ΑΕΚ: «Ρίχνεται» στην «μάχη» του Final 8!

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: «Ρίχνεται» στην «μάχη» του Final 8!

bet365

Με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Basketball Champions League, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Νίμπουρκ, στον τρίτο προημιτελικό του Final 8 (01/10, 18:30, ΕΡΤ3).

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την ΑΕΚ!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου περίμενε έξι μήνες την ώρα που θα διεκδικούσε το τρόπαιο του Basketball Champions League και πλέον «ρίχνεται» στην... μάχη του Final 8, του οποίου είναι οικοδέσποινα.

Πρώτο εμπόδιο στο δρόμο για την κορυφή η Νίμπουρκ (01/10, 18:30, ΕΡΤ3), μια αντίπαλος καθόλου άγνωστη, αφού έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο 45χρονος προπονητής μπορεί να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχει στην διάθεσή του τον Μάρκους Σλότερ, για τον οποίο δήλωσε ότι ελπίζει να βοηθήσει την ομάδα στην αποστολή της.

Ο Νίκος Ζήσης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, υποσχέθηκε στους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους πως η ομάδα θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό, για να τους κάνει να χαρούν.

Από την άλλη, η τσεχική ομάδα έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, αλλά έχει καταφέρει να διατηρήσει την ομοιογένειά της (αποχώρησαν έξι παίκτες, ήρθαν πέντε κι έμειναν επτά).

Προηγούμενα... ραντεβού

ΑΕΚ και Νίμπουρκ έχουν τεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA και ήταν όλες το 2018.

Αρχικά, συναντήθηκαν στην φάση των «16» (σεζόν 2017-18) εκείνο τον Μάρτιο, όταν και η «Βασίλισσα» προκρίθηκε στους «8». Η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 10 πόντους στο ΟΑΚΑ (88-98) και χρειαζόταν νίκη με 11+ πόντους, για να προκριθεί. Κάτι που κατάφερε με το φημισμένο σουτ του Κέβιν Πάντερ (82-93).

Τον ίδιο Οκτώβριο, για τη σεζόν 2018-19, βρέθηκαν στους ομίλους, με την ΑΕΚ να κάνει δύο νίκες. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τσεχία, οι «κιτρινόμαυροι» χρειάστηκαν την παράταση, για να επικρατήσουν στο... νήμα (93-94), ενώ νίκησαν και στο ΟΑΚΑ (80-76).

Ισπανικό ντέρμπι

Στο παιχνίδι που ολοκληρώνει τη φάση των προημιτελικών, δύο δυνατές ισπανικές ομάδες κοντράρονται για το τελευταίο «εισιτήριο» που οδηγεί στους «4». Σαραγόσα και Τενερίφη - στην οποία αγωνίζεται ο Γιώργος Μπόγρης - αναμένεται να προσφέρουν ωραίο θέαμα (01/10, 21:30, ΕΡΤ3). Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, εφόσον αυτή προκριθεί.

Αποτελέσματα

Η πρώτη ημέρα του Final 8 αποδείχθηκε πολύ δυναμική. Στο ντέρμπι των φαβορί, η Μπούργος πανηγύρισε μια επιβλητική νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ (65-92), ενώ η Ντιζόν έκανε μια μεγάλη ανατροπή, για να νικήσει στον πόντο την Τουρκ Τέλεκομ (82-83). Η ισπανική ομάδα και η γαλλική θα αναμετρηθούν στον ημιτελικό της Παρασκευής (αναμένεται η ώρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα