ΕΟΚ: Τι θα ισχύσει μόλις οριστεί η προσωρινή διοίκηση

ΕΟΚ: Τι θα ισχύσει μόλις οριστεί η προσωρινή διοίκηση

bet365

Το gazzetta.gr ανοίγει τον φάκελο της προσωρινής διοίκησης που θα ορίσει αύριο το Πρωτοδικείο και η οποία θα «τρέξει» την λειτουργία της ομοσπονδίας στο μεταβατικό διάστημα μέχρι τις αρχαιρεσίες! Πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί και πως θα οριστεί ο πρόεδρος.

Μπορεί η εκλογική διαδικασία στην ΕΟΚ να έχει περάσει από μύρια κύματα έως τώρα, οι τελευταίες εξελίξεις, όμως, δείχνουν ότι το άθλημα των μεγαλύτερων επιτυχιών σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο, δεν πρόκειται να μείνει «ακέφαλο» για πολλές ώρες ακόμη.

Η δε τροπολογία που έφερε προς ψήφιση στην Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα αποτρέψει την περαιτέρω εκλογική καθυστέρηση και θα «υποχρεώσει» τις ομοσπονδίες που θα πορευτούν με προσωρινή διοίκηση, να προκηρύξουν εκλογές το αργότερο μέχρι τις 31 Μαϊου.

Τι σημαίνει “προσωρινή διοίκηση” και πως θα οριστεί

Ο όρος που εισέβαλε τόσο ξαφνικά στην μπασκετική διάλεκτο, ουσιαστικά αφορά στο διοικητικό σχήμα που θα οριστεί από το Πρωτοδικείο για να ηγηθεί της καθημερινής λειτουργίας της ομοσπονδίας και φυσικά για να πάρει αποφάσεις για όλα τα τρέχοντα θέματα, μέχρι να προκύψει αιρετή διοίκηση.

Στην προκειμένη περίπτωση, η δικαστική απόφαση που έχει ήδη ληφθεί όπως διαβάσατε αποκλειστικά στο gazzetta.gr και θα δημοσιευτεί αύριο, είτε θα ορίσει πρόεδρο και λοιπές θέσεις ευθύνης στο νέο Δ.Σ. (σενάριο που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες), είτε απλά θα επιλέξει 19 πρόσωπα τα οποία θα συγκροτήσουν το νέο διοικητικό σχήμα (το πιο πιθανό) και από 'κει και πέρα θα ακολουθήσει συνεδρίαση στα γραφεία της ομοσπονδίας για την συγκρότηση σε σώμα.

Με δεδομένο ότι για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, κατατέθηκαν τέσσερα διαφορετικά αιτήματα (από τις παρατάξεις των τριών υποψηφίων και από την απερχόμενη διοίκηση της ΕΟΚ), οι επιλογές του δικαστή θα γίνουν αναγκαστικά και από τις τέσσερις «δεξαμενές» προτεινόμενων προσώπων.

Το «είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα» στην πρώτη συνεδρίαση!

Αυτό σημαίνει ότι αν ο πρωτοδίκης επιλέξει το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ομοσπονδίας είναι πιθανό να παραβρεθούν ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Μέμος Ιωάννου από την παράταξη “Πρώτα το Μπάσκετ”, ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο Νίκος Φιλίππου (ως προτεινόμενος πρόεδρος), ο Δήμος Ντικούδης και η Άννυ Κωνσταντινίδου από την παράταξη “Δώσε Πάσα”, ο Άγγελος Παπανικολάου και ο Γιάννης Αλεξόπουλος από τον τρίτο υποψήφιο συνδυασμό και κάποιοι εκ των Βασιλακόπουλου, Τσαγκρώνη, Γολέμη (δεν έχουν δικαίωμα εκλέγεσθαι λόγω ηλικιακού κριτηρίου, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν σε προσωρινή διοίκηση) και των υπολοίπων μελών του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΟΚ.

Αυτοί οι 19 μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, δύο ακόμη εκπροσώπους του Συνδέσμου (Τριαντόπουλος και Δουβής) και τον εκπρόσωπο του ΠΣΑΚ, θα κληθούν να ψηφίσουν για τις νέες καίριες θέσεις ευθύνης στην ομοσπονδία, μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών.

Αυτό σημαίνει ότι, για ένα διάστημα ενός έως και δύο μηνών, η διοίκηση της ομοσπονδίας θα ασκείται από ένα καθεστώς συνεργασίας των τριών αντιπάλων στις επερχόμενες εκλογές, με την αρωγή του Νίκου Φιλίππου και των έμπειρων παραγόντων της απερχόμενης διοίκησης, μία συνθήκη, που αν μη τι άλλο θα αμβλύνει την πόλωση και ενδεχομένως την όποια αντιπαλότητα υπήρχε μέχρι τώρα μεταξύ των τεσσάρων αυτών πόλων! Κάτι που ίσως συμβάλει σε ένα σαφώς πιο υγιές και πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα!

Η έκπληξη με Φιλίππου και τα ονόματα-μπαλαντέρ!

Μια και στο αίτημά του, ο διοικητικός ηγέτης του Προμηθέα έκανε την έκπληξη και πρότεινε τον επί σειρά ετών team manager της Εθνικής ομάδας και δεξί χέρι του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ως πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης, η αλήθεια είναι ότι η αποδοχή της πρότασης από τον Γιαννιώτη βετεράνο διεθνή άσο, προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο του μπάσκετ.

Όχι τόσο γιατί είναι «κουμπάρος» και ήταν επί πολλά χρόνια κολλητός φίλος της «αράχνης» του ελληνικού μπάσκετ και μεγάλου αντιπάλου του Βαγγέλη Λιόλιου, όσο γιατί σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ του επί 35 χρόνια ισχυρού άνδρα του ελληνικού μπάσκετ (ο οποίος δεν εκφράζεται θετικά για τον Πατρινό επιχειρηματία) , τονίζοντας ότι «δεν θα δαγκώσω ποτέ το χέρι που κάποτε με τάισε»!

Από 'κει πέρα, οι εκπρόσωποι του 54χρονου πρώην μεγαλομετόχου του φιναλίστ του Κυπέλλου παρουσίασαν δικόγραφο υπογεγραμμένο από 50 σωματεία, ενώ μεταξύ των ονομάτων που πρότεινε για την προσωρινή διοίκηση ήταν και το όνομα του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος προτάθηκε και στο αίτημα της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ, το οποίο τελικά είχε έξι διαρροές καθώς ισάριθμα σωματεία διαχώρισαν την θέση τους.

Το ίδιο συνέβη και με τον Μπάμπη Μαρκάκη και τον Λάζαρο Σαββίδη, οι οι οποίοι βρίσκονται και στο αίτημα του συνδυασμού του Παναγιώτη Φασούλα.

Όσον αφορά το δικόγραφο του Άγγελου Παπανικολάου, αυτό έχει τις υπογραφές 27 σωματείων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει ενταχθεί στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και προέρχονται από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΚ: Βγήκε η απόφαση για την προσωρινή διοίκηση, οικουμενική η σύνθεσή της!

ΕΟΚ: Πάει σε εκλογές μέχρι τις 31 Μαϊου, αν βγάλει προσωρινή διοίκηση!

«Μάχη» κουμπάρων, ο Λιόλιος πρότεινε τον Φιλίππου για πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης!

EOK: Προσωρινή διοίκηση και εκλογές από... Σεπτέμβρη!

 

Τελευταία Νέα