Eurobasket 2022, Γερμανία - Ισπανία: Η «κρυφή» τριάδα του +16 και οι ασίστ του Γκαρούμπα (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Eurobasket 2022, Γερμανία - Ισπανία: Η «κρυφή» τριάδα του +16 και οι ασίστ του Γκαρούμπα (vids)

bet365

Η Ισπανία ναι μεν είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέντζο Μπράουν στον ημιτελικό με τη Γερμανία ωστόσο το Gazzetta με τη βοήθεια της Instat εστιάζει στους τρεις παίκτες οι οποίοι έκαναν την «κρυφή» δουλειά και την... διαφορά για λογαριασμό της Ισπανίας.

Παίρνοντας κάποιος το φύλλο της στατιστικής στα χέρια του, αυτομάτως εστιάζει στους πόντους που έχει πετύχει κάθε παίκτης.

Και πράγματι. Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ισπανών στον ημιτελικό με την Γερμανία πετυχαίνοντας 29 πόντους με 11/17 σουτ εντός παιδιάς, ενώ μοίρασε και έξι τελικές πάσες στους συμπαίκτες του. Παρόλα αυτά υπήρχαν άλλοι τρεις παίκτες, η συνύπαρξη των οποίων στην ίδια πεντάδα έμελλε να κάνει και την διαφορά. Και μάλιστα με... διαφορετικούς τρόπους.

Ο λόγος για τους Σεμπαστιάν Ντίαθ, Ουσμάν Γκαρούμπα και Ρούντι Φερνάντεθ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 18 διαφορετικές πεντάδες που χρησιμοποίησε ο Σέρτζιο Σκαριόλο στο παιχνίδι, κάθε φορά που είχαν συνυπάρξει στο παρκέ της «Mercedes Benz Arena» ο συντελεστής της διαφοράς ήταν θετικός για λογαριασμό της Ισπανίας! Σύμφωνα με την Instat, βρέθηκαν ταυτόχρονα στο παρκέ για 07:33 λεπτά και σε αυτό το διάστημα η «ρόχα» είχε +17 πόντους απέναντι στους Γερμανούς!

Συγκεκριμένα η Ισπανία είχε +8 με πεντάδα τους Ντίαθ, Ρούντι Φερνάντεθ, Γκαρούμπα, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Μπριθουέλα: Σε αυτό το διάστημα πήρε 11 πόντους σε 7 κατοχές έχοντας 3/3 σουτ εντός παιδιάς, 2/2 βολές, 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Επίσης μέτρησε +6 με Ντίαθ, Ρούντι, Γκαρούμπα, Χουάντσο, Μπράουν: Σε αυτό το διάστημα η «ρόχα» πήρε 12 πόντους σε 7 κατοχές έχοντας 3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Τέλος είχε και +2 με πεντάδα τους Ντίαθ, Ρούντι, Γκαρούμπα, Χουάντσο, Λόπεθ-Αροστέγι: Σε αυτό το διάστημα οι Ισπανοί πήραν δύο πόντους με 1/1 δίποντο σε μία κατοχή που κλήθηκαν να βρεθούν στην ίδια πεντάδα.

Συνολικά η «τριάδα» του... πάγκου αποτελούμενη από τους Σεμπαστιάν Ντίαθ, Ρούντι Φερνάντεθ και Ουσμάν Γκαρούμπα «πρωταγωνίστησε» σε 25 πόντους έχοντας 4/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 2/2 βολές!

Ο «clutch» Ντίαθ και ο... πασέρ Γκαρούμπα

Ο Σεμπαστιάν Ντίαθ αποτέλεσε τον «κρυφό άσο» στο μανίκι του Σκαριόλο! Όχι μόνο για την άμυνά του πάνω στα γκαρντ της Γερμανίας όπου προσπάθησε (και μάλιστα τα κατάφερε σε ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού) να κάνει καλά τη δουλειά του αλλά και στην επίθεση! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο παίκτης της Ουνικάχα Μάλαγα μέτρησε 4/6 εντός παιδιάς, εκ των οποίων 3/3 δίποντα και 1/3 τρίποντα! Επίσης είχε 2 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο ενώ υπέπεσε και πέντε φάουλ, δείγμα της αμυντικής τους προσήλωσης.

                           To Shot Chart του Ντίαθ στο δεύτερο ημίχρονο

Από εκεί και πέρα ο Ουσμάν Γκαρούμπα ξεδίπλωσε και μια πτυχή του ταλέντου του η οποία δεν ήταν και... τόσο γνωστή. Ο ίδιος είπε τη στιγμή που ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πήρε το μικρόφωνο του Gazzetta για να εκτελέσει χρέη... δημοσιογράφου ότι «πάσαρα έτσι όλη μου τη ζωή! Κανένας δεν με πίστευε, τώρα το βλέπουν όλοι», κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα μέσα στο παρκέ, ειδικά στο δεύτερο μισό του ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μοίρασε τις πέντε από τις 7 (!!) ασίστ του στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία περίοδο! Οι τρεις είχαν αποδέκτη τον Χουάντσο για το εύκολο καλάθι (ή κάρφωμα) μέσα από το «ζωγραφιστό», μία τον Λορέντζο Μπράουν και μία τον Σεμπαστιάν Ντίαθ.

                Οι ασίστ του Γκαρούμπα στην τελευταία περίοδο

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα