Ιταλία - Κροατία 81-76: Μεγάλα σουτ, μεγάλη νίκη (vid)

Ιταλία - Κροατία 81-76: Μεγάλα σουτ, μεγάλη νίκη (vid)

bet365

Η Ιταλία βρήκε κρίσιμα τρίποντα στο τέλος της αναμέτρησης και νίκησε την Κροατία με 81-76. Από δεύτερη έως τέταρτη θέση για τις δύο ομάδες και την Ουκρανία.

Αποστολή στο Μιλάνο: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Η Ιταλία μαζί με 12.000 οπαδούς της επικράτησαν της Κροατίας με 81-76 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Το ματς κρίθηκε στο τέλος χάρη στα μεγάλα σουτ του Φοντέκιο, αλλά και την έλλειψη «καθαρού» μυαλού στους Κροάτες. Πλέον την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η κατάταξη του ομίλου αφού Ουκρανοί, Ιταλοί και Κροάτες μπορούν να τερματίσουν από 2οι έως 4οι.

Η Ιταλία μπήκε κι εκμεταλλεύτηκε αυτομάτως την αύρα της εξέδρας αφού το «Forum» ήταν κατάμεστο. Οι παίκτες του Ποτζέκο προηγήθηκαν με 12-7 μετά από καλάθι του Μέλι και κατάφεραν να την διευρύνουν ακόμη περισσότερο λίγο πριν το τέλος της εναρκτήριας περιόδου (22-14, 8’). Οι Κροάτες πρόλαβαν να υποπέσουν σε 8 λάθη τα οποία οι Ιταλοί τα μετουσίωσαν σε 6 κλεψίματα, όμως επίσης βελτίωσαν κάπως την άμυνά τους (22-17, 10’).

Χεζόνια, Μπογκντάνοβιτς και Ζούμπατς βρήκαν ρυθμό και όχι μόνο δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ, αλλά προσπέρασαν κιόλας με 28-29, 15’). Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι και ένα ντέρμπι με αρκετό άγχος, λάθη και αστοχία. Οι Ιταλοί πάντως με το Φοντέκιο και 5 δικούς του πόντους κατάφεραν να βρεθούν στο +9 (40-31) στο τέλος του ημιχρόνου.

Το ατομικό ταλέντο που διαθέτει η κροατική ομάδα δεν το βρίσκεις εύκολα και αυτό των Μπογκντάνοβιτς και Ζούμπατς στάθηκε ικανό να διατηρήσει σε κοντινή απόσταση την ομάδα τους (47-46, 24’). Για την ακρίβεια στο επόμενο τρίλεπτο οι ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα με διαφορά μόλις ενός πόντους μέχρι που ο Μπογκντάνοβιτς έκανε το 51-57 (28’).

Ο Φοντέκιο μετά από ώρα και αρκετές άστοχες προσπάθειες βρήκε στόχο και μάλιστα σκόραρε 9 σερί πόντους βάζοντας μπροστά την Ιταλία (66-64, 34’) και σκορπώντας ενθουσιασμό στους συμπατριώτες του στην εξέδρα. Οι «ατζούρι» απέκτησαν ρυθμό και τα τρίποντα των Πατσόλα και Ρίτσι αύξησαν τη διαφορά (72-67, 36’). Την ίδια ώρα οι Κροάτες είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους και οι επιλογές τους στην επίθεση ήταν βιαστικές με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 78-71 (38’) και να μην υπάρξει γυρισμός.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν το σκορ ήταν 72-71 οι Κροάτες πήραν βιαστικές προσπάθειες, αστόχησαν ενώ στην άλλη πλευρά ένα 6-0 σερί έδωσε προβάδισμα με 78-71 και έβαλε στην εξίσωση των τελευταίων λεπτών τον κόσμο περισσότερο από ποτέ.

MVP: Ο Φοντέκιο αν και πήρε πολλά σουτ τελείωσε με 19 πόντους, 2 ριμπάουντ. Ο Μέλι επίσης σκόραρε 19 πόντους μόνο που είχε 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Πατσόλα ήρθε από τον πάγκο κι άλλαξε τον ρυθμό προσφέροντας ακόμη 8 πόντους και 5 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν βοήθησε ο Σίμον που έμεινε στους δύο πόντους αν και αγωνίστηκε 25’.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ιταλία έκανε τα μισά λάθη (9-18). Οι νικητές ευστόχησαν σε 12 τρίποντα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος του και τα ντέρμπι τα κρίνουν η ψυχραιμία και τα μεγάλα σουτ. Η Ιταλία τα διέθετε και τα δύο και στην τελευταία περίοδο βρήκε τέσσερα εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.75.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-17, 42-34, 55-59, 81-76

q

w

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα