Ντόρσεϊ: Ο... killer που έλειπε από την Εθνική (vid)

Ντόρσεϊ: Ο... killer που έλειπε από την Εθνική (vid)

Νίκος Καρφής
Ντόρσεϊ: Ο... killer που έλειπε από την Εθνική (vid)

bet365

O Tάιλέρ Ντόρσεϊ έκανε ρεκόρ καριέρας με την Εθνική μας κόντρα στο Βέλγιο και το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat, στέκεται στον γκαρντ που θα είναι υπερπολύτιμος στα σχέδια του Ιτούδη στο Eurobasket.

H Eθνική μας... καθάρισε άνετα το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου και πλέον ετοιμάζεται για τον μεγάλο στόχο του Eurobasket, εκεί όπου θέλει να επιστρέψει στα μετάλλια για πρώτη φορά μετά το 2009, τότε που έχει κατακτήσει το χάλκινο.

Ο εξωπραγματικός Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν για άλλη μια φορά ασταμάτητος με 29 πόντους, δημιουργώντας προβλήματα στους Βέλγους, ενώ δευτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 22 πόντους. Μάλιστα έκανε ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, αφού το προηγούμενο ήταν οι 19 πόντοι που σημείωσε στο φιλικό με την Πολωνία στο ΟΑΚΑ στις 17/8. Στον Ελληνοαμερικανό γκαρντ αξίζει να σταθούμε που μετά τον απόλυτο κυρίαρχο Greek Freak κοντά στη ρακέτα, είναι ο παίκτης που ξέρει να δημιουργεί καλύτερα από κάθε άλλον στην ομάδα για τον εαυτό του, κάτι που έχει ανάγκη η Εθνική μας σε συνδυασμό με το σουτ που διαθέτει από μαρκινή απόσταση και της... αγάπης του για isolation.

Καθηγητής στο να... φτιάχνει φάσεις για τον εαυτό του

Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και νυν των Μάβερικς θα ξεκινά βασικός στη θέση του shooting guard και η Εθνική μας, όπως φυσικά ο Δημήτρης Ιτούδης περιμένει πολλά από εκείνον. Μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει φάσεις για τον εαυτό του και από τα γκαρντ μας είναι ο κορυφαίος σε αυτό τον τομέα, αφού ο Σλούκας είναι εξαιρετικός να εκτελεί μετά από screen. Ο Ντόρσεϊ σε αρκετές περιπτώσεις δεν χρειάζεται ούτε το screen για να εκτελέσει.

Κόντρα στο Βέλγιο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ήταν ο Ντόρσεϊ που θέλουμε να βλέπουμε, κάνοντας τον Ιτούδη να τρίβει τα χέρια του. Τελείωσε το ματς με 22 πόντους και αποτέλεσε μια μόνιμη απειλή για τον αντίπαλο μας. Διαθέτει εξαιρετικό χειρισμό μπάλας και είναι ο καλύτερος σουτέρ μας, κάτι που θα βοηθήσει πολύ να ξεκλειδώσουν άμυνες στο Eurobasket και ειδικά αυτές που θα κλείνουν μέσα για να περιορίσουν όσο μπορούν τον Γιάννη. Μην ξεχνάμε πως δεν φοβήθηκε να πάρει την ευθύνη και με τη Σερβία, όπου με τριποντάρα από τη γωνία, ισοφάρισε και κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.

Το pick n΄ roll και το iso κόντρα στο Βέλγιο

ο

Απέναντι στο Βέλγιο επέλεξε να επιστρατεύσει σε πέντε κατοχές, το pick n' rolls handler, δηλαδή να πάρει το screen και μετά να εκτελέσει μετά το pick n' roll που έπαιξε. Με αυτό τον τρόπο πήρε έξι πόντους. Ο Τάιλερ εκτέλεσε δύο φορές για τρεις από την κορυφή του τριπόντου, τη μία μετά από screen του Γιάννη και την άλλη μετά από screen του Θανάση και stepback του ίδιου. Ήταν άστοχος όταν επιχείρησε μετά το pick n roll να πάει στο δίποντο.

Είναι γνωστό ότι στον Τάιλερ αρέσει πολύ να παίζει απομόνωση τον αντίπαλο του, να δημιουργεί για τον εαυτό του τις προϋποθέσεις να σκοράρει. Κόντρα στο Βέλγιο, επέλεξε σε δύο περιπτώσεις να πάει σε isolation και ήταν απόλυτος, έχοντας 2/2. Στην μία φάση απομόνωσε τον αντίπαλο του και μετά από σταυρωτές ντρίμπλες, το έσταξε από την κορυφή και στην άλλη ξεκίνησε την προσπάθεια του από τη γωνία, διάβασε την αντίπαλη άμυνα, ξεπέρασε τον αντίπαλο του και έφτασε ανενόχλητος μέχρι ένα εύκολο ανάποδο lay up.

Όπως καταλαβαίνουμε ο Ντόρσεϊ είχε 3/3 τρίποντα μετά από iso και pick' n roll, δείχνοντας πως δεν υπήρχε τρόπος να τον σταματήσεις από την κορυφή του τριπόντου.

Στα νοκ-άουτ ο Ντόρσεϊ θα είναι... κλειδί

Η Εθνική μας ετοιμάζεται για το Eurobasket, εκεί όπου θέλει να κάνει μια σπουδαία πορεία και γιατί όχι να φτάσει μέχρι τα μετάλλια, διεκδικώντας το υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η ποιότητα μας θα μας επιτρέψει να περάσουμε εύκολα στους 16 με σημαντικότερες απειλές στον όμιλο να είναι οι Κροάτες και οι Ιταλοί, ενώ και στους 16 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κληρωθούμε με έναν εκ των Τσεχία, Πολωνία και Φινλανδία, αφού οι Σέρβοι μόνο με θαύμα θα χάσουν την πρωτιά στον όμιλο τους και εμείς πολύ δύσκολα δεν θα είμαστε σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου μας.

Στους... 8 με το καλό, η Ελλάδα θα κοντραριστεί με τον... όμιλο του θανάτου, λογικά με έναν εκ των Σλοβενία, Γαλλία και Λιθουανία. Εκεί θα πρέπει να βγουν μπροστά και άλλοι παίκτες μαζί με τον Γιάννη, ο οποίος φυσικά θα πάρει πάλι πάνω του την μεγαλύτερη ευθύνη και οι αντίπαλοι θα κάνουν τα πάντα για να τον περιορίσουν, να τον φθείρουν, να τον εκνευρίσουν.

Και σε αυτά τα ματς χρειάζεσαι να έχεις παίκτες σαν τον Ντόρσεϊ. Με πολύ καλό σουτ, με άγνοια κινδύνου και πάνω απ' όλα παίκτες που ξέρουν πολύ καλά να δημιουργούν για τον ευατό τους και να εκτελούν άμεσα. Αν μπλοκάρει κάποια στιγμή το ομαδικό παιχνίδι της Ελλάδας και χαλάσουν οι συνεργασίες, θα πρέπει να μιλήσουν οι προσωπικότητες μετά από ατομικές ενέργειες, θα βρουν δύσκολα καλάθια για να σε... ξεκολλήσουν και να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Και ο Ντόρσεϊ είναι ένας από τους κορυφαίους σε αυτό το στοιχείο. Μπορεί σε πολλές περιπτώσεις, να εξαρτάται από τη μέρα στην οποία θα βρεθεί, αλλά ο καλός Ντόρσεϊ είναι παίκτης που έλειπε τόσο από την Εθνική όλα τα προηγούμενα χρόνια που αποτυγχάναμε στα νοκ-άουτ. Είτε με τους Ισπανούς, είτε κόντρα στους Γάλλους, ειτε κόντρα στους Ρώσους. Ο Ντόρσεϊ είναι ένα σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του... Ιτούδη και η απόδοση του θα κρίνει πολλά για το που θα φτάσουμε στο Eurobasket.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα