Γκαρούμπα: Πληρώνει την ρήτρα 3 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ και πάει Ρόκετς

Νίκος Καρφής
Γκαρούμπα: Πληρώνει την ρήτρα 3 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ και πάει Ρόκετς
O Oυσμάν Γκαρούμπα θα πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης στη Ρεάλ (3 εκατ. ευρώ) και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Ρόκετς.

Από την πρώτη στιγμή ο Ουσμάν Γκαρούμπα ήθελε να εκπληρώσει το όνειρο να αγωνιστεί στο ΝΒΑ και εκεί θα βρίσκεται τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με τη Marca, ο 19χρονος power forward που είχε τρία χρόνια ακόμα στο συμβόλαιο του με τη Ρεάλ, θα πληρώσει τη ρήτρα 3 εκατ. ευρώ (κάθε χρόνος που θα περνούσε μέχρι το 2023, η ρήτρα θα ανέβαινε κατά 1 εκατ. ευρώ) και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Χιούστον.

Μετά από κάποιες μέρες διαπραγματεύσευων η Ρεάλ σεβάστηκε την επιθυμία του, αφού βρέθηκε και ο τρόπος καταβολής της ρήτρας και τον αφήνει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, παίζοντας στο ΝΒΑ. Οι Ρόκετς διάλεξαν τον Γκαρούμπα στο Νο.23, ενώ το συμβόλαιο του στο Χιούστον θα του αποφέρει 1.961.100 δολάρια τον πρώτο χρόνο και 2.059.360 τον δεύτερο. Αναμένεται να πάρει ευκαιρίες αφού το Χιούστον έχει προχωρήσει σε rebuild μετά την αποχώρηση του Τζέιμς Χάρντεν την σεζόν που πέρασε.

Την περσινή σεζόν είχε 3.9 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά 17 λεπτά συμμετοχής σε 39 παιχνίδια της EuroLeague,