Αντετοκούνμπο: Ο Κώστας ζει το δικό του όνειρο στην EuroLeague (vid)

Αντετοκούνμπο: Ο Κώστας ζει το δικό του όνειρο στην EuroLeague (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Αντετοκούνμπο: Ο Κώστας ζει το δικό του όνειρο στην EuroLeague (vid)
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν με τη φανέλα της Βιλερμπάν και δείχνει ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της ομάδας του, τόσο στην EuroLeague όσο και στο γαλλικό πρωτάθλημα!

Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κλείσει τα 24. Σίγουρα δεν τον πήραν τα χρόνια, αλλά ούτε και θεωρείται, πλέον, νεαρός και... φέρελπις. Είναι ένας έτοιμος παίκτης. Και μάλιστα με ουκ ολίγες παραστάσεις τα τρία τελευταία χρόνια. Τόσο στην G-League ως παίκτης των Texas Legends και των South Bay Lakers, όσο φυσικά και στο ΝΒΑ με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς τη «φούσκα» του Ορλάντο πριν από έναν χρόνο.

Και να 'ταν μόνο αυτά; Συνυπολογίστε ότι είναι ήδη διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ανδρών, έχοντας πάρει μέρος και στο πρόσφατο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, όπου η Ελλάδα θα μπορούσε, ασχέτως εάν στο τέλος δεν τα κατάφερε, να πάρει τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με τα «γαλανόλευκα» έχει αγωνιστεί σε 9 επίσημα ματς με 4,2 πόντους κατά μέσο όρο και με... career high τους 14 πόντους στο πρόσφατο τουρνουά «Ακρόπολις» κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο.

Αντίστοιχα στο ΝΒΑ έχει φορέσει και τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς και μετράει συνολικά στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη 22 ματς με 37% στα σουτ εντός παιδιάς. Σίγουρα δεν πήρε τις ευκαιρίες που πιθανόν να ήθελε και να περίμενε, αλλά όπως αποδεικνύεται δεν είναι κάτι που τον πτόησε ή του έκοψε τα φτερά του. Άλλωστε στην G-League έδειξε (και απέδειξε) ότι όταν έχει χρόνο συμμετοχής (25,4 λεπτά κατά μέσο όρο σε σύνολο 78 αγώνων) μπορεί να υπολογίζουν οι προπονητές επάνω του. Το έδειξαν και οι αριθμοί. 12,3 πόντοι, 7 ριμπάουντ και 1,3 τάπες, σουτάροντας με σχεδόν 58% εντός παιδιάς!

Το ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και το δυνατό ξεκίνημα στην EuroLeague

Αν μη τι άλλο ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει «γεμίσει» από εμπειρίες, τις οποίες καλείται να εμπλουτίσει τη φετινή σεζόν στην EuroLeague ως παίκτης της Βιλερμπάν. Βέβαια το περασμένο καλοκαίρι το όνομά του είχε ακουστεί έντονα, τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο -και πολύ περισσότερο- για τον Ολυμπιακό. Όμως... ήξερε. Ήξερε ότι στους «αιώνιους» ίσως και να μην έβρισκε τις ευκαιρίες που ήθελε και επιθυμούσε ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και να καθιερωθεί ως ένας EuroLeague παίκτης. Ακόμα και αν έπρεπε να πάρει πολύ λιγότερα χρήματα. Δεν τον ένοιαζε. Ήθελε να παίζει.

Η αλήθεια είναι ότι η προσφορά των «ερυθρολεύκων» ήταν πολύ καλύτερη και άκρως δελεαστική για τον Κώστα Αντετοκούνμπο καθώς έφτανε τα 250.000 ευρώ τον χρόνο. Όμως από τη στιγμή που προέκυψε το ενδιαφέρον και η πρόταση της Βιλερμπάν, ακόμα και αν η προσφορά της ήταν μικρότερη κατά 70.000-80.000 ευρώ, εκείνος δεν το... πολυσκέφτηκε. Το project της γαλλικής ομάδας και η προοπτική να αποτελέσει κομμάτι του ως ενεργό μέλος και έχοντας συγκεκριμένο ρόλο από τον Τι Τζέι Πάρκερ, ήταν κάτι παραπάνω από δελεαστικό για εκείνον.

Αν λάβουμε υπόψιν μας το ξεκίνημα της φετινής EuroLeague, ο Κώστας Αντετοκούνμπο δικαιώνεται για την επιλογή. Η Βιλερμπάν έχει 2/2 κόντρα σε Ζάλγκιρις (εντός έδρας) και Άλμπα Βερολίνου (εκτός έδρας) με τον ίδιο να μετράει 13,1 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο και να έχει 7,5 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1 τάπα με 66,7% στα δίποντα και 100% στις βολές! Στο τελευταίο παιχνίδι του Βερολίνου ήταν... εξαιρετικός με 9 πόντους (3/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3/3 βολές), 4 ριμπάουντ και 2 μπλοκ! Στο γαλλικό πρωτάθλημα όπου η Βιλερμπάν έχει επίσης 2/2 νίκες, ο Έλληνας σέντερ έχει ανά 11,8 λεπτά στο παρκέ 5,5 πόντους και 2,5 ριμπάουντ με 83% στα δίποντα!

Όπως ξεκίνησε η σεζόν και βάσει των όσων έχουμε δει έως σήμερα, ο 24χρονος παίκτης αποτελεί ενεργό μέλος στο rotation του Τι Τζέι Πάρκερ. Και ακόμα είναι η αρχή...

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΣΤΗ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
EUROLEAGUEΠΡΩΤΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ
2ΑΓΩΝΕΣ2
13,1'ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ11,8'
7,5ΠΟΝΤΟΙ5,5
66,7%ΔΙΠΟΝΤΑ83%
100%ΒΟΛΕΣ50%
3,5ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ2,5
1ΤΑΠΕΣ1,5

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο εναντίον της Ζάλγκιρις

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο εναντίον της Άλμπα

@Photo credits: EuroLeague