Εurobasket 2022, Ιταλία: Οι τρεις... μπουρλοτιέρηδες και ο... τρελός (vids)

Εurobasket 2022, Ιταλία: Οι τρεις... μπουρλοτιέρηδες και ο... τρελός (vids)

Νίκος Καρφής
Εurobasket 2022, Ιταλία: Οι τρεις... μπουρλοτιέρηδες και ο... τρελός (vids)

bet365

Η Ιταλία... βομβάρδισε τη Σερβία του Πέσιτς και το Gazzetta στέκεται στους πρωταγωνιστές μέσω Instat της μεγάλης έκπληξης.

Πριν το τζάμπολ του ματς της Σερβίας με την Ιταλία, ελάχιστοι έδιναν ελπίδες στην ομάδα του Ποτζέκο. Αλλά οι Azzurri είναι μια ομάδα που δεν πρέπει ποτέ να υποτιμήσεις, γιατί έχει την καρδιά, το ταλέντο και την ποιότητα, αλλά πάνω από όλα την... τρέλα να σε πετάξει εκτός. Και αυτό έγινε. Οι Σέρβοι νόμισαν πως θα έχουν μια εύκολη πρόκριση, όμως η αποβολή του προπονητή τους και τα όσα έκανε μετά από αυτή, λειτούργησαν σαν καμπανάκι. Οι κύριοι Σπίσου, Πολονάρα και Μέλι έλαβαν το μήνυμα και ανέλαβαν δράση, υπογράφοντας μια σπουδαία πρόκριση. Το Gazzetta στέκεται στην τρίαδα που έκανε τη διαφορά και τον κανονικό τρελό που... κέρδισε το ματς χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Η ζωή θέλει... τρέλα

Ο Ποτζέκο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που είτε τον συμπαθείς, είτε τον αντιπαθείς. Δεν υπάρχει μέση λύση. Τρελαίνεται σε κάθε καλάθι της ομάδας, το πανηγυρίζει έξαλλα με όλη του την ψυχή. Φωνάζει στους διαιτητές, διαμαρτύρεται. Γενικά σε καμία φάση του ματς δεν θα κάτσει ήσυχος. Ξεφεύγει πολλές φορές, αλλά αυτός είναι και δεν αλλάζει για κανέναν. Ωραίος τύπος, ξεχωριστός.

O... τρελός λοιπόν της Ιταλίας αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στα 4:43 για το τέλος της τρίτης περιόδου, με τον δείκτη του σκορ στο 61-57 για τους Σέρβους. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Ιταλών στη συνέχεια έκανε μια κίνηση που μπορεί εκείνη τη στιγμή, να μην έδωσαν μεγάλη σημασία οι περισσότεροι, αλλά έφτιαξε τις προύποθέσεις της νίκης της Ιταλίας. Αγκάλιασε και χαιρέτισε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες του, αποχώρησε βουρκωμένος, χαιρέτισε τους αντιπάλους του ενώ την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια της Mercedes Benz Arena, χαιρέτισε και τον Σάσα Ντανίλοβιτς, πρόεδρο της σερβικής ομοσπονδίας που ήταν στις εξέδρες.

Έναν, έναν όλους τους παίκτες του, τους συνεργάτες του. Αυτή η κίνηση κάτι ξύπνησε μέσα τους και από εκείνη τη στιγμή και μετά οι Ιταλοί μεταμορφώθηκαν και πήραν το μεγάλο ματς. Μάλιστα μετά τη λήξη πήδηξε και αγκάλιασε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος βρισκόταν στον διάδρομο των αποδυτηρίων. Ίσως η κορυφαία στιγμή του τουρνουά μέχρι τώρα. Ο Ποτζέκο τράβηξε όλη την πίεση από τους παίκτες του, τους δυνάμωσε και έδωσε την ευκαιρία στον βοηθό του, Κασαλόνε να λάμψει. Και ο τελευταίος τα πήγε περίφημα.

Είχε 19 σε όλο το τουρνουά ο Σπίσου, έβαλε 22 με Σερβία

Τα σουτ του Σπίσου με Σερβία

ιι

Ένας από τους μπουρλοτιέρηδες της Ιταλίας στο ματς με τη Σερβία ήταν ο Σπίσου. Ο θαυματουργός γκαρντ. Ο Μάρκο Σπίσου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης για τους «ατζούρι» και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση τελειώνοντας με 22 πόντους (1/2διπ., 6/9τριπ., 2/3β.), 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ!

Αυτή ήταν και η πιο παραγωγική βραδιά του γκαρντ της Βενέτσια στη φετινή διοργάνωση από θέμα σκοραρίσματος. Στα πέντε ματς που κλήθηκε να δώσει η Εθνική του στη φάση των ομίλων, μεταξύ των οποίων και αυτό κόντρα στην Ελλάδα, ο Σπίσου είχε σημειώσει συνολικά 19 πόντους, με τους 11 να είναι στο ματς με τους Ουκρανούς

O Σπίσου λοιπόν είχε 3/4 τρίποντα σε catch n' shoot καταστάσεις, ενώ βρήκε τρίποντο στο transition. Σκόραρε μετά από pick n' roll, ενώ εκτέλεσε για τρεις και σε μία περίπτωση που βγήκε από τα screen για να δεχθεί την πάσα και να σηκωθεί αμέσως. Δεν ήξεραν από που τους ήρθε οι Σέρβοι. Ο Σπίσου ήταν ο ανέλπιστος ήρωας των Ιταλών.

O πολύτιμος Πολονάρα

Ο Ακίλε το πήρε προσωπικά στο δεύτερο ημίχρονο και παρέα με Σπίσου και Μέλι οδήγησαν σε ανατροπή και πρόκριση την Ιταλία. Ο Πολονάρα πλήγωσε την Σερβία με τρεις διαφορετικούς τρόπους, δείχνοντας την ποιότητα του. Και ειδικά από ένα σημείο και μετά στο τέταρτο δεκάλεπτο, έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και όλα πήγαν μέσα. Bρηκε στόχο με δύο catch n' shoot τρίποντα από γωνία και 45 μοίρες. Σκόραρε και με cuts, αφού διάβασε την αντίπαλη άμυνα και χώθηκε στη ρακέτα την κατάλληλη στιγμή για να αξιοποίησε την ασίστ του συμπαίκτη του. Είχε 2/2 με αυτόν τον τρόπο επίθεσης. Τέλος είχε 5 πόντους με catch n' drives. Σε μία περίπτωση με stepback τρίποντο και στην άλλη, πηγαίνοντας μέχρι μέσα.

Στάζει... Μέλι με pick n' pop

Τα pick n pops του Μέλι

d

Και φτάνουμε στον Νικολό Μέλι, στον άνθρωπο που τελείωσε με 21 πόντους και πάντα για εκείνον ο Ποτζέκο στάζει μέλι, αποθεώνοντας τον. Ο Μέλι ήταν ένας από εκείνους που έπρεπε να βγει μπροστά για την Ιταλία. Έχει την προσωπικότητα και δεν άφησε παραπομενένη την χώρα του. Έβαλε κάποια μεγάλα καλάθια και διέλυσε τη Σερβία με το περίφημο pick n' pop του. Σε αυτό δεν είχε απάντηση η ομάδα του Πέσιτς. Συνολικά ο Μέλι πήρε 13 πόντους από το pick n' pop από τους 21 που πέτυχε στο ματς. Μεγάλη υπόθεση. Δηλαδή έδωσε το screen στον συμπαίκτη του και αντί να βυθιστεί στη ρακέτα, έκανε το βηματάκι προς τα έξω για να εκτελέσει για τρεις. Μέτρησε 3/6 pick n' pop τρίποντα στο ματς και 3/4 από τις 45 μοίρες. Καταλύτης στην τεράστια πρόκριση των Azzurri.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα