Μπρέι: Δεν έχασε από την απουσία του ο Παναθηναϊκός, κερδίζει πολλά με την επιστροφή του

Μπρέι: Δεν έχασε από την απουσία του ο Παναθηναϊκός, κερδίζει πολλά με την επιστροφή του

Μπρέι: Δεν έχασε από την απουσία του ο Παναθηναϊκός, κερδίζει πολλά με την επιστροφή του

bet365

Ο Τι Τζέι Μπρέι επέστρεψε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ενόψει της συνέχειας των playoffs και έδειξε ότι έχει πολλά να προσφέρει σε ημιτελικούς και τελικούς.

Λένε ότι «εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο». Και όχι άδικα.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα, και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά το τέλος της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις εντός των συνόρων, δείχνοντας ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο.

Το απέδειξε στην τελευταία στροφή της κανονικής περιόδου στην Basket League και το επανέλαβε στο Κύπελλο όπου με τρεις νίκες σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Και όλα αυτά έχοντας σημαντικά «κενά» στις θέσεις των γκαρντ. Εκτός του Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος δεν μπόρεσε να επανέλθει μετά το πρόβλημα με τον κορονοϊό παρέμενε εκτός και ο Τι Τζέι Μπρέι.

Ένας παίκτης ο οποίος αποκτήθηκε για να «γεμίσει» την περιφέρεια και να αποτελέσει μια σημαντική λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι «πράσινοι». Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά καθώς στο πρόσωπο του Αμερικανού, το «τριφύλλι» είχε βρει έναν πόιντ γκαρντ με εξαιρετικό σουτ και με δημιουργική ικανότητα. Όμως η ατυχία έμελλε να χτυπήσει την πόρτα του.

Πριν από δύο μήνες (17/3) ο Μπρέι υπέστη κάταγμα στο δεξί του χέρι και ουσιαστικά ανάγκασε τους «πράσινους» σ' ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Απλούστατα είχαν πάρει γκαρντ, αλλά έφτασαν στο σημείο να... μην έχουν γκαρντ. Ακόμα και έτσι η ομάδα «ρόλαρε», βρήκε τα πατήματά της και ειδικά από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (18/4) και μετά, παρουσίαζε και διαστήματα εντυπωσιακού μπάσκετ.

Το «σίγουρο» τρίποντο και η απαραίτητη «δημιουργία»

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός δεν... έχασε από την απουσία του. Και αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα στατιστικά του στα τρία ματς που πρόλαβε να αγωνιστεί, εύκολα θα μπορούσε να πιστέψει ότι οι «πράσινοι» θα είχαν πρόβλημα προκειμένου να καλύψουν το κενό του. Συγκεκριμένα είχε μετρήσει 17,6 πόντους, 4,6 ασίστ και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά 29 λεπτά, σουτάροντας με 59% στα τρίποντα (16/27)!

Όμως ενόψει των playoffs και δη της σειράς με την ΑΕΚ στα ημιτελικά, αυτομάτως ήταν επιτακτική η ανάγκη της ενίσχυσης. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν υπολόγιζαν στον Νεμάνια Νέντοβιτς. Μπορεί να υπήρξαν σκέψεις για ενίσχυση του ρόστερ ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο λόγος είχε να κάνει με την πορεία της αποθεραπείας του Τι Τζέι Μπρέι. Αν και υπήρχαν οι φόβοι ότι θα έχανε το υπόλοιπο της χρονιάς, ο Αμερικανός πήγε κόντρα στα... προγνωστικά και έθεσε τον εαυτό του και πάλι στη διάθεση της ομάδας από την Α' φάση των playoffs.

Όπως φάνηκε στο δεύτερο ματς των playoffs κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας, οι δύο μήνες απουσίας πέρασαν και δεν... ακούμπησαν από πάνω του. Παρουσιάστηκε έτοιμος για να προσφέρει, δικαιώνοντας στο απόλυτο την επιλογή των «πρασίνων» να μην προχωρήσουν σε απόκτηση παίκτη μεχρι το τέλος της σεζόν. Ο Μπρέι βρέθηκε κάτι λιγότερο από 16 λεπτά στο παρκέ και έδειξε ότι έχει πολλά να προσφέρει ακόμα στους «πράσινους». Ακόμα και τη φετινή σεζόν. Είχε «σβηστά» 10 πόντους με 2/4 δίποντα και 2/4 τρίποντα, ενώ μοίρασε και τρεις τελικές πάσες.

Αν μη τι άλλο η επιστροφή του στην ενεργό δράση θα λύσει τα χέρια του Όντεντ Κάτας στην περιφέρεια, τόσο όσον αφορά στη «δημιουργία» και στο «κατέβασμα» τη μπάλας, όσο φυσικά και στο αξιόπιστο σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα. Και σε μια σειρά απέναντι στην ΑΕΚ, είναι στοιχεία που θα παίξουν σίγουρα σημαντικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπρέι: «Ωραίο συναίσθημα να επιστρέφεις και να παίζεις» (vid)

Ο Μπρέι σημειώνει ένα τρίποντο ανά 5,5 λεπτά! (vids)

Έγραψε ιστορία ο Μπρέι, ξεπέρασε και... Ντρου Νίκολας!

Απίστευτος Μπρέι με 8/14 τρίποντα στο ντεμπούτο του (pic)

Ο ΤΙ ΤΖΕΪ ΜΠΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣPLAYOFFS
3ΑΓΩΝΕΣ1
29:32ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ15:31
17,6ΠΟΝΤΟΙ10
66% (2/3)ΔΙΠΟΝΤΑ50% (2/4)
59% (16/27)ΤΡΙΠΟΝΤΑ50% (2/4)
50% (1/2)ΒΟΛΕΣ-
2ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ2
4,6ΑΣΙΣΤ3
0,3ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ1
2,3ΛΑΘΗ2
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα