Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς έζησε το ΟΑΚΑ την παράσταση του Greek Freak (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς έζησε το ΟΑΚΑ την παράσταση του Greek Freak (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς έζησε το ΟΑΚΑ την παράσταση του Greek Freak (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποθεώθηκε από τη στιγμή που έγινε αντιληπτός στο ΟΑΚΑ και ανταπέδωσε με ένα μοναδικό σόου, ζώντας κάθε στιγμή του φιλικού της Ελλάδας με την Ισπανία.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνιζε πως δε γίνεται να προσαρμοστούν 11 συμπαίκτες του σε αυτόν, αλλά εκείνος στους 11. Η παρουσία του Greek Freak Και μόνο, όμως, είναι αρκετή για να λειτουργήσει ως μαγνήτης, όχι μόνο στο μπασκετικό κομμάτι.

Περισσότεροι από 16.000 κόσμου έσπευσαν να κλείσουν θέση στο ΟΑΚΑ, για να δουν τα αποκαλυπτήρια της Ελλάδας κόντρα στην Ισπανία και τον Γιάννη των 31 πόντων, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ενώ το ημερολόγιο ήταν καρφωμένο στις 9 Αυγούστου. Ο Giannis ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Ελλάδας και αποτελεί ένα πόλο έλξης, αφού δεν έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε να αγωνίζεται μπροστά στα μάτια μας. Η ζεστή υποδοχή ήταν εμφανής από τα σουτάκια της προθέρμανσης, αλλά αυτό ήταν απλά... ορεκτικό.

Όταν σιγά σιγά ο κόσμος άρχισε να πληθαίνει στις εξέδρες, περίπου μισή ώρα πριν το τζάμπολ, όπου στεκόταν το μάτι θα έβλεπε φανέλες με τον αριθμό «34» σε όλες τις αποχρώσεις. Από τη γαλανόλευκη ως την πράσινη του Μιλγουόκι, το όνομα Αντετοκούνμπο ήταν αποτυπωμένο σχεδόν σε κάθε πλάτη, προσαρμοζόμενοι, τελικά, οι 16.000 στο φαινόμενο Giannis.

Ο «MVP» Αντετοκούνμπο έφερε το ΝΒΑ στο ΟΑΚΑ

Μπορεί ο Θανάσης να οδήγησε την Εθνική στην είσοδο προς το παρκέ, όμως το ένιωθες στο ΟΑΚΑ πως άπαντες ήταν έτοιμοι να... πεταχτούν ως ελατήρια σε κάθε «μαγικό» του Γιάννη. Για την ακρίβεια δε χρειάστηκε τέτοιο, αφού και μόνο στο άκουσμά του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης υπό τους ήχους των Σικάγο Μπουλς, το κλειστό «σείστηκε» από τα χειροκροτήματα της αποθέωσης κυρίως για αυτόν και δευτερευόντως για τα δύο αδέρφια του, Κώστα και Θανάση, αλλά και τους υπολοίπους.

Ένα vibe που... εν πολλοίς μετέφερε και ο ίδιος στην εξέδρα, αφού φάνηκε πόσο απολαμβάνει να παίζει μπροστά στο κοινό. Από τη ρουτίνα του λίγο πριν το τζάμπολ, με το λυσσαλέο χτύπημα στο στήθος του που οδήγησε στους πρώτους πόντους του, «τρυπώντας» τη ρακέτα των Ισπανών και τις ιδιαιτέρως εκδηλωτικές αντιδράσεις του προς επιβράβευση των συμπαικτών του από τον πάγκο, πάντοτε δίπλα στον Θανάση.

Χωρίς καμία έκπτωση στις αντιδράσεις, σε κάθε τρίποντο, κάθε άμυνα και κάθε... βουτιά στο παρκέ, η αποθέωση του Γιάννη έγινε κύμα που παρέσυρε και όσους βρέθηκαν δίπλα του στην πεντάδα. Στην «έκρηξη» συνέβαλε τα μέγιστα και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έσφιξε τις γροθιές του μετά από κάθε προσωπική του επικράτηση στην άμυνα, κρατώντας αναμμένη τη σπίθα και τη διάδραση.

Για να φτάσουμε στην ιαχή «MVP», όταν ο Giannis «καθάρισε» με ένα τρίποντο και ένα σόλο, τη στιγμή που η διαφορά κατέβηκε στους 6, ως καθολική αναγνώριση προς το πρόσωπό του. Τον τελευταίο λόγο ήθελε να τον έχει αυτός χαρίζοντας ένα alley-oop στον αιφνιδιασμό, αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει απέναντι στο Φοίνιξ, προτού στέψει τους Μπακς πρωταθλητές κόσμου. Τζρου Χόλιντεϊ ντύθηκε για μία Αυγουστιάτικη βραδιά ο Κώστας Παπανικολάου και σα συντονισμένη χορογραφία έπιαναν τα κεφάλια τους ακόμα και οι Ισπανοί. Το άκουγες καθαρά το «τι έκανε» στις εξέδρες.

Τα τελευταία πέντε λεπτά τα είδε από τον πάγκο, για να πάρει μία ακόμα φορά το χειροκρότημα κατά την έξοδό του. Αν άφησε ένα «αχ» στον κόσμο, ήταν γιατί οι Ισπανοί πρόλαβαν να του κάνουν φάουλ σε κάθε απόπειρα για coast to coast, που δεδομένα θα είχε φέρει... βροντερό κάρφωμα. Θα βρει και άλλη ευκαιρία να το κάνει πράξη.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα