CEO Βίρτους Μπολόνια: «Να ανοίξουν πλήρως τα γήπεδα για όσους έχουν εμβολιαστεί»

CEO Βίρτους Μπολόνια: «Να ανοίξουν πλήρως τα γήπεδα για όσους έχουν εμβολιαστεί»

CEO Βίρτους Μπολόνια: «Να ανοίξουν πλήρως τα γήπεδα για όσους έχουν εμβολιαστεί»
Ο Λούκα Μπαράλντι εξέφρασε τον προβληματισμό του και χαρακτήρισε μη βιώσιμη μια σεζόν όπου τα κλειστά γήπεδα θα υποδέχονται θεατές που αντιστοιχούν στο 35% της χωρητικότητας του.

Η επιστημονική επιτροπή στην Ιταλία, που είναι αρμόδια για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, έχει δώσει το... πράσινο φως για την κάλυψη του 35% των θέσεων του εκάστοτε κλειστού γηπέδου, ένα ποσοστό πάντως που δεν αφήνει καθόλου ικανοποιημένους τους παράγοντες των αθλητικών συλλόγων της γειτονικής χώρας.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Resto del Carlino, ο διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού σχήματος της πρωταθλήτριας Βίρτους Μπολόνια σχολίασε συγκεκριμένα ότι «το 35% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου είναι ένας πολύ μεγάλος περιορισμός για εμάς ώστε να θεωρήσουμε πως η σεζόν θα ξεκινήσει όπως την είχαμε σχεδιάσει».

Στη συνέχεια ανέφερε πως όσοι φίλαθλοι έχουν εμβολιαστεί και φέρουν το σχετικό πιστοποιητικό, πρέπει να έχουν κανονικά πρόσβαση στα γήπεδα, εξηγώντας πως αυτά «πρέπει να ανοίξουν ολοκληρωτικά για ανθρώπους που δεν μπορούν πια να μολύνουν άλλους. Αυτοί που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να μπορούν να μπουν κανονικά στα γήπεδα κι οι ομάδες θα πρέπει να είναι σε θέση να τους υποδεχθούν χωρίς κανενός είδους περιορισμούς».

Τέλος, o CEO της Βίρτους αναφέρθηκε στις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής λέγοντας πως «τα μέτρα που αποφασίζει η επιτροπή δεν επαρκούν. Αυτά τα μέτρα απλώς δεν κατανοούν τις ανάγκες των συλλόγων και των φιλάθλων», ενώ χαρακτήρισε «μη βιώσιμη, μια ολόκληρη σε σεζόν με μόλις το 1/3 των φιλάθλων εντός του γηπέδου. Το να υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες των γηπέδων είναι μια θεμελιώδης προϋπόθεση».

Θυμίζουμε πως η Βίρτους Μπολόνια δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της σε Serie A και EuroCup στην ανακαινισμένη Segafredo Arena που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10.000 θεατές. Κάτι που σημαίνει πως με βάση το 35% που ισχύει αυτή τη στιγμή για τα κλειστά, δεν θα είναι σε θέση να «κόψει» περισσότερα από 3.500 εισιτήρια στους αγώνες της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.