Εurobasket 2022, Βίλι Ερνανγκόμεθ: Μεγάλωσε στο Eurobasket κι έγινε συνώνυμο της σταθερότητας (vids)

Εurobasket 2022, Βίλι Ερνανγκόμεθ: Μεγάλωσε στο Eurobasket κι έγινε συνώνυμο της σταθερότητας (vids)

Νίκος Καρφής
Εurobasket 2022, Βίλι Ερνανγκόμεθ: Μεγάλωσε στο Eurobasket κι έγινε συνώνυμο της σταθερότητας (vids)

bet365

Ο Βίλι Ερνανγκόμεθ παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στο Eurobasket, οδηγώντας σαν ηγέτης την Ισπανία σε μια τρελή πορεία μέχρι τον τελικό.

Πριν από το Eurobasket κανείς δεν υπολόγιζε τους Ισπανούς με το ρόστερ που κατέβασαν, το οποίο ήταν το χειρότερο τους την τελευταία 20ετία. Όμως τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει μια παγκόσμια δύναμη του μπάσκετ που έχει σαρώσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια.

Οι παίκτες της ρόχα ήταν πεπεισμένοι να κλείσουν στόματα και τα κατάφεραν, έχοντας πλέον εξασφαλίσει μετάλλιο, απλά δεν ξέρουν αν θα είναι το χρυσό ή το ασημένιο. Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τον Λορέντζο Μπράουν και τις φοβερές εμφανίσεις του, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον πιο σταθερό παίκτη αυτής της ομάδας. Ο κύριος Βίλι Ερνανγκόμεθ έχει... ψηλώσει μπασκετικά, έχει... μεγαλώσει στο φετινό Eurobasket, αφού κλήθηκε να βγει μπροστά και να οδηγήσει τη χώρα του σαν ηγέτης, αφού λείπουν οι μεγάλες μορφές του παρελθόντος.

Βίλι σημαίνει σταθερότητα

Και τα έχει πάει περίφημα, όντας ο πιο σταθερός παίκτης των Ισπανών και ίσως ο πιο κομβικός σέντερ της διοργάνωσης μαζί με τον Γκομπέρ. Ο Βίλι είναι πρώτος σκόρερ των Ισπανών με 17.6 πόντους, πρώτος ριμπάουντερ με 6.8 και κορυφαίος στην αξιολόγηση με 20.8 βαθμούς. Φοβερός. Μα το σημαντικότερο είναι πως δεν είναι μια του... ύψους μια τους... βάθους. Πάντα είναι εκεί για την ομάδα του, πάντα προσφέρει.

Και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τους αριθμούς του σε όλα τα ματς. Με τη Βουλγαρία έβαλε 16, με Βέλγιο 14, με Γεωργία είχε 18, με Μαυροβούνιο 14 με 13 ριμπάουντ, με την Τουρκία 15. Κόντρα στη Λιθουανία είχε 21 πόντους, κόντρα στη Φινλανδία 27, ενώ απέναντι στη Γερμανία 16.

Απέναντι στη Λιθουανία έβαλε κρίσιμο lay up για το 99-94 στα 19 δευτερόλεπτα. Στον ημιτελικό με την Γερμανία πήγε στις βολές με το σκορ στο 98-93 υπέρ των Ισπανών στα 32 δευτερόλεπτα και δεν λάθεψε. Έβαλε και τις δύο, βοηθώντας την ομάδα του Σκαριόλο να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.

Μαζί με τον Μπράουν είναι οι άνθρωποι που οδηγούν την Ισπανία στο μετάλλιο και θα... κονταροχτυπηθούν σε περίπτωση που η ρόχα πάρει τον τίτλο. Γιατί σίγουρα ένας εκ των δύο θα είναι και MVP της διοργάνωσης σε αυτή την περίπτωση.

γηγ

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα