Eurobasket 2022, Εθνική: Τα σενάρια κατάταξης στην τετράδα του τρίτου ομίλου με την Ελλάδα... μόνη σίγουρη

Eurobasket 2022, Εθνική: Τα σενάρια κατάταξης στην τετράδα του τρίτου ομίλου με την Ελλάδα... μόνη σίγουρη

bet365

Ανοιχτά παραμένουν τα σενάρια της κατάταξης όσον αφορά τις θέσεις πρόκρισης του τρίτου ομίλου του Eurobasket 2022 κάτω από την πρώτη Ελλάδα που συγκεντρώνουν και το ενδιαφέρον. Κροατία και Ουκρανία... καθορίζουν τις τύχες τους.

Η φάση των ομίλων φτάνει στο τέλος της με την πέμπτη αγωνιστική, στην οποία μεταξύ άλλων, η Ελλάδα τίθεται αντιμέτωπη με την... αδιάφορη βαθμολογικά Εσθονία (08/09, 18:00 ΕΡΤ1, Live στο Gazzetta) που μετά από αυτό το ματς ολοκληρώνει και την παρουσία της στο Eurobasket 2022.

Η Εθνική βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του ομίλου του Μιλάνου και απολαμβάνει τη μοναξιά της μετά την πρόσφατη νίκη της. Και παρότι οι προκρίσεις είναι... εξασφαλισμένες τόσο για τους Ουκρανούς, όσο και για τους Ιταλούς και τους Κροάτες, το ζήτημα του πλασαρίσματος παραμένει ανοιχτό.

Και η... τύχη βρίσκεται λίγο πολύ στο ματς που ανοίγει την αυλαία του ομίλου μεταξύ της Κροατίας και της Ουκρανίας (08/09, 15:15), με τα σενάρια να εστιάζουν σε αυτό.

Η ομάδα του Μουλαομέροβιτς χρειάζεται νίκη με περισσότερους από 8 πόντους προκειμένου να κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση και να αφήσει τρίτους τους Ουκρανούς και τέταρτη την Ιταλία. Σε περίπτωση που ο πίνακας του σκορ δείξει νίκη με 8 ή και λιγότερους η 2η θέση ανήκει στην Ουκρανία με 3η την Κροατία και 4η την Ιταλία. Ενώ σε επικράτηση των Κροατών με 18+ πόντους, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και η παρέα του θα βρεθούν δεύτεροι με την Ιταλία τρίτη και την Ουκρανία τέταρτη.

Με νίκη των Ουκρανών, η δεύτερη θέση τους ανήκει, αφού θα έχουν κερδίσει Ιταλία-Κροατία στον δρόμο της πρόκρισης με τη «σκουάντρα ατζούρα» να καταλήγει τρίτη, ενώ οι Κροάτες θα βγουν τέταρτοι.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Μιλάνο)

1. Ελλάδα 4-0 *
2. Ουκρανία 3-1 *
3. Ιταλία 2-2 *
4. Κροατία 2-2 *
5. Εσθονία 1-3
6. Μεγάλη Βρετανία 0-4

Η αγωνιστική

Κροατία - Ουκρανία 15:15
Εσθονία - Ελλάδα 18:00
Μεγάλη Βρετανία - Ιταλία 22:00

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα