Μπλατ: Πρίντεζης και Ζήσης μιλούν για τον υποψήφιο Hall of Famer

Μπλατ: Πρίντεζης και Ζήσης μιλούν για τον υποψήφιο Hall of Famer

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μπλατ: Πρίντεζης και Ζήσης μιλούν για τον υποψήφιο Hall of Famer
Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι υποψήφιος για την εισαγωγή του στο Hall of Fame της FIBA και δύο Έλληνες αθλητές μίλησαν για τον Ισραηλινό προπονητή.

Ο δρόμος του Ντέιβιντ Μπλατ προς την μπασκετική «αθανασία» είναι ορθάνοικτος. Πριν από λίγες ημέρες, το όνομα του Ισραηλινού προπονητή βρέθηκε ανάμεσα σε αυτά των υποψήφιων για την τάξη του 2022 στο Hall of Fame της FIBA.

Και η ιστοσελίδα Sports Walla συγκέντρωσε 11 πρώην παίκτες του Μπλατ, προκειμένου να διηγηθούν μία ιστορία. Ανάμεσά τους και δύο Έλληνες, ο Νίκος Ζήσης και ο Γιώργος Πρίντεζης.

«Μην πέφτετε κάτω, εγώ δεν είμαι έτσι...»

Ο Γιώργος Πρίντεζης συνεργάστηκε με τον Μπλατ για περίπου 18 μήνες. Και αυτό που θυμήθηκε ήταν η ατάκα του Μπλατ, όταν έβλεπε κάποιον παίκτη να πέφτει στο παρκέ. «Μην πέφτετε κάτω, εγώ δεν είμαι έτσι...», έλεγε (ξανά και ξανά) ο Μπλατ. Με τον Πρίντεζη να τονίζει: «Κάθε φορά που προσπαθούσα να πιάσω μία χαμένη μπάλα ήμουν τόσο προσεκτικός, έτσι ώστε να μην πέσω στο παρκέ, αλλιώς όλοι γελούσαν μαζί μας. Ήθελα να μένω όρθιος για να μην τον εκνευρίζω. Σεβόμαστε τον Ντέιβιντ, είμαι χαρούμενος που δούλεψα μαζί του», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

«Να σου φέρουμε έναν καπουτσίνο;»

Η ιστορία του Νίκου Ζήση είναι πιο παλιά. Από τη διετία που συνεργάστηκε με τον Μπλατ στην Μπενετόν (2005-2007). «Ήμουν 22 ετών όταν έφυγα από την Ελλάδα και ο Ντέιβιντ με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου. Είχα χτυπήσει το χέρι μου και χρειάστηκα μερικές εβδομάδες για να επανέλθω. Έκανα ατομική προπόνηση και φυσιοθεραπεία και μετά πήγα να καθίσω στον πάγκο για να δω την προπόνηση των συμπαικτών μου. «Χαίρομαι που είσαι μαζί μας. Θέλεις μήπως ένα καπουτσίνο;», του είπε ο Μπλατ. Με φανερή τη διάθεση να αστειευτεί.

Και τον Ζήση να σοβαρεύει άμεσα την κουβέντα: «Ξέρεις κόουτς, νομίζω ότι φέτος θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα». Ο Ζήσης δεν έπεσε έξω στην πρόβλεψή του, αφού η Μπενετόν έφτασε στην κατάκτηση της κούπας.