Απίστευτο: Η ΕΟΚ έδωσε τέλος στα πρωταθλήματα χωρίς τη σύγκλιση Δ.Σ.!

Απίστευτο: Η ΕΟΚ έδωσε τέλος στα πρωταθλήματα χωρίς τη σύγκλιση Δ.Σ.!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει ότι η απόφαση διακοπής των πρωταθλημάτων και αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών, ελήφθη μόνο από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Τάκη Τσαγκρώνη και δεν πήρε την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την ΕΟΚ.

Όχι δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, ούτε είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΕΟΚ λειτουργεί στη λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε, όσον αφορά τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του αθλήματος.

Ωστόσο, στην εποχή της πανδημίας και με την αντίστροφη μέτρηση για την λήξη της θητείας της, θα περίμενε κανείς από την νυν διοίκηση της ΕΟΚ, μεγαλύτερη διαφάνεια και τουλάχιστον δημοκρατικές διαδικασίες. Ειδικότερα όταν πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο θα κριθεί μία σεζόν, στην οποία δεκάδες ομάδες και εκατοντάδες αθλητές, έχουν δώσει τον αγώνα τους και έχουν χύσει λίτρα ιδρώτα.

Αυτό βέβαια, δεν ισχύει στην περίπτωση του «ισόβιου» προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας, Γιώργου Βασιλακόπουλου και του στενού του συνεργάτη και γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Τάκη Τσαγκρώνη. Τι συνέβη ακριβώς; Το εξής συνηθισμένο για τον τρόπο λειτουργίας των «μεγαλοπατέρων» του αθλήματος και το οποίο έχει να κάνει με την λήψη μίας σημαντικής απόφασης, χωρίς να συγκλιθεί καθόλου το διοικητικό συμβούλιο.

Προσοχή δεν κριτικάρω την απόφαση διακοπής των πρωταθλημάτων (προφανώς και είναι σωστή) και της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών (επίσης προφανές ότι η ομοσπονδία είχε αργήσει χαρακτηριστικά να τοποθετηθεί επ' αυτού), ούτε στέκομαι στο αν ήταν σωστές ή λανθασμένες. Εξετάζω τον τρόπο λήψης αποφάσεων, που εν έτει 2020, εξηγεί εν πολλοίς ότι η επιμονή της ΕΟΚ να θεωρεί το μπάσκετ ως «μαγαζάκι» της, ευθύνεται για τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς ανάπτυξης του αθλήματος στην χώρα μας και καθιστά επιτακτική την ανάγκη αλλαγής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr που επικοινώνησε με τουλάχιστον πέντε μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και πρόσκληση για την σύγκλισή του, δεν οργανώθηκε καμία τηλεδιάσκεψη, ούτε καν μεσολάβησε έστω μία τηλεφωνική συνεννόηση με τους υπόλοιπους συμβούλους.

Κι ενώ αρχικά η παραπάνω απόφαση παρουσιάστηκε ως πρόταση της ομοσπονδίας προς τις ομάδες, στην επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, έγινε λόγος για απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία στηρίχθηκε στις επιταγές και τις οδηγίες της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής (η οποία παρεμπιπτόντως ούτε που έχει ασχοληθεί ακόμη με τα ομαδικά αθλήματα).

Μετά και απ' όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης θα πρέπει να επισπεύσει τον ορισμό των εκλογών στις ομοσπονδίες μέσα στο τρέχον έτος, γιατί κάθε μέρα που περνάει ισοδυναμεί με σταθερή μπασκετική οπισθοδρόμηση...

Υγ.1: Για τη συνέντευξη του διοικητικού ηγέτη του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλου Λιόλιου στην ΕΡΑ Σπορ, στο πλαίσιο της οποίας δημοσιοποίησε για πρώτη φορά και ξεκάθαρα την υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΕΟΚ, θα τα πούμε εκτενώς μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Υγ.2: Πάντως το εκλογικό τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει και πέραν των δύο βασικών σχημάτων Φασούλα και Λιόλιου (που φαίνεται ότι θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο αριθμό των ψήφων), μένει να δούμε αν ο Γιάννης Σγουρός (υπάρχει και ο Βασίλης Ντάκουρης) θα υποστηρίξει μέχρι τέλους την πρόθεσή του να αναμιχθεί στα μπασκετικά κοινά.

 

Τελευταία Νέα