Αγραβάνης, Εurobasket 2022: Ο x-factor της Εθνικής αξίζει κάθε δευτερόλεπτο που πατά παρκέ (vid)

Αγραβάνης, Εurobasket 2022: Ο x-factor της Εθνικής αξίζει κάθε δευτερόλεπτο που πατά παρκέ (vid)

Νίκος Καρφής
Αγραβάνης, Εurobasket 2022: Ο x-factor της Εθνικής αξίζει κάθε δευτερόλεπτο που πατά παρκέ (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν πολύτιμος και κόντρα στην Ιταλία και το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat στέκεται στην παρουσία του σε ένα ματς που πήρε... άριστα.

Η Εθνική μας συνεχίζει απτόητη την πορεία της στον όμιλο του Eurobasket, μετά τη νίκη κόντρα στην Ιταλία. Σε άλλο ένα ματς τρίτος σκόρερ της Εθνικής πίσω από Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ, ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ο «Άγρα» βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο στους ψηλούς, αλλά και την δυσκολία που δημιουργεί στην ομάδας, το γεγονός πως ο Παπαγιάννης προέρχεται από τραυματισμό και προσπαθεί να βρει τα πατήματα του (επέστρεψε στη δράση με την Ιταλία).

Ο Αγραβάνης στα δύο πρώτα ματς του ομίλου έχει μετατραπεί σε x-factor της Εθνικής, δίνοντας πράγματα στην Επίσημη Αγαπημένη σε άμυνα και επίθεση. Ο διεθνής ψηλός ήταν τέταρτος σε λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Ιταλία, κάτι που δείχνει πόσο τον εμπιστεύεται ο Δημήτρης Ιτούδης. Τελείωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους, 3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 τάπες και 21 στην αξιολόγηση, δείχνοντας την κλάση του και την αυτοπεποίθηση με την οποία παίζει.

Μετά το τέλος του ματς μίλησε στο Gazzetta και τόνισε πως χαίρεται όταν παίζει και είναι έτοιμος όποτε χρειάζεται. Το Gazzetta στέκεται στην εξαιρετική εμφάνιση του Αγραβάνη απέναντι στους παίκτες του Ποτσέκο και ξεχωρίζει τα σπουδαία στοιχεία στο παιχνίδι του που τον μετατρέπουν σε παίκτη-κλειδί για τη συνέχεια της διοργάνωσης

Εξαιρετικός στις catch n' shoot καταστάσεις

ππ

Ο «Άγρα» έδωσε πολλές λύσεις στην Εθνική μας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και σε στιγμές που οι Ιταλοί μας πίεζαν και άρχιζαν να πιστεούτον πως θα φτάσουν στη νίκη. Ήταν εξαιρετικός στις catch n' shoot καταστάσεις, σε ένα τομέα που έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στον Προμηθέα. Πήρε σε τέσσερις περιπτώσεις catch n; shoot τρίποντο και στις τρεις εξ αυτών βρήκε στόχο. Το φοβερό είναι πως είχε 3/3 τέτοια τρίποντα από τις 45 μοίρες, δύο από αριστερά και ένα από δεξία, ενώ αστόχησε μόνο σε ένα από τη δεξιά γωνία. Επιπλέον αξίζει να σταθούμε στο γεγονός πως τα τρίποντα του είναι μακρινά και αυτό δείχνει το range του. Οι άμυνες των αντίπαλων ομάδων θα πρέπει να τον έχουν στα υπόψιν τους για τη συνέχεια, γιατί αν του δώσουν ελάχιστο χώρο και κλείσουν προς τα μέρα, ο Άγρα θα το εκμεταλλευτεί όπως έχει δείξει μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Δεν φοβάται να σουτάρει, έχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται σε τέτοια μεγάλα τουρνουά και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ένας x-factor για την Εθνική μας ομάδα που προσφέρει πολύτιμες λύσεις με το εξωτερικό του σουτ, αφού είναι ένας ψηλός που αρέσκεται στο να απειλεί από μακριά, αυξάνοντας τις απειλές για την αντίπαλη άμυνα.

Το transition και η... οικονομία

g

Ο Δημήτρης ήταν σχεδόν... άχαστος κόντρα στους Ιταλούς, αφού τελείωσε τη αναμέτρηση με 5/6 σουτ, αφήνοντας τον Ποτσέκο με τα νεύρα, αφού δεν βρήκε τρόπο να τον περιορίσει. Μάλιστα έκανε σπουδαία δουλειά και σε καταστάσεις transition, δηλαδή της γρήγορης μεταφοράς μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Σε τέτοιες καταστάσεις ήταν αλάνθαστος με 2/2. Και στις δύο περιπτώσεις, δικιά του άμυνα στο ένα σημείο του παρκέ, οδήγησε στο δικό του καλάθι στο άλλο. Στη μία φάση τάπωσε τον προσωπικό του αντίπαλο και αμέσως έτρεξε στον αιφνιδιασμό για να πάρει τη μπάλα. Δέχθηκε την πάσα του Παπανικολάου και είχε εύκολο έργο να πετύχει δύο πόντους για την Εθνική μας. Στην δεύτερη περίπτωση μυρίστηκε την λάθος πάσα του Μάνιον στον απρόσεκτο Πολονάρα και έκλεψε με εντυπωσιακό τρόπο για να φύγει και πάλι σε ανοικτό γήπεδο και να καρφώσει τη μπάλα. Εξαιρετικός και στις δύο άκρες του παρκέ. Και στην άμυνα οι Ιταλοί τα βρήκαν σκούρα μαζί του, αφού με εκείνον primary defender, σούταραν με μόλις 4/15.

Τρίτος σκόρερ της Εθνικής στο τουρνουά και τα τέσσερα μπλοκ

Λίγοι θα πίστευαν πριν την έναρξη του τουρνουά πως ο Δημήτρης Αγραβάνης θα είναι ο τρίτος σκόρερ της Ελλάδας μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Κι όμως ο Αγραβάνης κάνει τα πάντα και συμφέρει και στον επιθετικό τομέα, μετρώντας μέχρι στιγμής 12 πόντους μέσο όρο, όντας τρίτος σκόρερ, ενώ με 4.5 ριμπάουντ ανά ματς είναι και τρίτος ριμπάουντερ στην Εθνική. Φυσικά η προσφορά του όπως είπαμε και παραπάνω δεν περιορίζεται στην επίθεση, αφού βάζει και με το παραπάνω το λιθαράκι του στην άμυνα. Τα τέσσερα μπλοκ που κέρασε τους Ιταλούς είναι μια πραγματικά απίθανη απόδοση για έναν παίκτη που δεν είναι κλασικός σέντερ. Κι όμως οι τοποθετήσεις του, η τρέλα του, η προσήλωση του στην άμυνα του επιτρέπουν να κάνει αυτές τις τάπες και να αποτρέπει καλάθια. Ο Αγραβάνης έχει ξεκινήσει με το πόδι στο γκάζι το Eurobasket και δείχνει έτοιμος να βγει μπροστά ακόμα και στα σπουδαία ματς που θα παίξουμε στα νοκ-άουτ και θα κρίνουν αν θα επιστρέψουμε στα μετάλλια για πρώτη φορά μετά το 2009.

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα