Eurobasket 2022: Η Εθνική Ελλάδας βγαλμένη... από το NBA (vids)

Eurobasket 2022: Η Εθνική Ελλάδας βγαλμένη... από το NBA (vids)

Eurobasket 2022: Η Εθνική Ελλάδας βγαλμένη... από το NBA (vids)

bet365

Η Εθνική Ελλάδας παρατάχθηκε κόντρα στην Ισπανία για την φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας ενόψει Eurobasket και το παρκέ γέμισε... εικόνες από ΝΒΑ!

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε την Ισπανία το απόγευμα της Τρίτης στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τις μετέπειτα υποχρεώσεις και το μεγάλο ραντεβού του Eurobasket 2022 και ένα ασφυκτικά γεμάτο ΟΑΚΑ στήριξε αυτή την προσπάθεια φτιάχνοντας ένα πολύ όμορφο κλίμα στο κλειστό.

Και μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να έφερε για λίγο το NBA στις εξέδρες με τις ιαχές του «MVP», ωστόσο το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη μπορούσε να δημιουργήσει εικόνες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφήνοντας στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μία αίσθηση που δεν είχε εμφανιστεί ξανά σε γαλανόλευκο φόντο.

Μία σύνθεση από επτά παίκτες που είτε αγωνίζονται είτε είχαν περάσει από την κορυφαία μπασκετική Λίγκα «παρελαύνουν» στα μάτια του ελληνικού κοινού και... γεμίζουν την Εθνική με διαφορετικές εμπειρίες!

Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς)

Από την ημέρα της επιλογής του στο draft του 2013 ως Νο15, ο Γιάννης μετρά 9 αδιάκοπες σεζόν και το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με το μεγαλύτερο μπασκετικό πρωτάθλημα. Η πορεία του έχει αναδείξει έναν ηγέτη για τους Μιλγουόκι Μπακς που έχει λάβει δις το βραβείο του MVP, ανέβηκε στο βάθρο του πρωταθλητή το 2021 ως ο πολυτιμότερος των «ελαφιών» και συνθλίβει κάθε ρεκόρ που θα βρεθεί μπροστά του «φιγουράροντας» ήδη στην λίστα με τους 75 κορυφαίους NBAers όλων των εποχών. Για κάθε μία λέξη από τις παραπάνω, ο Giannis έγινε το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς με την Ισπανία, με το ΟΑΚΑ να προσαρμόζεται στο φαινόμενό του!

Θανάσης Αντετοκούνμπο (Νικς, Μπακς)

Συμπορεύεται με τον αδερφό του, Γιάννη, στους Μπακς από το 2019 μέχρι και σήμερα, ενώ στην χρονιά του πρωταθλήματος στάθηκε άτυχος και δεν μπόρεσε να βρίσκεται στους αρχικούς πανηγυρισμούς λόγω καραντίνας! Ο Θανάσης και η προηγούμενη εμπειρία του από ΝΒΑ συνδέονται με τους Νιου Γιορκ Νικς, αφού τον διάλεξαν στο Νο51 του draft το 2014. Έχοντας ήδη γνωρίσει τον κόσμο της D-League και περνώντας αρκετό διάστημα μεταξύ G-League και ΝΒΑ με το ντεμπούτο του να καταγράφεται τον Γενάρη του 2016 κόντρα στους Σανς, ο Θανάσης βρήκε την σταθερότητα στου Μιλγουόκι και πλέον αγωνίζεται με τα αδέρφια του στην Εθνική.

Κώστας Αντετοκούνμπο (Μάβερικς, Λέικερς)

Ο μικρότερος από τους παρόντες στο παρκέ Αντετοκούνμπο, ωστόσο ο Κώστας φέρει τον τίτλο του πρώτου Έλληνα πρωταθλητή του ΝΒΑ, αλλά και πρώτο από την οικογένεια που φόρεσε το δαχτυλίδι δίπλα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην «φούσκα» του 2020. Προκειμένου να συμβεί αυτό, είχε επιλεχθεί στο Νο60 του draft δύο χρόνια νωρίτερα από τους Σίξερς, με τα δικαιώματά του να πηγαίνουν στους Μάβερικς. Με την G-League να υπάρχει επίσης στο βιογραφικό του, ο Κώστας μετρά συνολικά 22 παρουσίες στο ΝΒΑ, πριν την σεζόν στην Euroleague και την Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ.

Νικ Καλάθης (Γκρίζλις)

Με τα δικαιώματά του να έχουν περάσει στους Γκρίζλις, ο Καλάθης άνοιξε την πόρτα του ΝΒΑ τέσσερα χρόνια μετά το pick του στο draft του 2009 (Νο45). Υπέγραψε συμβόλαιο διετίας στο Μέμφις έχοντας 71 στην πρώτη του σεζόν με 10.6 πόντους και 6.4 ασίστ, ενώ σε σύνολο 129 αγώνων στα μεγάλα σαλόνια παρουσίασε τα ίδια ποσοστά. Τον Ιούλιο του 2015 και ολοκληρώνοντας την παρουσία του στις «αρκούδες» επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για μία δεύτερη θητεία, μέχρι το 2020 και το κεφάλαιο «Μπαρτσελόνα» που παραμένει ανοιχτό.

Κώστας Παπανικολάου (Ρόκετς, Νάγκετς)

Άρης, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα και έπειτα...Ρόκετς, λόγω των Νιου Γιορκ Νικς που τον επέλεξαν στο Νο48 του draft το 2012. Έτσι κατέληξε ο Κώστας Παπανικολάου στο ΝΒΑ γράφοντας με την σειρά του τις σελίδες του σε Χιούστον και Ντένβερ. Η πρώτη του σεζόν στους Ρόκετς στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του, όμως κατέγραψε 43 συμμετοχές με 8.2 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ το 2015/16 στους Νάγκετς πέρασε από «κύματα» με συνολικά 26 συμμετοχές να τον ακολουθούν στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό στα μέσα της σεζόν.

Τάιλερ Ντόρσεϊ (Χοκς, Γκρίζλις, Μάβερικς)

Ο 26χρονος γκαρντ κυνήγησε μέχρι τέλους την ευκαιρία του να υπογράψει ένα συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα και εκείνο ήρθε από τους Ντάλας Μάβερικς σε μορφή two-way. Λίγο πριν βρεθεί δίπλα στον Λούκα Ντόντσιτς φορά την φανέλα της Εθνικής και ενισχύει τον... κορμό του ΝΒΑ στη «γαλανόλευκη» έχοντας βρεθεί και στο παρελθόν στα χρώματα των Χοκς και των Γκρίζλις. Η Ατλάντα τον επέλεξε στον δεύτερο γύρο του draft του 2017 και τον ενέταξε στο ρόστερ της, ενώ στη διετία που ακολούθησε ο Ντόρσεϊ ισορροπούσε μεταξύ πρώτης Λίγκας και θυγατρικών ομάδων τόσο των Χοκς όσο και του Μέμφις. Σε σύνολο πραγματοποίησε 104 συμμετοχές προτού πάρει τον δρόμο της Ευρώπης για την Μακάμπι και τον Ολυμπιακό.

Γιώργος Παπαγιάννης (Κινγκς, Μπλέιζερς)

Παρόλο που οι ενοχλήσεις που αισθάνεται και δεν τον έχουν αφήσει να ενταχθεί ακόμη στην προετοιμασία τον άφησαν να παρακολουθεί τον αγώνα από τον πάγκο, ο Παπαγιάννης δεν παύει να είναι ένα από τα πρόσωπα της Εθνικής που έχουν συλλέξει εμπειρίες από το ΝΒΑ. Επιλέχθηκε στο Νο13 του draft του 2016 και με τα δικαιώματά του να ανήκουν στους Κινγκς είχε 22 αγώνες στη rookie χρονιά του με 5.6 πόντους και 3.9 ριμπάουντ. Τον Μάρτη του 2018 και έπειτα από πέρασμα στην G-League μετακόμισε στο Πόρτλαντ για τους Μπλέιζερς, ωστόσο η πορεία του εκεί αποδείχθηκε σύντομη επιστρέφοντας στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, όπου ανήκει μέχρι και σήμερα!

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα