Τρεις εβδομάδες μούρλια με την #my_national_team

Τρεις εβδομάδες μούρλια με την #my_national_team

Βασίλης Τσίγκας Βασίλης Τσίγκας
Τρεις εβδομάδες μούρλια με την #my_national_team
Ένα μετάλλιο σε αυτό το Eurobasket θα αφήσει πολύ μικρότερη παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία από τα όσα έχουν πετύχει ήδη οι Antetokounbros. Ευπρόσδεκτο το κερασάκι, αλλά όχι απαραίτητο.

Αυτή η Εθνική, αυτό το Eurobasket, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είναι σαν όσες και όσα προηγήθηκαν.

Ναι, το εθνόσημο θα είναι το ίδιο, ναι τα χρώματα στις φανέλες θα είναι τα ίδια, ναι ο εθνικός ύμνος που θα παίζει θα είναι ο ίδιος.

Οι προσδοκίες, όμως, είναι διαφορετικές. Όχι αναγκαστικά για το αποτέλεσμα, αυτό έχει να κάνει, νιώθω, με το πόσο αισιόδοξος είναι ο καθένας. Ή αν θέλετε, με το πόσο κυνικά βλέπει την Εθνική σε σύγκριση με τους αντιπάλους της. Εγώ, για κάποιο λόγο, είμαι αισιόδοξος. Αλλά έχω υπάρξει το ίδιο αισιόδοξος και σε άλλα τουρνουά…

Οι προσδοκίες έχουν αλλάξει στο κομμάτι της αποδοχής. Να εξηγήσω…

Αυτή η Εθνική, αυτή η ομάδα που θα παραταχθεί σε Μιλάνο και Βερολίνο, νιώθει και είναι διαφορετική. Ο αέρας της, η εικόνα της, η αίσθησή της.

Το όνειρο που είχε εκφράσει πριν από πολλά χρόνια, οκτώ αν δεν κάνω λάθος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον Αντώνη Καλκαβούρα, όταν τον είχαμε επισκεφτεί μαζί στο Μιλγουόκι, για να δει και τα τέσσερα αδέρφια με τη φανέλα της Εθνικής, εκπληρώθηκε. Ο Άλεξ δεν θα είναι στην τελική αποστολή, ήταν εκεί όμως για την προετοιμασία. Τέσσερις Αντετοκούνμπο με το εθνόσημο στη φανέλα, αυτό που είναι το ίδιο. Τέσσερις περήφανοι μετανάστες να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο, αυτόν που είναι ο ίδιος.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Και μαζί τους κοντά 20.000 φίλαθλοι σε κάθε παιχνίδι που έδωσαν φέτος το καλοκαίρι στο ΟΑΚΑ. Ρεκόρ προσέλευσης μέσα στον Αύγουστο για ματς της Εθνικής στα «παράθυρα» της FIBA κόντρα στο Βέλγιο.

Ναι σύμφωνοι, τον Γιάννη ήρθαν να δουν οι περισσότεροι. Τον Γιάννη της Εθνικής, όμως. Τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Κώστα της Εθνικής.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά Ακρόπολις εμφανίστηκαν στο twitter διάφοροι που διαφωνούσαν με αυτήν την εικόνα. Ευτυχώς και προφανώς λίγοι. Απομονώθηκαν όπως τους αρμόζει. Θα προσπαθήσουν να χύσουν το δηλητήριό τους και κατά τη διάρκεια του Eurobasket, είναι σίγουρο. Θα τύχουν της ίδιας μηδαμινής αποδοχής.

Ένα μετάλλιο σε αυτό το τουρνουά θα αφήσει πολύ μικρότερη παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία από τα όσα έχουν πετύχει ήδη οι Antetokounbros. Κι αυτό είμαι σίγουρος, ότι το γνωρίζουν ήδη.

Η αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας στην εικόνα μιας Εθνικής που έχει τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Κώστα και τον Άλεξ μέσα της, είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχουν προσφέρει αυτά τα αδέρφια σε όλους μας. Το μετάλλιο, αν τελικά έρθει, θα είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Ευπρόσδεκτο φυσικά, αλλά όχι απαραίτητο.

Ό,τι κι αν γίνει, εκεί θα είμαστε να το δούμε από κοντά. Τρεις εβδομάδες με την #my_national_team σε Μιλάνο και Βερολίνο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Τσίγκας
Βασίλης Τσίγκας

O Βασίλης Τσίγκας σπούδασε Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτισμό στην Πάντειο και ξεκίνησε το δημοσιογραφικό του ταξίδι από τις πρώτες εποχές του ελληνικού internet, με τις νέες τεχνολογίες να συνοδεύουν πάντα το ρεπορτάζ. Μέλος του Gazzetta από το 2014, έχει ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά πράγματα και η παραγωγή video είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτών. Λατρεύει το τένις και το NFL και του αρέσει να ανακαλύπτει τις όμορφες ιστορίες των σπορ.