Πιτίνο: «Θέλω ο Σπανούλης να είναι ο αρχηγός της Εθνικής!» (vids)

Νίκος Καρφής
Πιτίνο: «Θέλω ο Σπανούλης να είναι ο αρχηγός της Εθνικής!» (vids)

bet365

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για την Εθνική, τον Παναθηναϊκό, τον Βασίλη Σπανούλη, δεν ξέχασε τον Γιώργο Βόβορα, ενώ ανέφερε για το Iona πως είναι σαν να παίζουν οι μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ κόντρα στους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο.

Ο Πιτίνο οδήγησε το Iona στη March Madness και έγραψε ιστορία, αφού έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του NCAA που οδηγεί 5 διαφορετικά κολέγια στην March Madness (BU, Providence, Kentucky, Louisville και Iona).

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Τζάμπολ», ο πρώην head coach του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Στην αρχή είπε: «Κάναμε διπλές προπονήσεις για να επανέλθουμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Πριν από αυτό το διάστημα, για 60 μέρες δεν κάναμε προπονήσεις. Παρόλο που ο περισσότερος κόσμος δεν περίμενε να μπει στη March Madness το Iona, τα καταφέραμε και είμαστε περήφανοι για αυτό».

Για τα συγχαρητήρια για την πρόκριση: «Αρκετοί από τον οργανισμό του Παναθηναϊκού μου είπαν συγχαρητήρια για αυτή την επιτυχία. Ήμουν τυχερός στη ζωή μου, αφού είχα 31 assistant coaches στη ζωή μου που έγιναν πρώτοι προπονητές. Το 2013 όταν πέρασε επόμενο γύρο είχα 180 μηνύματα , στην επόμενη είχα 344. Όλη αυτή η διαδικασία μου έχει δημιουργήσει σημαντικές σχέσεις. Τα όσα έζησα στον Παναθηναϊκό, στους Νικς».

Για το Iona: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια που πηγαίναμε στο τελικό τουρνουά NCAA, ήμασταν Νο.1 ή Νο.2, τώρα ήμασταν πολύ πιο πίσω στην κατάταξη. Είναι σαν να παίζει ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ με τους Μπακς και να χρειάζεται να σταματήσουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο»

Για την Εθνική και το Προολυμπιακό: «Το σχεδιάζω. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Έχω μιλήσει με 4 assistant coaches. Ελπίζω να είμαι εκεί στις αρχές Μάη για να δω παίκτες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού. Θέλω να δω και κάποια ματς της Μπαρτσελόνα και της Μακάμπι. Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα με εμπειρία. Δεν θα έχουμε παίκτες από το ΝΒΑ στην πρώτη φάση, αλλά θέλουμε να κάνουμε περήφανη τη χώρα».

Για ένα ενδεχόμενο comeback του Σπανούλη στην Εθνική: «Του έχω πει πως θέλω να είναι ο αρχηγός τη Εθνικής, του έχω στείλει και μηνύματα. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης, θρυλικός παίκτης. Τον διακρίνει η αγάπη του για το μπάσκετ. Το βασικό μας μέλημα είναι να είναι υγιής. Στο χέρι του αν θα αποδεχθεί την πρόταση μου. Έχουμε εξαιρετική σχέση οι δυο μας».

Για τον Παναθηναϊκό: «Έχω δει κάποια ματς στο κινητό μου. Παρακολουθώ τον Παπαπέτρου, τον Μήτογλου, τον Παπαγιάννη, τα δικά μου παιδιά. Είναι ωραίοι άνθρωποι, όλοι αυτοί θα είναι στην Εθνική. Ένας καλός φίλος μου, ο Βόβορας, αποχώρησε και αυτό με στεναχωρεί, αλλά εύχομαι και στον Κάτας το καλύτερο».

Για την πιθανή εμπλοκή του με την Ορτέζ: «Δεν είμαι εγώ στο γκρουπ των επενδυτών, εγώ έχω συμβουλευτικό ρόλο στο εγχείρημα. Αν θα περνούσε στο χέρι μου να επενδύσω σε κάποια ομάδα, θα ήθελα να είναι από την Ελλάδα. Ωστόσο αυτή η ομάδα επενδυτών δεν μπορεί να καλύψει.

Στο τέλος είπε αστειευόμενος: «Ο ατζέντης μου έχει προσφερθεί πως θα ξοδέψει 1 εκατ. ευρώ για να γίνει αυτό (δηλαδή να επενδύσει ο Πιτίνο σε ελληνική ομάδα) και αν βλέπει τώρα τηλεόραση, μάλλον θα πάθει έμφραγμα».

 

Τελευταία Νέα