Σπανούλης: Η σχέση αγάπης με την Εθνική απέκτησε και το «I am back»! (vid)

Σπανούλης: Η σχέση αγάπης με την Εθνική απέκτησε και το «I am back»! (vid)

Σπανούλης: Η σχέση αγάπης με την Εθνική απέκτησε και το «I am back»! (vid)

bet365

Αν αυτό δεν είναι σχέση αγάπης, τότε τι είναι; Ο Βασίλης Σπανούλης φοράει ξανά την «γαλανόλευκη» και το gazzetta.gr θυμάται το παρελθόν του αρχηγού του Ολυμπιακού με το Εθνόσημο. Ο ρόλος του Ρικ Πιτίνο.

«Θα σταματήσω από την Εθνική...». Ο Βασίλης Σπανούλης δεν θέλησε να κρύψει τα βουρκωμένα μάτια του. Κάθε αντίο έχει το δικό του πόνο. Τη δική του σημασία. Ήταν 17 Σεπτεμβρίου 2015. Στο EuroBasket της Γαλλίας.

Σχεδόν έξι χρόνια αργότερα, ο 39χρονος guard ετοιμάζεται για το δικό του «I am back». Φρόντισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ρικ Πιτίνο γι' αυτό, καθώς μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του το μεσημέρι της Πέμπτης (27/5) οριστικοποιήθηκε η μεγάλη επιστροφή!

Για έναν τελευταίο χορό στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά. Και ποιος ξέρει; Ίσως ο κύκλος που ο Σπανούλης νόμιζε ότι έκλεισε το 2015, να κλείσει οριστικά στο Τόκιο.

Στη μεγαλύτερη αθλητική σκηνή όλων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας μην προτρέχουμε, ωστόσο.

Τα... φρέσκα νέα αφορούν την επίσημη επιστροφή του Σπανούλη στην Εθνική ομάδα. Της οποίας της φανέλα φόρεσε για πρώτη φορά στην ηλικία των 17 ετών.

Και πλέον, σχεδόν στα 39 του, ετοιμάζεται να μιμηθεί άλλα «ιερά τέρατα» του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Όσκαρ Σμιντο οποίος έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη στο gazzetta.gr – είχε επιστρέψει στην Εθνική Βραζιλίας, 38 ετών, για να αγωνιστεί στους Αγώνες του 1996. O 40άρης Πάου Γκασόλ θέλει να αγωνιστεί στο Τόκιο.

Και το ίδιο θέλει να πράξει ο 41χρονος Λουίς Σκόλα με την Εθνική Αργεντινής. Ποιος είπε ότι η μπασκετική ζωή σταματάει μετά τα 35;

Η πρώτη φορά του (μακρινού) 2000!

Η φράση «για πάντα» φαντάζει τεράστια. Και η δέσμευσή της απαιτεί κόπο. Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να κομπάζει ότι (σχεδόν) για πάντα φοράει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Αδιάκοπα από το 2000 έως το 2015. Και ξανά, ουσιαστικά από σήμερα για όσο πάει.

Το μακρινό 2000, ο Σπανούλης είχε φορέσει για πρώτη φορά το εθνόσημο. Ως μέλος των κλιμακίων των Εφήβων και των Νέων Ανδρών.

Η φυσική εξέλιξη τον έφερε στην ομάδα των Ανδρών. Στη μεγαλύτερη... σκηνή για έναν αθλητή: τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004

Με την «γαλανόλευκη» στην καρδιά του, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Και παραλίγο σε αυτή του κόσμου.

Μετά το 2015, όπου δήλωνε ότι «ήρθε η ώρα τώρα, πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα άλλα παιδιά. Υπάρχει ταλέντο και θα είμαστε μαζί τους», το... μικρόβιο δεν πέθανε.

Απλά κοιμήθηκε. Και ο Πιτίνο ήταν εκεί, την κατάλληλη στιγμή, για να το ξυπνήσει. Οι πιθανότητες να έλεγε «όχι» ο Σπανούλης ήταν ελάχιστες. Και ο Πιτίνο πόνταρε σε αυτό.

Ήταν μετά το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (τελικό σκορ 99-93 με τους 41 πόντους του Ράις) στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2019, που ο τότε προπονητής των «πράσινων» έβαλε μπροστά ένα μεγάλο σχέδιο: Την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη.

Σε εκείνο το ματς ο Ταϊρίς Ράις ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με 41 πόντους. Αλλά ο Πιτίνο.. μαγεύτηκε από τον Σπανούλη των 18 πόντων και των 5 ασίστ.

O ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

ΚατηγορίαΣυμμετοχέςΠόντοιΜ.Ο.
Ανδρών1451.48610.2
Β' Ανδρών11111
Εφήβων3133710.87
Νέων Ανδρών2535914.36
Διάφορα811314.13

Στο πρόσωπό του είδε τον ηγέτη που έλειπε από τα πλάνα του. Και η κουβέντα τους στο τέλος του αγώνα, έβαλε το... νερό στο αυλάκι. Με τον ίδιο τον Πιτίνο να μιλάει για τον Σπανούλη και στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, εκδηλώνοντας τον θαυμασμό του.

Ενάμισι χρόνο αργότερα, το πλάνο του Πιτίνο ολοκληρώθηκε με μαεστρία.

Ο 67χρονος Αμερικανός προπονητής φρόντισε να επαναλάβει την επιθυμία του. Το είπε τον Μάιο του 2020, το δήλωσε (ξανά) τον περασμένο Μάρτιο: Θέλω τον Σπανούλη αρχηγό!

Και αυτός επέστρεψε. Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Για να συνεχίσει μία καριέρα 15 ετών με το εθνόσημο. Είχε φροντίσει να αφήσει... ψίχουλα στο διάβα του. Τον περασμένο Νοέμβριο ήταν η πρώτη φορά που είχε αναφερθεί στην επιστροφή του.

Η ταυτότητά του στην αρχή ανέφερε 17 ετών. Και στο φινάλε της, μια ανάσα από τα 39! Αν αυτό δεν είναι σχέση αγάπης, τότε τι είναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τελευταία Νέα