Ο Φασούλας «προλαβαίνει» τις εξελίξεις και ζητάει διαφάνεια!

Ο Φασούλας «προλαβαίνει» τις εξελίξεις και ζητάει διαφάνεια!

bet365

Με επιστολή της στην ΕΟΚ αλλά και ξεχωριστά στα 21 μέλη της προσωρινής διοίκησης, η παράταξη "Πρώτα το Μπάσκετ" επιχειρεί να καλύψει το «κενό» που προκάλεσε η απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία δεν περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα συντονιστεί η διαδικασία για την συγκρότηση σε σώμα του νέο Δ.Σ.

Αν αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, που ουσιαστικά εδώ και μήνες παραμένει ακυβέρνητο κι εδώ και λίγες μέρες είναι και επισήμως ακέφαλο (βάσει νόμου και από την στιγμή που δεν έγιναν εκλογές μέχρι τις 31 Μαρτίου, η διοίκηση της ΕΟΚ κηρύχθηκε έκπτωτη), παραπέμπουν σε κακόγουστο αστείο, μην αγχώνεστε γιατί η «επιθεώρηση» συνεχίζεται... Ή τουλάχιστον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί!

Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να ορίσει επτά μέλη της απερχόμενης διοίκησης και στην προσωρινή και να καταστήσει και πάλι τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ως ρυθμιστή των εξελίξεων, έχουν περάσει ήδη τέσσερις μέρες και ακόμη δεν έχει γίνει η απαραίτητη συνεδρίαση για την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., που έχει ως αποκλειστικό σκοπό να οδηγήσει την ΕΟΚ σε εκλογές, το αργότερο μέχρι τις 31 Μαίου.

Σαν να μην υπάρχει δηλαδή καμία βιασύνη! Και να μην είναι η 15η Απρίλη η τελευταία ημερομηνία, ανήμερα της οποίας πρέπει να προκηρυχθούν οι αρχαιρεσίες (η προκήρυξη πρέπει να προηγηθεί κατά 45 μέρες της ημερομηνίας των εκλογών).

Η συνεδρίαση τελικά προγραμματίστηκε για την Δευτέρα (05/04, 13.00) και θα γίνει διαδικτυακά μετά από πρόσκληση που ήρθε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα 21 μέλη που θα συμμετάσχουν.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι κείμενο της πρόκλησης είναι ανυπόγραφο, ενώ τα μέλη της έκπτωτης διοίκησης της ομοσπονδίας δεν δείχνουν να «καίγονται» για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, σε μία περίοδο που το άθλημα έχει να αντιμετωπίσει ουκ ολίγα καυτά ζητήματα, πέραν του πολύμηνου γενικού lock-out που προκάλεσε η πανδημία.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Πρωτοδίκης δεν περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα συντονιστεί η διαδικασία της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα καμία από τις τρεις εκλογικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται σε αυτήν, να μην γνωρίζει το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο και σε μία προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις και να διασφαλίσει την διαφάνεια της διαδικασίας, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας και ο συνδυασμός "Πρώτα το Μπάσκετ" απέστειλε σχετική επιστολή στην ομοσπονδία και ζήτησε να πρωτοκολληθεί και ακολούθως να αποσταλεί σε όλα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης.

Αναλυτικά:

Προς: Μέλη Προσωρινής Διοίκησης ΕΟΚ & Αναπληρωματικά Μέλη

Αξιότιμοι κύριοι,

Εν όψει της σύγκλησης του διοικητικού συμβουλίου της ορισθείσας προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ με αρμοδιότητα την διενέργεια αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας και προκειμένου τόσο για την προσήκουσα και εύρυθμη διεξαγωγή αυτού όσο και για πιστή τήρηση των προβλεπόμενων στο περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προτείνονται τα ακόλουθα:

· Ψήφιση Προεδρεύοντος της διαδικτυακής διαδικασίας ώστε να διευκολυνθεί η ορθή διεξαγωγή αυτής, να υπάρχει συντονισμός της συνεδρίασης και να δοθεί συντεταγμένα ο λόγος σε όσους επιθυμούν να τοποθετηθούν αλλά και να υπερψηφίσουν τις όποιες κατατεθείσες προτάσεις.

· Ψήφιση Εκτελούντος χρέη Γραμματέα προκειμένου να τηρηθούν πρακτικά της συνεδρίασης, να πραγματοποιηθεί καταγραφή των θεμάτων προς συζήτηση πέραν της συγκρότησης σε σώμα καθώς και της καταγραφής των σχετικών ψηφοφοριών επί των ανωτέρω θεμάτων.

· Δεδομένης της απεσταλμένης ηλεκτρονικής πρόσκλησης που λάβαμε ως μέλη της προσωρινής διοίκησης (η οποία περιλαμβάνει ως μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης τη συγκρότηση σε σώμα αυτής) και σε συνέχεια των προβλεπόμενων στο περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προτείνονται ως θέματα προς συζήτηση και ψήφιση εκτός ημερήσιας διάταξης:

1. Η ψήφιση για την λήψη απόφασης της οριστικοποίησης της ημερομηνίας των εκλογών και του τρόπου τέλεσης αυτών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

2. Η ψήφιση για την λήψη απόφασης περί της υποβολής αιτήματος προς την Πολιτεία, με σκοπό την άρση της αναστολής λειτουργίας των Ακαδημιών των αθλητικών σωματείων σε άμεση συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, διαφαινόμενης της απόφασης επαναλειτουργίας των σχολείων.

Με τιμή,

Παναγιώτης Φασούλας

Υποψήφιος Πρόεδρος για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Τελευταία Νέα