ο τομέας που θα πρέπει να φτιάξει για να απογειώσει το παιχνίδι του, να περάσει στο επόμενο επίπεδο, στην επόμενη πίστα. Να γίνει πιο απειλητικός κόντρα στις αντίπαλες άμυνες. Ξέρει καλά την αδυναμία του και θα πρέπει να τη δουλέψει για να προσθέσει ακόμα ένα ατού στο επιθετικό του ρεπερτόριο.

Η 34άρα με career high κόντρα στον Ολυμπιακό

Η κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του στη Euroleague έχει γίνει κόντρα στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2019-20 στη νίκη του Ερυθρού Αστέρα με 88-81. «Σκότωσε» τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν βρήκαν τον τρόπο να τον περιορίσουν. Είχε 34 πόντους με 11/18 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/9 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 32 στην αξιολόγηση σε μια παράσταση που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ολυμπιακός. Εκείνο το βράδυ ότι και αν έκανε, του έβγαινε, πληγώνοντας τους φιλοξενούμενους που πάλεψαν να φύγουν με το διπλό, αλλά ο Λορέντζο είχε άλλη άποψη και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης. Ήταν η βραδιά, έκανε το κομμάτι του και ήθελε να το απολαύσει με μια μεγάλη νίκη.