EuroLeague: Τι ισχύει με τα συμβόλαια της Μπαρτσελόνα

EuroLeague: Τι ισχύει με τα συμβόλαια της Μπαρτσελόνα

EuroLeague: Τι ισχύει με τα συμβόλαια της Μπαρτσελόνα
Το Gazzetta παρουσιάζει τα δεδομένα όσον αφορά τα συμβόλαια της Μπαρτσελόνα μετά από την αποτυχία των Καταλανών στο Final 4 της EuroLeague. Ποιες συμφωνίες ολοκληρώνονται φέτος και ποιος παίκτης έχει το μεγαλύτερο σε διάρκεια συμβόλαιο με τους Καταλανούς.

Το καλοκαίρι του 2019 η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε πέντε τεράστιες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, φέρνοντας στο Palau Blaugrana τους Κόρι Χίγκινς, Μπράντον Ντέιβις, Νίκολα Μίροτιτς, Άλεξ Αμπρίνες και Μάλκολμ Ντιλέινι ενώ το ερώτημα που προέκυψε εύλογα ήταν πώς θα χωρούσαν όλοι αυτοί οι τύποι στο παιχνίδι των «μπλαουγκράνα».

Οι απαντήσεις δεν δόθηκαν ποτέ στην περσινή EuroLeague, καθώς η σεζόν τερματίστηκε οριστικά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Ακολούθως ο Ντιλέινι αποχώρησε, η Μπαρτσελόνα υπέγραψε τον Νικ Καλάθη, έφερε πίσω στη Βαρκελώνη τον Πάου Γκασόλ μετά από 20 χρόνια και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κλήθηκε να κοντρολάρει μια πραγματικά μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες.

Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν προκρίθηκε πρώτη χρονικά στα playoffs, τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 24-10 ενώ το 2017-18 ήταν 13η με απολογισμό 11 νίκες - 19 ήττες! Ακολούθως η ομάδα του Σάρας προκρίθηκε στο Final 4 για πρώτη φορά μετά από το 2014, έστω και αν χρειάστηκε το Game 5 για να ξεπεράσει το εμπόδιο της αξιόμαχης Ζενίτ.

Νωρίτερα οι Καταλανοί παρουσίασαν ένα σύνολο με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και τρομερό ταλέντο στην επίθεση, δίνοντας τα κλειδιά στον Καλάθη, τη μοναδική μεταγραφή του περσινού καλοκαιριού που αποτέλεσε το ιδανικό συμπλήρωμα στην superteam που στήθηκε την τελευταία διετία στο Palau. Παρ' όλα αυτά, η παρουσία της Μπαρτσελόνα στην Κολωνία δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν ο Γιασικεβίτσιους και ο νέος general manager του κλαμπ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Μετά, λοιπόν από την ήττα από την Αναντολού Εφές στον τελικό της Κολωνίας, η Μπαρτσελόνα στρέφεται στις υποχρεώσεις της στη Liga Endesa, διεκδικώντας την επιστροφή στην κορυφή της ισπανικής λίγκας έπειτα από το 2014 και έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Με δεδομένο, λοιπόν πως μόνο τρία συμβόλαια ολοκληρώνονται φέτος, η Μπάρτσα θα πορευτεί με τον ίδιο κορμό. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται φέτος είναι αυτά των Πάου Γκασόλ, Άρτεμ Πουστοβόι και Σέρχι Μαρτίνεθ (σ.σ. ο Αμπρίνες έχει +1).

Το ζήτημα αφορά το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τον Πάου. Ο κορυφαίος Ισπανός μπασκετμπολίστας όλων των εποχών συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα στα μέσα της χρονιάς και πάτησε ξανά παρκέ έπειτα από δυο χρόνια. Ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το δικό του Last Dance. Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ακόμα επισήμως για την απόσυρσή του μετά από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, εντούτοις στην Ισπανία θεωρούν πως θα κρεμάσει τη θρυλική φανέλα του μετά το Τόκιο.

Αντίθετα, ο Νίκολα Μίροτιτς είναι ο παίκτης που έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Όχι μόνο βάσει αποδοχών αλλά και διάρκειας, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Καταλανούς ως το 2025. Από 'κει και πέρα, ο εκ των αρχηγών, Πιέρ Οριόλα έχει συμβόλαιο ως το 2024 ενώ οι Γιασικεβίτσιους, Καλάθης και Κούριτς έχουν... ορίζοντα διετίας στη Βαρκελώνη.

Τα συμβόλαια της Μπαρτσελόνα

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: 2023
Νικ Καλάθης: 2023
Κόρι Χίγκινς: 2022
Άνταμ Χάνγκα: 2022, +1
Νίκολα Μίροτιτς: 2025
Μπράντον Ντέιβις: 2022
Λεάντρο Μπολμάρο: 2023
Κάιλ Κούριτς: 2023
Βίκτορ Κλαβέρ: 2022
Πιέρ Οριόλα: 2024
Πάου Γκασόλ: 2021
Λέο Βέστερμαν: 2022
Άλεξ Αμπρίνες: 2021, +1
Σέρχι Μαρτίνεθ: 2021
Ρόλαντς Σμιτς: 2022
Άρτεμ Πουστοβόι: 2021