BCL: MVP ο Μονέκε, προπονητής της χρονιάς ο Μαρτίνεθ

BCL: MVP ο Μονέκε, προπονητής της χρονιάς ο Μαρτίνεθ

bet365

Ο Τσίμα Μονέκε της Μανρέσα αναδείχθηκε MVP του εφετινού Basketball Champions League. Γνωστές έγιναν κι οι καλύτερες πεντάδες της διοργάνωσης κι οι υπόλοιπες βραβεύσεις.

Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ της καταλανικής ομάδανας είναι ο κορυφαίος παίκτης του BCL για τη σεζόν 2021-22. Ο Μονέκε μέτρησε φέτος 13.1 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 14 παιχνίδια κι ήταν ένας από τους πιο αποδοτικούς και θεαματικούς παίκτες της διοργάνωσης.

Ο προπονητής του στη Μανρέσα, Πέδρο Μαρτίνεθ, πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, με την ομάδα του να διεκδικεί αύριο (8/5) το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στη Τενερίφη, στον τελικό του Final 4 της Bilbao Arena. Σε ο,τι αφορά τον καλύτερο νέο παίκτη της σεζόν, η συγκεκριμένη διάκριση πήγε στον 21χρονο γκαρντ Τζορνάνο Μπορτολάνι της Τρεβίζο.

Η πρώτη καλύτερη πεντάδα απαρτίζεται από τους Τζο Ράγκλαντ (Χάποελ Χολόν), Τζόνα Ράντεμπο (Λούντβιχσμπουργκ), Κρις Τζόνσον (Χάποελ Χολόν), Τσίμα Μονέκε (Μανρέσα) και Γκιόρκι Σερμαντίνι (Τενερίφη).

Η δεύτερη αντίστοιχα αποτελείται από τους Μαρσελίνιο Χουέρτας (Τενερίφη), Ελάιτζα Στιούαρτ (Κλουζ-Ναπόκα), Τζο Τόμασον (Μανρέσα), Ντεβόν Ακούν-Πάρσελ (Γαλατάσαραϊ) και Ιβάν Μπούβα (Ρίτας).

Υπενθυμίζεται ότι οι Μανρέσα και Τενερίφη θα διεκδικήσουν το βράδυ της Κυριακής (8/5, 21:00) την κούπα, αφού νωρίτερα, στους ημιτελικούς, απέκλεισαν τις Λούντβιχσμπουργκ και Χαποέλ Χολόν αντίστοιχα.

Oι MVP του Champions League ανά σεζόν

  • 2016-17: Τζόρνταν Θίοντορ (Μπάνβιτ)
  • 2017-18: Μάνι Χάρις (ΑΕΚ)
  • 2018-19: Ταϊρίς Ράις (Μπάμπεργκ)
  • 2019-20: Κιθ Λάνγκφορντ (ΑΕΚ)
  • 2020-21: Μπόνζι Κόλσον (Στρασμπούρ)
  • 2021-22: Τσίμα Μονέκε (Μανρέσα)
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα