Αγραβάνης στο Gazzetta: «Χαίρομαι όταν παίζω και είμαι έτοιμος όποτε χρειάζεται, είναι διπλή χαρά όταν κερδίζουμε» (vid)

Αγραβάνης στο Gazzetta: «Χαίρομαι όταν παίζω και είμαι έτοιμος όποτε χρειάζεται, είναι διπλή χαρά όταν κερδίζουμε» (vid)

Newsroom
Αγραβάνης στο Gazzetta: «Χαίρομαι όταν παίζω και είμαι έτοιμος όποτε χρειάζεται, είναι διπλή χαρά όταν κερδίζουμε» (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στον απεσταλμένο του Gazzetta στο Μιλάνο, Κωνσταντίνο Μελάγιες μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Ιταλίας και τη δική του σπουδαία εμφάνιση, στεκόμενος στον ρόλο που έχει και του αρέσει να υπηρετεί.

Αποστολή στο Μιλάνο: Κωνσταντίνος Μελάγιες, Μιχάλης Γκιουλένογλου

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στην εκπομπή «EuroBasket For The Win» και στους απεσταλμένους του Gazzetta στο Μιλάνο, αμέσως μετά τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ιταλία με 85-81. Ο διεθνής φόργουορντ στάθηκε στον ρόλο του στην Εθνική αλλά και στο επίπεδο το οποίο θέλει να αγωνίζεται από εδώ και πέρα και τις διαφορές σε σχέση με αυτόν που είχε στον Προμηθέα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αγραβάνη στο Gazzetta

«Είμαι χαρούμενος που παίζω με έναν σπουδαίο προπονητή όπως είναι ο κόουτς Ιτούδης και με τόσο σπουδαίους συμπαίκτες. Κάνουν τη δουλειά μου εύκολη και βοηθάω όσο μπορώ σε άμυνα και επίθεση. Νιώθω χαρά όταν παίζω, όσο παίζω, όποτε χρειάζομαι είμαι έτοιμος και μου δίνει ικανοποίηση και όταν κερδίζουμε είναι διπλή χαρά».

Για τη διαφορά του ρόλου του σε σχέση με τον Προμηθέα: «Στον Προμηθέα έχω άλλον ρόλο, πρέπει να παίξω 30 λεπτά, να κρατήσω δυνάμεις. Εδώ δίνεις το 100%, μπορεί να παίξεις 30 λεπτά αλλά δεν είναι ο ρόλος σου αυτός. Αυτό είναι το επίπεδο που θέλω να παίζω, πλέον θέλω να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα γιατί αυτό δείχνω στην Εθνική».

Για το πόσο δύσκολο είναι να δίνει βοήθειες από τον πάγκο: «Όλα είναι θέμα μυαλού. Τη στιγμή που θα μπεις πρέπει να είσαι αποφασιστικός σε επίθεση και άμυνα. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι το παιχνίδι από την επίθεση, πρέπει να βοηθάς τους συμπαίκτες σου. Αυτό προσπαθώ να σκέφτομαι στο ξενοδοχείο εγώ. Μπορεί μία μέρα να μη μου βγει, δε θα γίνει κάτι».

Για τα τέσσερα μπλοκ και αν έχει ξανακάνει: «Κάπου θα έχω ξανακάνει, εδώ είχα κάνει 9 ασίστ».

Για το πόσο ταιριάζει το παιχνίδι του δίπλα στον Γιάννη: «Ταιριάζει γιατί κλείνουν όλοι στον Γιάννη και είμαι ελεύθερος να σουτάρω. Αν με κλείσουν θα έχω σουτέρ δίπλα μου όπως τον Ντόρσεϊ και τον Σλούκα, είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για μία ομάδα αυτό στην επίθεση. Πρέπει να βρίσκουμε τις κατάλληλες θέσεις, νομίζω το κάνουμε σε μεγάλο βαθμό. Η αυριανή προπόνηση θα μας βοηθήσει να βρούμε ακόμα καλύτερα το spacing και να απελευθερώσουμε τον Γιάννη στην επίθεση».

Για τον πανηγυρισμό στο τρίποντο: «Δε σκέφτομαι εκείνη την ώρα, όλα βγαίνουν αυτόματα».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα