Κροατία - Εσθονία 73-70: Με την ψυχή στο στόμα (vid)

Κροατία - Εσθονία 73-70: Με την ψυχή στο στόμα (vid)

bet365

Η Κροατία έκανε ντέρμπι το παιχνίδι με τους Εσθονούς, όμως τελικά νίκησε με 73-70 και προκρίθηκε στο Βερολίνο.

Αποστολή στο Μιλάνο: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Η Κροατία δυσκολεύτηκε αρκετά να κάμψει την αντίσταση των Εσθονών, αλλά τελικά το κατάφερε με 73-70. Οι Κροάτες δεν έπαιξαν καλό μπάσκετ, ωστόσο σφράγισαν την πρόκριση και μένει να μάθουν την ακριβή κατάταξη που θα πάρουν στον Γ' όμιλο. Η Εσθονία αντιθέτως παρά το ωραίο μπάσκετ που έχει παρουσιάσει, αποκλείστηκε και δεν θα ταξιδέψει στο Βερολίνο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Κροάτες κάπως χαλαρούς, σαν να υποτίμησαν τους Εσθονούς και φυσικά σε αυτό το επίπεδο αυτό πληρώνεται και αποτυπώθηκε και στο σκορ (1-10, 4’). Το τάιμ άουτ του Μουλαομέροβιτς μαζί με την είσοδο των Σίμον άλλαξε την εικόνα της Κροατίας. Έτρεξαν περισσότερο, πάσαραν καλύτερα και με πρωταγωνιστές του Σάριτς και Μάτκοβιτς προηγήθηκαν 20-16 (10’).

Η Εσθονία με τους Κουλαμάε και Κότσαρ βρήκαν λύσεις στην επίθεσή τους και φρόντισαν να μείνουν κοντά στο σκορ δημιουργώντας μία πίεση στους αντιπάλους τους (25-23, 16’). Ορισμένες μεμονωμένες προσπάθειες χάρη κυρίως στο ταλέντο τους δεν στάθηκαν ικανές να δώσουν σημαντική διαφορά στην Κροατία στην ανάπαυλα (33-29).

Η Κροατία ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήθελε μπλεξίματα ωστόσο η Εσθονία της τα δημιουργούσε συνεχώς. Κάθε καλάθι των Βαλκάνιων έβρισκε απάντηση στα τρίποντα του Βένε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παραμένει ντέρμπι (43-41, 25’). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου και τα πάντα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο.

Ο Βένε συνέχιζε σκοράρει από τα 6.75 κι η Κροατία επέμενε σε προσωπικές ενέργειες και επιθέσεις με 1-2 πάσες. Η Εσθονία παρέμενε κολλημένη στον «αυχένα» των NBAers του Μουλαομέροβιτς και διεκδικούσε στα ίσα τη νίκη (59-58, 34’). Σε εκείνο το σημείο οι ισχυρές προσωπικότητες της Κροατίας βγήκαν μπροστά, βρήκαν τρόπους να σκοράρουν σε αντίθεση με τους Εσθονούς οι οποίοι έμειναν χωρίς πόντο για ένα δίλεπτο (63-58, 36’).

Η Εσθονία δεν τα παράτησε και με μπάσκετ υψηλού επιπέδου ισοφάρισε με καλάθι του Κότσαρ μείωσε σε 68-67 (39’). Ο Μάτκοβιτς με φόλοου έκανε το 70-67, ο Κουλαμάε αστόχησε, ο Σάριτς έκανε λάθος και ο Γιόσεαρ κέρδισε τρεις βολές. Ο Εσθονός είχε 2/3 (70-69, 9’’ για τη λήξη), ο Σμιθ με 2/2 έδωσε προβάδισμα τριών πόντων και οι Κροάτες πήγαν αμέσως σε φάουλ για να μη δεχτούν τρίποντο. Ο Βένε αστόχησε στη δεύτερη επίτηδες, ο Σάριτς πήρε το ριμπάουντ και το αποτέλεσμα κρίθηκε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με το σκορ στο 70-67, ο Γιόσεαρ αστόχησε σε μία από τις τρεις βολές που σούταρε. Στη συνέχεια το γαϊτανάκι των βολών συνεχίστηκε, οι Κροάτες ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη.

MVP: Ο Σάριτς ολοκλήρωσε με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάτκοβιτς κάλυψε την κακή απόδοση του Ζούμπατς και πρόσφερε 17 πόντους με 8/8 δίποντα και 1/1 βολή.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Σε κακό βράδυ ο Μπογκντάνοβιτς που έμεινε στους 4 πόντους. Ο Ζούμπατς είχε 8 πόντους, 8 ριμπάουντ όμως στην άμυνα ήταν πάρα πολύ κακός.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα πολλά λανθασμένα σφυρίγματα των διαιτητών και για τις δύο ομάδες εκνεύρισαν τους παίκτες και τους συνήθως ήρεμους Εσθονούς στην εξέδρα,

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Κροατία είχε 18 λάθη ενώ η Εσθονία σούταρε άσχημα από τα 6.75 (29%). Οι Κροάτες πήραν τα ριμπάουντ (46-33).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Κροατία διαθέτει καλούς παίκτες, αλλά δεν είναι καλή ομάδα. Η Εσθονία διαθέτει παίκτες με ελάχιστο ατομικό ταλέντο, αλλά είναι πολύ καλή ομάδα.

Η Κροατία αν δεν λειτουργήσει πιο ομαδικά και αν ο Ζούμπατς δεν παίξει άμυνα, δεν θα μακροημερεύσει στο τουρνουά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-16, 33-29, 53-48, 73-70.

7370

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα