Χολόν - Τενερίφη 71-78: Άντεξαν οι Ισπανοί και πέρασαν στον τελικό του BCL (vid)

Χολόν - Τενερίφη 71-78: Άντεξαν οι Ισπανοί και πέρασαν στον τελικό του BCL (vid)

bet365

Η Τενερίφη λύγισε με 78-71 τη Χαποέλ Χολόν στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του BCL στο Μπιλμπάο κι έκλεισε θέση στον μεγάλο τελική της Κυριακής (8/5), όπου περιμένει να μάθει αντίπαλο από το Μανρέσα-Λούντβιχσμπουργκ (22:00).

Το σύνολο του Τσους Βιντορέτα πέρασε στον τελικό του Final 4 του Basketball Champions League και την Κυριακή (8/5) θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, το οποίο είχε κατακτήσει ξανά την άνοιξη του 2017. Η ομάδα από τις Κανάριες Νήσους υπέταξε με διαφορά επτά πόντων τη μαχητική Χολόν του Γκάι Γκούντες κι άντεξε σε ένα σκληρό σαραντάλεπτο, όπου οι άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στο παρκέ της Bilbao Arena.

Το ματς διήρκησε παραπάνω από δύο ώρες, καθώς υπήρξαν αρκετές διακοπές για φάουλ, τραυματισμούς, αλλά και διαφωνίες των πάγκων αναφορικά με διαιτητικά σφυρίγματα. Εν τέλει οι Ισπανοί χαμογέλασαν στο τέλος, αφού ανέκοψαν την αντεπίθεση της Χολόν.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 17 πόντους κι 9 ασίστ, με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι να ακολουθεί με 14 πόντους κι 7 ριμπάουντ. Πολύτιμος κι ο Φραν Γκέρα με 9 πόντους κι 9 ριμπάουντ, ενώ από 8 πόντους σημείωσαν οι Σάστρε και Φιτιπάλδο.

Σε ο,τι αφορά τη Χολόν, ο Τζο Ράγκλαντ έκανε σπουδαία εμφάνιση με 22 πόντους και 5 ασίστ, όμως οι προσπάθειες του δεν αρκούσαν για να οδηγήσουν στον τελικό την ομάδα του Ισραήλ. Οι Ράφαελ Μένκο και Κρις Τζόνσον σκόραραν 15 και 13 πόντους αντιστοίχως.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-20, 33-42, 51-59, 71-78.

Ο δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται απόψε (6/5, 22:00) κι από αυτόν θα προκύψει ο αντίπαλος της Τενερίφης στον τελικό της Κυριακής (8/5). Θυμίζουμε πως οι Μανρέσα και Λούντβιχσμπουργκ είναι αυτές που διεκδικούν το έτερο εισιτήριο.

5

5

@Photo credits: FIBA BCL
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα