Σπανούλης: «Παίξαμε απίθανο μπάσκετ, είναι μια υπέροχη βραδιά»

Σπανούλης: «Παίξαμε απίθανο μπάσκετ, είναι μια υπέροχη βραδιά»

Newsroom
Σπανούλης

bet365

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Βασίλης Σπανούλης μετά την μεγάλη πρόκριση του Περιστερίου bwin στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» έφτασαν σε μια μεγαλειώδης νίκη απέναντι στην Τενερίφη με 90-82 και συνάμα «τσέκαραν» το εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο 42χρονος τεχνικός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τη σπουδαία επιτυχία του Περιστερίου bwin , λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μία υπέροχη βραδιά για τον οργανισμό που λέγεται Περιστέρι. Για την πόλη και για όλους εμάς. Είναι μία τεράστια νίκη που μας έδωσε την πρόκριση στους 8 και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό! Δεν τα παρατήσαμε, είχαμε κι έχουμε πίστη. Προπονηθήκαμε σκληρά, δώσαμε το καλύτερό μας, πιστέψαμε στους εαυτούς μας και τα καταφέραμε. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ο χαρακτήρας που δείξαμε. Δεν είναι μόνο ότι προκριθήκαμε στα play off, αλλά ότι δείξαμε τον χαρακτήρα που έπρεπε όταν βρεθήκαμε πίσω με 0-3 στην φάση των ομίλων κι ειδικά όταν χάσαμε από το buzzer beater του Σμιθ στην παράταση που μας πλήγωσε πολύ. Προπονηθήκαμε όμως ακόμη πιο σκληρά, το πιστέψαμε ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι πριν και πετύχαμε».

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους παίκτες της ομάδας του: «Θέλω πραγματικά να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για όσα έδωσαν για την ομάδα. Όλα όσα έγιναν, χτίζονται εδώ μέσα. Μέσα στην αίθουσα που βλέπουμε τους αγώνες, στο γυμναστήριο, στις προπονήσεις. Ξέρω πόσο σκληρά δουλεύουν οι παίκτες μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που είναι εκπληκτικοί όλη τη σεζόν. Ποτέ δεν μας άφησαν και μας υποστήριξαν απ’ την αρχή μέχρι το τέλος.»

Και κατέληξε: «Τώρα μπορούμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Είναι δύσκολο αυτό που κάναμε με αυτές τις τρεις ομάδες που ήταν φαβορί. Μιλάμε για τρεις ομάδες που έχουν 3-5 φορές μεγαλύτερο budget από εμάς. Παλέψαμε σκληρά, τους κοιτάξαμε στα μάτια και παίξαμε πραγματικά απίθανο μπάσκετ στο TOP-16. Για μία καινούργια ομάδα απ’ την αρχή με δέκα νέους παίκτες είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κάτι τέτοιο. Όμως βρήκαμε τη χημεία μας, τους ρόλους μας και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε να είμαστε. Μας αξίζει 100% να είμαστε εδώ. Έχουμε πίστη στο πλάνο μας»

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα